Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

kolk predmetov pa maš ti? :eek:
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Vrjetno ni mela anglescine in ima spanscino namest angle.
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Ja, jst sm mela španščino. Mi je že pr prvi nalogi vse dol padl, tko da sm v 35 minutah rešla polo. Pa mi je blo res krneki. Pol sm šla pa še enkrat počas čez, pa mi je bl jasn ratal, pa se mi zdel tok težko. Tko da mam kr dobr občutek, 8 pomoje sicer ne bo, 6 bi pa skor mogl bit :) Je blo pa drugo slušno krneki, iz unih slikc se res nč ni vidl, bi loh bla skor kerakol za kerkol dialog :? Eseji so mi bli pa kul. Upam, da nam dons prfoxa pošle rešitve po mailu, drgač pa jutr dobimo. :)
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ~Papillon~ »

dajancy napisal/-a:js sm pa dons pisala francoscino in je blo use dost ql, edin slusno razumevanje je blo pa POLOM! :evil: ne vem kdo je zbrau tolk tezk posnetk..p se gaussa ni :cry:

No, vsaj še ena sotrpinka :D

Ma slušno mi je blo res KR NEKI.. sploh B del..
Jst sm samo 1 stvar od 7 razumela :(

Kako ni Gaussa?? :eek:
Uporabniški avatar
dajancy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Piran/Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a dajancy »

ni gaussa kr nas je kao premal..krneki :evil:
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Sej ta gauss se men itak zdi da je bulšit, itak so vsako leto isti procenti, pa niso vsako leto enako zahtevne pole, tko da dvomim, da populacija piše enake rezultate. Pa tud pri španščini so zelo zelo dobre ocene in bi potem mogl bit za 5 npr. 95%, za 2 pa 65 npr. Pa je isto 50 za 2. Sploh je povsod skor 50 za 2. Ne vem, kokr sm js seznanjena z gaussom (sicer sem bol slabo) je to tko, da bo mel največ populacije 3, pol pa enakomerno pada na obe strani, tko da je najmanj enk in dvojk. Al neki tazga, a ni? Sam ne vem, men je čudn, da so vsako leto iste meje za ocene. Kera razloži? Mi res ni čist jasen ta sistem.
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ~Papillon~ »

Ja valda??!???
Ja pol bo pa res kriza.. uff... :?

No, sej men se ne gre ful za pike, ker so važni sprejemci, ampak vseen :)

In kako ti je šlo v splošnem? 1. pola, eseji?
Kakšni so kej občutki?
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

jaz mam pa ustne tako
18.6-strokovni predmet
19. 6.-angleščina
21.6 pa slovenščina...hvala bogu da je zandnja...hehe

je bila pa včere full težki strokovni predmet..tak da mam jaz vedno manj upanja dabom sprejeta na šolo... :cry: ...
MiLLy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a MiLLy »

Eno mal neumesno vprašanje. Sej pri psihi pri esejskem delu odgovarjamo pač preprosto na una vprašanja, ki so podana v tekstu??? Ni treba pisat kakih posebnih uvodov in zaključkov al pa kej?
...
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Pises tko k ste jih pisal v soli. Nimas uvoda pa to, ampak delas odsavke.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Povezat jih moraš v tekst in lepo spisat, ne smeš neposredno odgovarjat na njih.
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

porcelain napisal/-a:
buubbika napisal/-a:Sploh pa se ne morem spravit k učenju.. :x

jaz tudi ne dans.. in bom znorela, ker mam jutri ekonomijo pa še nič prav ne znam :x

Sva že vde. Sploh tale 4. letnik me muči, sploh nimam pojma oz. si nemorm in nemorm zapovnt, ker je kr neki. Upam, da bo tko lahko, kokr je bla poskusna.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
*nikita*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *nikita* »

Ne ni treba nobenih uvodov in zaključkov. Oni gledajo to, da ti odgovoriš na vsa vprašanja. Ti svetujem, da odgovarjaš po vrsti, da česa ne pozabiš. In boljše je, da se več razpišeš, kot pa premalo.

Na splošno so vsi eseji za psihologijo sestavljeni po istem kopitu. Najprej je teorija (opredelitev pojmov - definicije), potem je ponavadi navajanje primerov, na koncu je pa presojanje in vrednotenje + navajanje lastnih primerov ali pa povezava z drugimi duševnimi procesi. Pri tem zadnjem delu je ZELO pomembno, da poskušate najti primere iz različnih področij (tudi če presojate prednosti in pomankljivosti) - npr. en primer iz zaznavanja, drug iz čustvovanja, tretji iz mišljenja ... saj s tem kao greš na "višji nivo znanja" in dobiš 4-5 pik. Če recimo navajaš vse primere samo iz zaznavanja, pol si dosegel "nižji nivo" in lahko dobiš največ 3 pike, čeprav si napisal vse, kar je naloga zahtevala.

Pa še ena stvar - če moraš presojat / utemeljevat ... moraš navest VSAJ 3 presoje / utemeljitve, razen če ne piše drugače.

To je pač sistem ocenjevanja pri esejih. In podobno velja pri strukturiranih nalogah. Npr. ti napišeš polovico od tistega, kar zahteva recimo vprašanje A, ampak ni nujno, da boš ti tudi dobil polovico pik (od vseh možnih pri vprašanju A). Poudarjam še enkrat, da gledajo "nivoje"

Drugač pa pišeš esej tako, kot so že omenle punce pred mano - lepo povezano, z odstavki.
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

dajancy napisal/-a:ni gaussa kr nas je kao premal..krneki :evil:

A mogoče kdo kej ve za nemko,če je al če ni ;) ?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ A pol pr umetnostni zgodovini tud ni gausa??K se mi zdi, da tega nima velik folka za maturo. Čeprov pol je čudn, da je enkrat 50%,enkrat pa 45% za 2...pol to pomen da gaus je? Al se motm?
Zaklenjeno