Kontracepcijske tabletke
olja!
mam en problem... tabletke sm nehala jemt 2 tedna nazaj; jemala sm jih sam 1 mesc pol sm pa nehala ker sm krvavela in to tkoj po menstri. Zdj pa čakam na menstro že 5 dni in je kr ni in ni... je pa fora da sva z fantom sexala tkoj po prejšni menstri in sm mu pustila d mu je pršlo notr (s tem d sm taprvo tabletko uzela šele 2 oz. 3 dan menstre)...
kakšna je možnost da sm noseča?? HELP ME!!
mam en problem... tabletke sm nehala jemt 2 tedna nazaj; jemala sm jih sam 1 mesc pol sm pa nehala ker sm krvavela in to tkoj po menstri. Zdj pa čakam na menstro že 5 dni in je kr ni in ni... je pa fora da sva z fantom sexala tkoj po prejšni menstri in sm mu pustila d mu je pršlo notr (s tem d sm taprvo tabletko uzela šele 2 oz. 3 dan menstre)...
*zabicaa* napisal/-a:olja!
Naše napovedovanje možnosti ti nebojo nič koristile.
Dej tistih 3€ pa naredi test, da boš mirna ..
Smetka_ napisal/-a:anjica napisal/-a:Smetka_ napisal/-a:Zdaj Yarina. Odpravila probleme logesta,zraven pa odnesla še vsakršnjo željo po seksu....![]()
jst tut jemljem yarino že kakšna 3 leta, zaradi visokega pritiska, pa mam tut isti problem kot ti. sploh mi ni več do seksa, kar zelo moti mene in mojega
Kako zdržiš? Men je prov bedno.
Mislim sej,meni bi blo vseeno če ne bi.
Tako da nikoli ne dam pobude pa...
Mah saj sem napisala cel problem v temo o "kaj se zgodi ko nehamo jemati KT".
Preberi,če te zanima
evo sm prebrala in vidm da nimava glih istga problema. jst sama recimo sploh nism za akcijo, sm ko pa že pride do tega in padm not mi je ql. sama pa ne bi dala pobude. včasih če kak tedn ni nč pol tut men zapaše in dam jst pobudo. ni mi tako zelo odveč in mučno kot tebi.
kaj pa kakšni drugi tableti ne bi bili ustrezni zate? ker to je res velka stvar k se ti dogaja.
ok. mam problem
5 let sm jemal logest. pol sem se odločila zaradi kože da mi da diane. in sem jih jemala 2 meseca. ta tretji mesec sem po nesreči zamenjala tablico diane s tablico logesta, ki mi je še ostala in tega sploh nisem opazila, dokler nisem vzela zadnje tabletke logesta in tablice vrgla v koš. pol sem imela 7 dnevni premor, nakar sem (brez posvetovanja z zdravnikom) dalje začela jemat diane. zdaj sem vzela 3. tabletko, ampak od takrat se mi cele dneve vrti, glih tolk, da vedno ne padem skup, ponoči mam v levi nogi, od kolena dalje dol, mravljince, pa ne spim tako, da bi mi kaj na živc pritiskalo al kaj takega, glava me boli. prej tista dva mesca, ko sem jih jemala nisem mela nobenih stranskih učinkov.
danes sem klicala k ginekologinji (ampak ji nisem rekla, da sem po nesreči en mesec jedla napačne tabletke, k bi me itak napizdila, verjetno me bo tudi kera od vas
) in je rekla, da naj bi nehala jemat.
sicer sem itak mislila nardit premor, boli me k* za kožo glede na to, da se mi vse to pojavlja (če je res zaradi tabletk?) in bi pol, ko mam julija pregled šla na yasminele (k mi je gin. rekla, da če mi te naujo nič pomagale, da mi bo une predpisala).
kaj naj?
naj še danes npr. vzamem eno tabletko in če bo res isto, pol neham? kaj bo z mojo menstro? kaj lahko pričakujem?
please help me a little bit
5 let sm jemal logest. pol sem se odločila zaradi kože da mi da diane. in sem jih jemala 2 meseca. ta tretji mesec sem po nesreči zamenjala tablico diane s tablico logesta, ki mi je še ostala in tega sploh nisem opazila, dokler nisem vzela zadnje tabletke logesta in tablice vrgla v koš. pol sem imela 7 dnevni premor, nakar sem (brez posvetovanja z zdravnikom) dalje začela jemat diane. zdaj sem vzela 3. tabletko, ampak od takrat se mi cele dneve vrti, glih tolk, da vedno ne padem skup, ponoči mam v levi nogi, od kolena dalje dol, mravljince, pa ne spim tako, da bi mi kaj na živc pritiskalo al kaj takega, glava me boli. prej tista dva mesca, ko sem jih jemala nisem mela nobenih stranskih učinkov.
danes sem klicala k ginekologinji (ampak ji nisem rekla, da sem po nesreči en mesec jedla napačne tabletke, k bi me itak napizdila, verjetno me bo tudi kera od vas

sicer sem itak mislila nardit premor, boli me k* za kožo glede na to, da se mi vse to pojavlja (če je res zaradi tabletk?) in bi pol, ko mam julija pregled šla na yasminele (k mi je gin. rekla, da če mi te naujo nič pomagale, da mi bo une predpisala).
kaj naj?
naj še danes npr. vzamem eno tabletko in če bo res isto, pol neham? kaj bo z mojo menstro? kaj lahko pričakujem?
please help me a little bit

Jah morala bi povedati, ko si klicala ginekologinjo, da si ponesreci zamenjala. Kaj ma veze, ce bi te nahrulila, gre se za tebe in tvoje zdravje. Ni to tak nedozno, kot se ti zdi, ti hormoni. Zdaj si naredila celi kaos svojemu telesu.
Naredi premor raje. Ce bos zdaj spet zacela drugo tablete jest, potem pijtaj boga, kako bo tvoje telo odreagiralo.
Naslednjic pa bolj previdno in ne zataji ginekologinji nic vec!
Naredi premor raje. Ce bos zdaj spet zacela drugo tablete jest, potem pijtaj boga, kako bo tvoje telo odreagiralo.
Naslednjic pa bolj previdno in ne zataji ginekologinji nic vec!
You want me to be something I can never ever be.
Hmm, nehaj?
Razlike med Diane in Logest je očitna in velika, zato nimam pojma, kako si lahko to zamešala in to jedla cel mesec, ampak očitno se zgodi tudi to ... No, glede na simptome, ki jih opisuješ, sploh ne vem zakaj vztrajaš, če ne drugega bi te lahko zaradi mravljincev skrbelo za trombozo.
In to, da boš zamolčala pomemben podatek o zamenjavi kt ginekologinji, je noro ... pa ravno nanjo bi se morala obrniti s to težavo, ne na nas, ki o tem nimamo več ali manj pojma oz. ti lahko na tem mestu svetujemo le, da povprašaj strokovnjake, ker glede na to, kar opisuješ, bi te lahko že 5x zaskrbelo in pognalo na pregled.
Kaj se bo zgodilo, ko boš nehala? Nič, ti simptomi bodo verjetno izginili, dobila boš m. in to je to. Pa zaščitena ne boš.
Razlike med Diane in Logest je očitna in velika, zato nimam pojma, kako si lahko to zamešala in to jedla cel mesec, ampak očitno se zgodi tudi to ... No, glede na simptome, ki jih opisuješ, sploh ne vem zakaj vztrajaš, če ne drugega bi te lahko zaradi mravljincev skrbelo za trombozo.
In to, da boš zamolčala pomemben podatek o zamenjavi kt ginekologinji, je noro ... pa ravno nanjo bi se morala obrniti s to težavo, ne na nas, ki o tem nimamo več ali manj pojma oz. ti lahko na tem mestu svetujemo le, da povprašaj strokovnjake, ker glede na to, kar opisuješ, bi te lahko že 5x zaskrbelo in pognalo na pregled.
Kaj se bo zgodilo, ko boš nehala? Nič, ti simptomi bodo verjetno izginili, dobila boš m. in to je to. Pa zaščitena ne boš.
MsN napisal/-a:Razlike med Diane in Logest je očitna in velika, zato nimam pojma, kako si lahko to zamešala in to jedla cel mesec
razlika v hormonih verjetno že, ampak stranskih učinkov ni blo nobenih, ker majo logest manj hormonov al kako naj rečem in da bi zato lahko posumila, da jem napačne.
drugače, ja, priznam, je razlika tudi v tablici. ampak tablice žal nisem nikoli pogledala, če je prava, ker sem bila stoprocentna, da jem diane in žal, še sama ne vem, kako so se logest znašle tam in jih jedla cel mesec.
drugače pa, ja, bom nehala, je tud ginekologinja rekla tako.
Lilah napisal/-a:jaz mam jutri pregled pri ginekologinji in me zanima, če prej ne smem nič jest oz. če je kaj kar bi mogla vedet preden bom v čakalnici in bo že prepoznovem sam da me bo stehtala pa vprašala, če sem že mela spolne odnose, drugače pa nimam predstave kako to poteka...
Uf, ti kar jej, da ti ne bo krulilo

Nekako takole gre - prideš tja, oddaš sestri zdravstveno izkaznico, počakaš v čakalnici, dokler te ne pokliče, greš najprej k sestri (tako je pri nas) in te povpraša, zakaj prihajaš, poveš in, če greš zaradi kt, ki bi jih rada jemala, ti izmeri pritisk in te stehta, potem greš v ordinacijo k zdravniku, ki te povpraša, zakaj prihajaš (spet

Mogoče ti bo malce nelagodno, saj to je vsaki punci, ker je pač delikatno področje tale naša nožnica, po drugi strani pa vedi, da delaš dobro sebi in svojemu zdravju, lep občutek je, ko greš s stola in ti reče, da si zdrava, torej ne skrbi ... poskusi se čim bolj sprostit, ker potem res skoraj nič ne čutiš, če si pa napeta pa lahko malo boli, ampak tudi ni krize.
Pa srečno, če te kaj zanima pa vprašaj