Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

Zdej sm vidla da jemlješ Yasminelle... Meni so supr, js v bistvu pri teh (niti pri Diane 35) nism imela stranskih učinkov... Sej boš vidla kako ti bojo pašale... A jih prvič jemlješ?
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a andrejav88 »

jaz pa mam eno vprašanje: pred 1 mesecem se prenehala z jemanjem kt Yasminelle, ker se nisem počutla vredu: bruhanje, bolečine v želodcu, glavoboli..
zdaj mi je pa moja ginekologinja predpisala logest, pa me zanima kake izkušnje mate , tiste ko ste , ali še jemlete te kt. jaz jih se sicer nisem začela jemat, ker časam na prvi dan meste.
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Ma lej to na usako drgač vpliva..morš pa usaj ene pou leta jemat,da se telo prvad..usaj men je tko G rekla..

Jst če te že zanima :D sm bla ful nezadovolna z logest,ker sm depresirala na velko+voda se mi je nabirala okol trebuha..nism se sicr neki zredila 2kile pa še to ne mormo rečt da od tega..Men niso pasale..

Pa sm pol na Femoden prešaltala je blo use uredu..pa sm pol enkat sam tko za info prašala kaj je s temi Yasminelle k jih usi hvaljo pa je kr zamenjala..brez posebnih uzrokou..pa morm rečt da se res dobr počutm,tut "napihnena" nism več tuk..kul so mi..

Tko,da to vrjetno nima veze kako na kiro vpliva,ker ni mus da bo tut nate tku..sam morš bit pa potrpežljiva,ker ni mus,da ti od začetka ugajajo..lahk da ti kasnej ko jih telo "osvoji".

Srečno ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

še eno vprašanje z moje strani. sama sedaj jemljem yasminelle že 4 mesece. edini stranski učinek so povečane in nabrekle, natekle, deloma boleče prsi. vem, da bi bila večina deklet tukaj vesela nad večjimi prsi, ampak jaz nisem. želim svojo prvotno obliko, velikost in neboleče prsi. ginekologinja je rekla, da se to ureja tudi do pol leta.
je imela že katera podobne izkušnje?
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

anoyel napisal/-a:še eno vprašanje z moje strani. sama sedaj jemljem yasminelle že 4 mesece. edini stranski učinek so povečane in nabrekle, natekle, deloma boleče prsi. vem, da bi bila večina deklet tukaj vesela nad večjimi prsi, ampak jaz nisem. želim svojo prvotno obliko, velikost in neboleče prsi. ginekologinja je rekla, da se to ureja tudi do pol leta.
je imela že katera podobne izkušnje?

Meni se niso povečale, so pa izredno bolele, celotne prsi so bile skrajno občutljive, bradavičke sem prav preverjala, če sem si kaj poškodovala, ker je bil grozen občutek :roll: In ti čisto verjamem, da te to moti, ker je res skrajno neprijetno ... Mene je minilo v 5. mesecu jemanja.
Eileen
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Eileen »

Hej punce...samo za informacijo, da vam sporočim, kako se je "razrešil" moj problem.

Zjutraj sem poklicala ginekologinjo in je na moj problem imela enak, praktično identičen komentar, kot ga je imela Smetka: "Take reakcije s strani KT se mi zdijo res zelo čudne, sploh če predpostavimo, da imajo Yarina izredno malo hormonov." Hvala Smetka, ker si me pripravila tudi na tak odgovor. :D

V glavnem, moje počutje se ji je zdelo zelo čudno, ker so Yarina itak nizkoodmerne tabletke in če mi bo dala druge tabletke, bo verjetno še huje. Pa itak je spraševala, če sem noseča, če sem kaj čudnega jedla itd. In seveda mi ni pozabila omeniti, da se po treh mesecih običajno stanje normalizira. Situacija je taka, da bom torej morala potrpeti. :frown: Rekla mi je, naj to škatlico dokončam, da ne bom ciklusa kaj zmešala, pa da bom potem videla, kako bo stanje med menstruacijo. Ne vem, kaj naj rečem...izpadlo je, kot da se nekaj zmišljujem. Se kar malo bedno počutim, ker moj želodec tako reagira na te tabletke. Ne preostane mi torej drugega, kot da upam, da bo ta bruharija sčasoma minila. Wish me luck... :(
Gost

Jaz ne bi vztrajala ne glede na komentar ginekologinje. Moje počutje je prvo in, če imaš takšne težave, se mi ne zdi vredno trpeti niti 3 mesece, ker je loterija, kaj te čaka potem po mesecih jemanja. Zaščiti se kako drugače, kt pa daj za nedoločen čas na stran, da vsaj vidiš, ali so res krive. In čez čas lahko spet pričneš z jemanjem, ko boš pripravljena in boš vedela, da so krive le kt, torej se splača potrpet ... Tako pa jaz nisem ziher, če so res krive kt in bi na tvojem mestu odstranila možen faktor povzročitve in na podlagi tega ugotovila, za kaj gre.
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

a je kej narobe če jemlješ tabletke tko ob različnih urah, ker jz jo uzamem pač k se zbudim, in med šolo je blo to nekje ob pol 7, zdj pa recimo jo uzamem ob, 9, 10, 11....sj to nebi smel bit nč narobe ne?
Gost

Nadine napisal/-a:a je kej narobe če jemlješ tabletke tko ob različnih urah, ker jz jo uzamem pač k se zbudim, in med šolo je blo to nekje ob pol 7, zdj pa recimo jo uzamem ob, 9, 10, 11....sj to nebi smel bit nč narobe ne?

Če je v roku 12 ur ni narobe, je pa vsekakor bolje in tudi zaradi redne m. bolj pametno, če jemlješ čim bolj točno.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

Eileen!

ej, si mogoče pomislila, da je taka reakcija tudi kaj psihičnega izvora?? pa ne me zdaj napasti, ampak je ena izmed možnih variant. čeprav mislim, da v taki hudi meri verjetno to ni psihičnega izvora. malo pa vseeno premisli, če je kaj na tem. da se ti mogoče jemanje upira in se pol psihiraš zarad tega.

mogoče se mora telo res šele privaditi in je pri nekaterih normalno, da jim je slabo, lahko pa, da še kaj zraven prispeva psiha. možna pa je seveda tudi tretja varianta, da ti pač res ne ustrezajo.
Eileen
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Eileen »

MsN, meni gre isto po glavi, veš. Najraje bi po koncu prve škatlice nehala jemat, pa da vidimo, če je res fora v tabletkah. Ne moreš verjet, kako si želim, da bi spet imela željo po hrani. Pa še totalno mi je bedno, ker sem zdaj doma pri mami in je včeraj totalno pošizila, ker misli, da držim linijo. :roll: Res mi teži, ker moram mamo prepričevat, da si moram vsak košček hrane silit, a ona pač noče razumet. Jst najraje ne bi nič jedla...čez dve uri bo kosilo in že vidim, da bo ogenj v strehi. :(

Rammsteingirl, ne bom te napadla, brez skrbi. ;) Je čisto možno, da ima tudi psiha kaj prste vmes. V prvih dneh jemanja, ko mi je bilo slabo, sem si sama pri sebi govorila, da bo slabost itak minila. Zdaj pa imam že ogromen odpor do jemanja teh tabletk. Do konca škatlice imam še tri tabletke in komaj čakam, da bo konec. Verjetno ta napetost doprinese k temu, da mi je še bolj slabo. Vendar glavni problem ostaja: ko sem bila psihično čisto v redu, mi je ravno tako šlo na bruhanje.

Upam, da me bo ta slabost čim prej minila. Ampak res čim prej.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

evo pa imam jaz še eno vpr.jemlej yasminelle in sem imela prejšnjo menstruacijo do 31 maja. problem pa je, da dva dni nisem jemala tabletk (pozabljivost, stres,...no saj vseeno) in sem spet dobila menstruacijo, in to včeraj. lahko sploh kaj naredim da jo prekinem? tabletke od včeraj jemljem normalno naprej.lp
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Kolegica jemlje Yarina tabletke in zdej je to že 4 škatlica. Odkar jemlje to škatlico jo bolijo jajčniki in ji dela slabo. Jz sm ji rekla, da so to začetniške tržave, ki so pršla malo bolj pozno. Kaj ve meniste ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Gost

p!ka napisal/-a:Kolegica jemlje Yarina tabletke in zdej je to že 4 škatlica. Odkar jemlje to škatlico jo bolijo jajčniki in ji dela slabo. Jz sm ji rekla, da so to začetniške tržave, ki so pršla malo bolj pozno. Kaj ve meniste ?

Lahko se telo šele navaja na kt, lahko pa ji kt sploh ne ustrezajo ali pa ima kakšne druge ginekološke težave povezane z jajčniki. Na njenem mestu bi šla do ginekologa na pregled, da za vsak slučaj preveri, ali ni kaj narobe ...

Emanuela, ti pa pokliči h ginekologu, kaj naredit, ker zdaj si si totalno zmedla ciklus, zaščita je itak fuč, zato uporabljaj kondom za vsak slučaj - res pokliči, ker to, da 2x pozabiš, dobiš m. in spet začneš z jemanjem je rahlo nepremišljeno. Ne moreš kar nehat (pa dva dni si pozabila - halo, en dan še rečem, ampak 2?) oz. začet, ko se tebi zazdi, ker je to velik stres za telo.
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a *Sagitt* »

hej. mene pa zanima če je ze kara jemala kt lindynette 20? je mela kakšne stranske učinke? ker jaz sem hodla k ginekologu ker so me logest redile te pa mi je te dal ..
zaj pa me je ful strah .. kaj če se opet zredim ..
pa moram jih jemat .. ker si morm menzo prestavt zarad morja ..

prosim če ma kera izkušnje naj napiše --
hvala
Some things end, some things begin and some things never change ..
Zaklenjeno