Matura [Združena tema]
Ja, jst sm mela španščino. Mi je že pr prvi nalogi vse dol padl, tko da sm v 35 minutah rešla polo. Pa mi je blo res krneki. Pol sm šla pa še enkrat počas čez, pa mi je bl jasn ratal, pa se mi zdel tok težko. Tko da mam kr dobr občutek, 8 pomoje sicer ne bo, 6 bi pa skor mogl bit
Je blo pa drugo slušno krneki, iz unih slikc se res nč ni vidl, bi loh bla skor kerakol za kerkol dialog
Eseji so mi bli pa kul. Upam, da nam dons prfoxa pošle rešitve po mailu, drgač pa jutr dobimo. 

- ~Papillon~
- Debatorica
Sej ta gauss se men itak zdi da je bulšit, itak so vsako leto isti procenti, pa niso vsako leto enako zahtevne pole, tko da dvomim, da populacija piše enake rezultate. Pa tud pri španščini so zelo zelo dobre ocene in bi potem mogl bit za 5 npr. 95%, za 2 pa 65 npr. Pa je isto 50 za 2. Sploh je povsod skor 50 za 2. Ne vem, kokr sm js seznanjena z gaussom (sicer sem bol slabo) je to tko, da bo mel največ populacije 3, pol pa enakomerno pada na obe strani, tko da je najmanj enk in dvojk. Al neki tazga, a ni? Sam ne vem, men je čudn, da so vsako leto iste meje za ocene. Kera razloži? Mi res ni čist jasen ta sistem.
- ~Papillon~
- Debatorica
porcelain napisal/-a:buubbika napisal/-a:Sploh pa se ne morem spravit k učenju..
jaz tudi ne dans.. in bom znorela, ker mam jutri ekonomijo pa še nič prav ne znam
Sva že vde. Sploh tale 4. letnik me muči, sploh nimam pojma oz. si nemorm in nemorm zapovnt, ker je kr neki. Upam, da bo tko lahko, kokr je bla poskusna.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Ne ni treba nobenih uvodov in zaključkov. Oni gledajo to, da ti odgovoriš na vsa vprašanja. Ti svetujem, da odgovarjaš po vrsti, da česa ne pozabiš. In boljše je, da se več razpišeš, kot pa premalo.
Na splošno so vsi eseji za psihologijo sestavljeni po istem kopitu. Najprej je teorija (opredelitev pojmov - definicije), potem je ponavadi navajanje primerov, na koncu je pa presojanje in vrednotenje + navajanje lastnih primerov ali pa povezava z drugimi duševnimi procesi. Pri tem zadnjem delu je ZELO pomembno, da poskušate najti primere iz različnih področij (tudi če presojate prednosti in pomankljivosti) - npr. en primer iz zaznavanja, drug iz čustvovanja, tretji iz mišljenja ... saj s tem kao greš na "višji nivo znanja" in dobiš 4-5 pik. Če recimo navajaš vse primere samo iz zaznavanja, pol si dosegel "nižji nivo" in lahko dobiš največ 3 pike, čeprav si napisal vse, kar je naloga zahtevala.
Pa še ena stvar - če moraš presojat / utemeljevat ... moraš navest VSAJ 3 presoje / utemeljitve, razen če ne piše drugače.
To je pač sistem ocenjevanja pri esejih. In podobno velja pri strukturiranih nalogah. Npr. ti napišeš polovico od tistega, kar zahteva recimo vprašanje A, ampak ni nujno, da boš ti tudi dobil polovico pik (od vseh možnih pri vprašanju A). Poudarjam še enkrat, da gledajo "nivoje"
Drugač pa pišeš esej tako, kot so že omenle punce pred mano - lepo povezano, z odstavki.
Na splošno so vsi eseji za psihologijo sestavljeni po istem kopitu. Najprej je teorija (opredelitev pojmov - definicije), potem je ponavadi navajanje primerov, na koncu je pa presojanje in vrednotenje + navajanje lastnih primerov ali pa povezava z drugimi duševnimi procesi. Pri tem zadnjem delu je ZELO pomembno, da poskušate najti primere iz različnih področij (tudi če presojate prednosti in pomankljivosti) - npr. en primer iz zaznavanja, drug iz čustvovanja, tretji iz mišljenja ... saj s tem kao greš na "višji nivo znanja" in dobiš 4-5 pik. Če recimo navajaš vse primere samo iz zaznavanja, pol si dosegel "nižji nivo" in lahko dobiš največ 3 pike, čeprav si napisal vse, kar je naloga zahtevala.
Pa še ena stvar - če moraš presojat / utemeljevat ... moraš navest VSAJ 3 presoje / utemeljitve, razen če ne piše drugače.
To je pač sistem ocenjevanja pri esejih. In podobno velja pri strukturiranih nalogah. Npr. ti napišeš polovico od tistega, kar zahteva recimo vprašanje A, ampak ni nujno, da boš ti tudi dobil polovico pik (od vseh možnih pri vprašanju A). Poudarjam še enkrat, da gledajo "nivoje"
Drugač pa pišeš esej tako, kot so že omenle punce pred mano - lepo povezano, z odstavki.
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje