Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Jst mam Femoden, pa jih nisem začela jemat zara problematične kože, ampak se mi je koža od takrat tud ful popravla...nikol nisem mela res mozoljaste kože, ampak zdej je pa sploh nimam...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Lejla86 napisal/-a:
MsN napisal/-a:Glej, tvoja odločitev je, kaj boš naredila, mi smo ti povedale, da skrajševanje ciklusa vpliva na zaščito, noseča verjetno nočeš bit, torej ti preostane samo to, da te čudežno izgubljene (?) kt nadoknadiš in prideš do cifre 21 ali pa poješ še dodatne, da m. dejansko prestaviš. Ali se ti splača žrtvovati škatlico je tvoja stvar, pač greš h ginekologu po novo zalogo, eno pa obdržiš in jo imaš v primeru, da boš še kdaj želela prestaviti m. ali karkoli drugega - recimo spet 4 čudežno izgubiš :D

Vi se kr norca delejte, sam men res ni jasn, kam so šle te 4 tabletke :nixweiss: ...ker sm tisti dan zjutraj načela novo POLNO škatlco tabletk, ko sem popoldne prišla domov, so pa dodatne štiri manjkale... :gruebel: kr neki uglavnem... :lach:

Tko da pomoje bom kr naprej jedla še eno škatlco, če ne mi bojo v vsaki naslednji manjkale po štiri tabletke...

In ne, res mi še ni do tega, da bi rinla voziček... :P Pa hvala za nasvete... :)

Mogoče ti jih je fant ukradel :lol: No, jaz bi se v vsakem primeru dobro pozanimala, kdo je vzel 4 moje kt, ker to ni kar tako ... že če ena manjka je kaos, torej ...

Za mozoljasto kožo pa so načeloma kul vse kt, ker pač delujejo na skladno delovanje hormonov, kaj ugodno vpliva na kožo, še posebej pa mozolje odpravljajo Yasminelle (dokazano na lastni koži), Diane25 in verjetno še katere. Pozanimaj se pri ginekologu! Ampak vedi - ko nehaš s kt, pridejo mozolji nazaj :D
pii_kiica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pii_kiica »

Lejla86 napisal/-a:Jst mam Femoden, pa jih nisem začela jemat zara problematične kože, ampak se mi je koža od takrat tud ful popravla...nikol nisem mela res mozoljaste kože, ampak zdej je pa sploh nimam...

To lahko rečeš da ti ginekologinja take predpiše?
Gost

pii_kiica napisal/-a:
Lejla86 napisal/-a:Jst mam Femoden, pa jih nisem začela jemat zara problematične kože, ampak se mi je koža od takrat tud ful popravla...nikol nisem mela res mozoljaste kože, ampak zdej je pa sploh nimam...

To lahko rečeš da ti ginekologinja take predpiše?

lahko izraziš željo, katere bi imela, ampak iste kt še nikoli niso enako vplivale na dekleta, torej je to brezveze. Lahko da bo pri tebi polomija, pri nekom pa so te kt super, torej je boljše vprašati ginekologinjo, katere bi najbolj ustrezale tvojim željam in to je to. Dobiš, ješ, vidiš kako je in zamenjaš, če ni ok.

Sicer pa se problemi s kožo urejajo na dermatologiji ne na ginekologiji. Učinek kt na kožo je posreden, neposredno jih jemo zaradi zaščite.
pii_kiica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pii_kiica »

Hvala za odgovore :) imam samo še eno vprašanje in sicer, katere tabletke so največkrat predpisane, oziroma " najboljše " :D

Lp
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

MsN napisal/-a:Mogoče ti jih je fant ukradel :lol: No, jaz bi se v vsakem primeru dobro pozanimala, kdo je vzel 4 moje kt, ker to ni kar tako ... že če ena manjka je kaos, torej ...

Ma, nismo mogl ugotovit, kam so šle te tabletke...je pa res, da ma soseda privat ginekologijo...tko da je možno, da kkšna stranka ni mogla več zdržat pa je pršla k men v kopalnico po tabletke... :P . Ne vem, čudna situacija je bla...jst sm bla kr mal napsihirana...ker ni nič drugega manjkal...eh...zdej je že mim...če ne bom šla pa še ginekologinjo prašat, kaj nej nardim...
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Ja pa mej eno škatlo za rezervo,če boš še kdaj podaljševala ;) Jst sm tut skos en tabletk u "minus" ;) :D
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Gost

pii_kiica napisal/-a:Hvala za odgovore :) imam samo še eno vprašanje in sicer, katere tabletke so največkrat predpisane, oziroma " najboljše " :D

Lp

Najboljše so tiste, ki bodo tebi najbolj odgovarjale. Splošnega odgovora na to ni, ker je vsaka posameznica razred zase in ni univerzalnih kt, ki bi se prilegale vsaki.

V zadnjem času največ predpisujejo Yarino in Yasminelle, prej pa Logest.
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

pii_kiica napisal/-a:
OrangeLady napisal/-a:men je kt dala osebna zdravnica..sam mi jih je dala zaradi problematične kože

Katere ti je pa predpisala?

Na splošno katere tabletke priporočate , za problematično kožo? Jemala sem Yarine, vendar mi niso odgovarjale.

ja men je dala diane 35 in so mi glede kože res ful pomagale, mozooljev skoraj nimam več ampak sm se pa zelo zredila..po 1 letnem jemanju diane sm šla h G in mi je dala zdaj yarino =)
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Damyanchyka napisal/-a:Ja pa mej eno škatlo za rezervo,če boš še kdaj podaljševala ;) Jst sm tut skos en tabletk u "minus" ;) :D

Hm, to pa tud ni tko slaba ideja...no sej mam še 5 dni časa, da se odločm...hvala :D
Gost

Lejla86 napisal/-a:
Damyanchyka napisal/-a:Ja pa mej eno škatlo za rezervo,če boš še kdaj podaljševala ;) Jst sm tut skos en tabletk u "minus" ;) :D

Hm, to pa tud ni tko slaba ideja...no sej mam še 5 dni časa, da se odločm...hvala :D

Saj to sem ti jaz že v prvem odgovoru napisala :wink: In res vedno prav pride, da imaš eno škatlico v rezervi.
Rožca*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Rožca* »

Mene zanima če v tistih sedmih dneh, ko ne jemlješ tabletk si prav tako zaščiten? Prvič jem KT in sicer diane35, po 21 dneh imam sedaj 7 dnevni premor in me zanima, če sem vseeno zaščitena?

Hvala za odgovor : )
Uporabniški avatar
KristinĆk
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a KristinĆk »

ja si zaščitena.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Nočem bit nesramna, ampak a se ene tle not zajebavate, niste pismene al ste preprosto tok lene, da vam je težko razrolat en beu pildek in si prebrat tistih par osnou?! :roll:
Če vam da nekdo škatlco xy tablet, jih boste šle u momentu goutat al si boste prebrale, zakaj in kako se uporablajo!?

U življenju sm pojedla eno KT (mi jo je dala za hec prjatlca), pa lahko mirno rečem, da poznam "osnoune zakone" delovanja in uporabe, k pa sm in tja u to temo zaidem, pa vidm, da vem dost več k marskera, k jih dejansko uporablja. Žalostno.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Lilah »

pii_kiica napisal/-a:
OrangeLady napisal/-a:men je kt dala osebna zdravnica..sam mi jih je dala zaradi problematične kože

Katere ti je pa predpisala?

Na splošno katere tabletke priporočate , za problematično kožo?

Jaz jemljem za kožo diane 35, ampak vse je odvisno še od drugih dejavnikov kot je teža, pritisk, kako redne m. imaš itd.
Ne vem pa, čemu se nekateri razp*zdite, če nekateri kaj vprašamo, saj temu je tema namenjena! In ne, jaz do zdaj v tej temi nisem zasledila še nobenega banalnega vprašanja, če pa ste nekatere tako j*beno pametne in zavijate z očmi nad vprašanji (bolje to kot pa jemat KT od kakšnih kolegic al pa jemat kar tako, ne da bi vedel kako in kaj, vprašati vsaj pomeni, da ti ni vseeno), pa se enostavno obrnite vstran in prezrite to temo. Je to tako težko? V vsaki temi se jih najde nekaj takih, ki so prepametne za ta forum. :roll: Mislim back off če vas kaj moti, ker tole pa me je res pogrelo. In Aloha, mislim da si kar ti nepismena oz. polpismena, če sem že lepo napisala v prejšnjem postu, da SEM PREBRALA NAVODILA, ampak nisem hotela, da si tisti ponovni začetek jemanja tabletk napačno razlagam in sem zato raje vprašala tu. Vem pa za naslednjič, da več ne bom, ker to ni res, kako nasajeni ste nekateri tukaj, kakšni ste potem šele v resničnem življenju. :roll:
Zaklenjeno