Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a čivava »

No, nekaj bi dodala... Nekatere najstnice ki to začenjajo jesti, sigurno preberejo navodila, tud jaz sem jih.. vendar če jih enkrat jih ne zakapiraš takoj, jest sm prebrala dvakrat pa se še zmer kakšna stvar najde ki je ne razumeš... No ene ste inteligentne, pa zastopte in zakapirate u šusu, druge ki pa nismo, pa mormo mal vprašat... no... ne vem zakaj je potem ta forum tle, in zakaj ste gor, najbrž ste tud ve rabile kdaj kakšno pomoč pa ste kaj uprašale,a je tko? No ne se razburjat, če pa nočeš odgovarjat pa ne odgovor, sej kdo je pa reku da moraš ravno ti... ( to gre vedet vsem)

LP
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

čivava napisal/-a:No, nekaj bi dodala... Nekatere najstnice ki to začenjajo jesti, sigurno preberejo navodila, tud jaz sem jih.. vendar če jih enkrat jih ne zakapiraš takoj, jest sm prebrala dvakrat pa se še zmer kakšna stvar najde ki je ne razumeš... No ene ste inteligentne, pa zastopte in zakapirate u šusu, druge ki pa nismo, pa mormo mal vprašat... no... ne vem zakaj je potem ta forum tle, in zakaj ste gor, najbrž ste tud ve rabile kdaj kakšno pomoč pa ste kaj uprašale,a je tko? No ne se razburjat, če pa nočeš odgovarjat pa ne odgovor, sej kdo je pa reku da moraš ravno ti... ( to gre vedet vsem)

LP

Glej, za to, da razumeš navodila v kt, ne rabiš biti pretirano inteligenten. Dekleta, ki pišejo po forumu obiskujejo srednjo šolo, torej imajo IQ čisto primeren za to, da razumejo. Ampak dejansko je problem v tem, da nekatere sploh ne preberejo navodil, pač jemljejo kt in, ko pride do vprašanja, letijo na forum - navodila je dobro prebrati pri katerih koli zdravilih, še sploh pa pri kt, ki jih ne jemlješ en teden, ampak dlje časa.

Plus to ... če primerjam navodila Logesta in Yasminelle, imajo slednje navodila dobesedno skicirana - puščice kako in kaj, če pozabiš kt v 1., 2. ali 3. tednu, lepše ne moreš imeti prikazano, no.

Razumem, da prideš vprašat, kakšne imamo izkušnje s podaljševanjem ciklusa, ampak da ne veš, da lahko ciklus le podaljšuješ, ne pa skrajšuješ in, da nimaš pojma, kaj narediti, ko v določenem tednu pozabiš kt za več kot 12 ur ali to, ali si med pavzo zaščitena - oprosti, to pa je tvoja dolžnost, da ko prideš iz lekarne in prvič pričneš z jemanjem, prebereš navodila in šele potem jemlješ, navodila pa shraniš in preletiš, ko prideš do dileme.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Dobro no, to smo zdaj razčistili, od zdaj naprej pa lahko tudi ignorirate vprašanja, če nočete odgovoriti kateri, samo nehajte že z OT.
Eileen
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Eileen »

Punce, potrebujem vaš nasvet... :help:

Danes je 17. dan, odkar sem začela z jemanjem tabletk Yarina (to so nasloh moje prve tabletke). Že od prvega dne me daje slabost in me sili na bruhanje. V teh 17-ih dneh nisem bila nikoli lačna. Čez cel dan imam občutek sitosti (kar je logično, glede na to, da mi gre na bruhanje) in poleg tega imam ves čas v ustih nek ogaben okus. Vse, kar pojem, moram pojesti na silo. Non stop mi šraufa v želodcu in v spodnjem delu trebuha. Imam občutek, kot da moji jajčniki protestitajo proti tem tabletkam. Sem že začela preklinjat dejstvo, da sem sploh zažela z jemanjem tabletk. :willnicht:

Nič mi ne gre za jest. Niti čokolada niti sladoled. Obožujem čokolado, zdaj pa mi lahko nekdo maha s čokolado pred nosom pa me ne bo zamikala. Najhuje je, ko mama pripravi solato s kumaricami in paprikami, kar imam sicer zelo rada, zdaj mi pa gre že po enem grižljaju na bruhanje. :buhu: Natanko po sedmih dneh jemanja tabletk moj želodec ni več zdržal in sem bruhala dvakrat v enem večeru. Stanje se ni nič izboljšalo. Vsak dan mi gre ista stvar po glavi. “Rada bi bruhala, rada bi bruhala, rada bi bruhala…”. Mater, kako pogrešam počutje pred tabletkami. Rada bi dobila svoj apetit nazaj!!! :cry:

Povsod sem brala, da je fajn počakat 3 mesece, da se telo privadi na tabletke. Ampak meni se bo zmešalo, če bom morala še dva meseca jemat te tabletke! :heul: Kaj mi svetujete? Naj potrpim in vztrajam še dva meseca pri tej slabosti ali naj grem takoj h ginekologinji po druge tabletke? Bojim se namreč, da mi bo ginekologinja rekla, da bo slabost po treh mesecih izginila in naj kar nadaljujem s temi tabletkami…
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

Jez bi na tvojem mestu takoj nehala, ker to ni normalno! Lepo povej vse svoji ginekologinji in sm sigurna, da bo razumela!
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Eileen, če ni slabost znak trebušne gripe ali rota virusa ali celo nosečnosti, potem so verjetno res krive kt, čeprav za kaj takega slišim prvič, sploh glede na to, kako intenzivno je izraženo ter dolgotrajno. Torej, če res sumiš samo kt, nehaj z jemanjem (če si noseča, pa itak!!!) pri priči, ker ti verjetno ta sorta kt ne ustreza, pojdi h ginekologu in povej ter zamenjaj kt za kaj drugega - verjetno boš dobila kaj iz vrst Logesta in Femodena, ker da ti predpiše Yasminelle je nesmiselno, ker je zelo podobna sestava Yarini.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

Take reakcije s strani KT se mi zdijo res zelo čudne, sploh če predpostavimo, da imajo Yarina izredno malo hormonov.
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Ja sam, lahko da njenmu telesu kkšn določen hormon ne paše. Ker poznam eno punco, ki je začela jemat logest in je trajal skor pol leta, da so ugotovil, da se zarad enga hormona v teh tabletkah slabo počut pa imunski sistem se ji je čist podrl...tko da jst bi šla nazaj pa nej ti ginekologinja da druge tabletke...
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

Smetka_ napisal/-a:Take reakcije s strani KT se mi zdijo res zelo čudne, sploh če predpostavimo, da imajo Yarina izredno malo hormonov.

Meni pa niti ni tako zelo čudno. Sama sem po prvih tabletkah bruhala vsak večer in stalno mi je bilo slabo, in to zelo slabo. Sem zamenjala tabletke in sla na yasminelle. Prvo mi je tudi bilo slabo, ampak vsaj bruhala nisem. Sedaj je pa ok. Nekatere pač ne prenesemo oz. zelo slabo prenašamo določene tablete. Tako, da Eileen toplo priporočam, da obišče ginekologinjo in, da čim prej menja KT. :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Eileen
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Eileen »

Punce, hvala lepa za nasvete...zlate ste. :flehan:

Sem se odločila, da grem jutri h ginekologinji. Meni je zdaj spet slabo. :pale: Počutim se mizerno. Prej, ko je bil čas kosila, je mama zopet naredila poletno solatko...vzela sem dva koščka kumarice in sem takoj začela čutit, kako mi želodec potiska hrano navzgor. Mama je takoj to opazla, pa je rekla:"Pa kaj je s tabo?". Je bila kar malo jezna, ker je posumila, da mi njena hrana ni več všeč. :) Mi ni preostalo drugega, kot da ji razložim.

Mislim, da moj organizem eno izmed sestavin v tabletkah zavrača. Ta slabost traja natanko od prvega dne, ko sem začela s tabletkami, tako da dvomim, da gre za kakšno trebušno gripo ali kaj podobnega. Pa še to: nisem noseča, brez skrbi. :D

Sporočim, kako se bo jutri odvilo pri ginekologinji. Hvala vam še enkrat!
Uporabniški avatar
me2u
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a me2u »

Zanima me kako Yarina delujejo na kožo? In v kolikšnem času pride do sprememb?
Trying to be something experimental.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

po mojih izkušnjah,nimajo nobenega vpliva na kožo.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

jst sem pravkar koncala s prvo skatlico yasminelle (prve tabletke zame ever) pa nobenih stranskih ucinkov so far :cool:
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

^^No supr zate, ampak na tvojem mestu bi počakala še malo, ker lahko se stranski učinki pojavijo kasneje, lahko pa se sploh ne bodo :wink:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

MilkyWay napisal/-a:^^No supr zate, ampak na tvojem mestu bi počakala še malo, ker lahko se stranski učinki pojavijo kasneje, lahko pa se sploh ne bodo :wink:

vem vem :) samo zaenkrat sem vesela da jih se ni =)
Zaklenjeno