Fant musliman

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
element10
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a element10 »

iluzija napisal/-a:
missy* napisal/-a:ja, vazno da sta vidva srecna in se imata lepo :)

Samo lupčkat se ne smeta tisti mesec po dnevi :D .

haha mami mi je rekla, kaj težiš, sej sse bosta pa celo noč kušvala:)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Glede predsodkov in nestrpnosti ... nimam nobenih predsodkov glede homoseksualcev, ne bi pa bila v zvezi z enim. A to pomeni, da imam predsodke? :?
Podobno velja za striktne vernike katerekoli vere. Pač imam že v osnovi premalo skupnega z njimi, da bi se lahko zgodila kaka globoka čustvena navezanost.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

m?
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 8:22, skupaj popravljeno 1 krat.
element10
Sramežljivka
Sramežljivka

~NIA~ napisal/-a:
element10 napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:element 10, a sm prou razumela da maš ti fanta s saudske arabije?

ne, ni iz savdske arabije. živi v franciji drugač zdj že kar nekaj let...

kje pa ti živiš? skupi z njim?

Jaz pa v Sloveniji..:)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

ta?
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 08. Dec. 2010 8:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

element10 napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:
element10 napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:element 10, a sm prou razumela da maš ti fanta s saudske arabije?

ne, ni iz savdske arabije. živi v franciji drugač zdj že kar nekaj let...

kje pa ti živiš? skupi z njim?

Jaz pa v Sloveniji..:)

če on živi v franciji, ti pa v sloveniji ... potem se itak ne vidita vsak dan ... in ta mesec brez poljubov niti ne bo neka travma :D

kar se pa nasilja tiče:
zanimiva so mi mnenja oseb, ki si razlagajo družinsko nasilje v taki luči, da 'krivijo' veroizpoved oz uporabljajo vero kot izgovor, da tovrstni moški to počnejo samo zato, ker so te vere ... :rofl:

...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

zdej ubistvu je tko.On je te vere, zaprisežen musliman, se drži vseh teh zapovedi in praznikov tako kot je treba..Verjetno ko si se podala z njim v razmerje si vsaj malo poznala muslimansko vero.
jst nevem, treba je pač to spoštovat, mogoče je nam malce nerazumljivo zakaj je ramadan tak kot je, ampak to je pač njegova vera, ki se je drži in jo je nekak treba spoštovat.sej verjetno njim tud ni nč jasno zakaj mi jajca farbamo :D

nevem, tko kot je rekla kr.ena, ni to nobena nestrpnost če rečeš da ne želiš biti v zvezi s takim človekom.tudi jaz nebi bil, ker mi je marskatera od njihovih šeg, precej nemesna.Recimo tista prava muslimanska, da more ženska pridt nedolžna v zakon, pa se hodjo šivat, da je potem kri na rjuhi...Pa svinjina, pa raznorazni prazniki ki mi tudi ne odgovarjajo..Tako isto nebi bila s katolikom in v nedeljo že nasvezgodaj ustajala, da bi poslušala nesumena besedičenja ins peve pri mašah in še kšne druge zadeve zraven.nekaterim pač to ne odgovarja.Če pa nebi bilo druge in bi bila noro zaljubljena, pa nevem, spoštovala bi njegovo vero, ampak ne vem pa če bi sejaz po njej držala.Tole sigurno ne.
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a bleona »

okej..nevem ce to pase lih sem...ampak nebi odprla teme da ne bi kdo znan slucajno bral.prosim svetujte mi ker je že mene strah zanjo.
bom skrajsala kar se da.sosolka in kolegica obenem ima tipa te vere..prosim ne ugibat sploh iz kje je ker to sploh ni vazn.
in problem je da se nonstop kregata(zaradi njegovih prepovedi,nadzorovanja in nevem zarad česa še)..blo je tok banalnih stvari da kar verjet ne morš.
bli so tud udarci že.ona ga je miljonkrat pustila pa še kar hoče bit z njo.zdej sta že nevemkaterkič skupi in reku ji je da če ga še 1x pusti ji bo neki naredu
(najbrž ste dojele kaj)...rekla sem ji naj ga prijavi policiji pa noče,ker je rekla da to v sloveniji ni varno in da bi jo že kako dobil in pa da se ji SMILI.
Ženska počasi izgublja prijatelej,kukr jih še lahko ma,psihologinja v šoli je že obupala,s starci se nonstop krega.
Torej punca še niti povnoletna ni(manjka ji še par mesecev) pa se ji že to dogaja.Miljonkrat smo ji že kej svetovale pa nič noče narest da bi temu nardila konec,ampak nevem zakaj nam potem sploh vse skupaj razlaga.Zadnjič smo jo komaj zjagale da je šla z nami ven.Ni mu povedala ampak skoz je govorila da jo bo najdu,da bo pršu.Pila ni.Zdela se mi je kot da je nora.
S sošolkami nas skrbi kaj bo?Kaj nej nardimo?(tiste ki smo ji blizu).Vem da se bo neki zgodil,ker je blo že tok scen.Kaj se nardi v takem primeru?Sej sem že brala dost takih prispevkov,samo ko mors kej uporabit pa vse pozabis.Sploh glede policije.(ce se ji kaj zgodi bomo tud me odgovorne ker nismo nic nardile)
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka

anyone?res bi rabla hitro kaksno pomoc...
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

ja pač je očitno punca taka, da jih bo mogla ornk fasat, predn se bo zbrihtala. sej se grdo sliš, sam če ji že po vsem tem ni jasno... :?

sej je reva boga, sam še bl se mi zdite boge, ve, k ji hočte pomagat, kukr se da, pa to itak nič ne zaleže.

lahko jo sam čakate, da bo prišla, k vam in ji pokažete, da ste ji na voljo... drgač pa dokler ji sami ne bo kliknl, ji tut noben ne more pomagat. upajmo samo, da ne bo takrat že prepozno... :)
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sweet Princess »

Pr nas smo mel primeljiv primer. Ko je sestro fant teroriziral (ampak ni bil musiman al pa kej...) pač sam prihič. In mlada kolkr je bla jo je blo strah da ji bo kej naredu...totalen nadzor in grožnje u smislu "če me pustiš" boš že vidla...in take scene...Ampak hvala bogu je zbrala tok poguma da je povedala mami in smo modela prijavil policiji in je šu k sodniku za prekrške. Pa je tut bil neki kaznovan al kaj...no in ji je dal mir. Itaq je mogla ene dva mesca skoz u družbi hodit okol in to..ampak smo ji usi stali ob strani in zaveda se je rešila.

Ok, zdaj pa k problemu tvoje sošolke; Lej - če ji starši ne bodo stali ob strani pol ne vem kaj bo. Pa menda se bo mami zaupala in ji bo ona pomagala?! Ok, se skoz kregajo - ampak mami je pa le mami in kdo bo boljš zaščitu hčerko kot ona in familija?! Če ne druzga nej gre ena sošolka k njej dam iz razloži...če bodo pol bl razumevajoči. Modela pa po hitrem postopku prijavit poiciji, da se mu nalimajo domov! Druge variante tle ne vidim, res ne...
Verjamem da jo je strah, ampak bo mogla zbrat pogum in dovolj moči da to prebrodi in gre naprej z lajfom. To so ful traumatične zadeve...in verjamem da ji res ni lahko, ampak...bo treba neki narest da ji tip ne bo več moriu! Sej ma vas prjatlce in use da ji boste stale ob strani. Ampak še zmeri mislim da ji morajo na pomoč priskočit starši. Pa good luck.
element10
Sramežljivka
Sramežljivka

bleona napisal/-a:okej..nevem ce to pase lih sem...ampak nebi odprla teme da ne bi kdo znan slucajno bral.prosim svetujte mi ker je že mene strah zanjo.
bom skrajsala kar se da.sosolka in kolegica obenem ima tipa te vere..prosim ne ugibat sploh iz kje je ker to sploh ni vazn.
in problem je da se nonstop kregata(zaradi njegovih prepovedi,nadzorovanja in nevem zarad česa še)..blo je tok banalnih stvari da kar verjet ne morš.
bli so tud udarci že.ona ga je miljonkrat pustila pa še kar hoče bit z njo.zdej sta že nevemkaterkič skupi in reku ji je da če ga še 1x pusti ji bo neki naredu
(najbrž ste dojele kaj)...rekla sem ji naj ga prijavi policiji pa noče,ker je rekla da to v sloveniji ni varno in da bi jo že kako dobil in pa da se ji SMILI.
Ženska počasi izgublja prijatelej,kukr jih še lahko ma,psihologinja v šoli je že obupala,s starci se nonstop krega.
Torej punca še niti povnoletna ni(manjka ji še par mesecev) pa se ji že to dogaja.Miljonkrat smo ji že kej svetovale pa nič noče narest da bi temu nardila konec,ampak nevem zakaj nam potem sploh vse skupaj razlaga.Zadnjič smo jo komaj zjagale da je šla z nami ven.Ni mu povedala ampak skoz je govorila da jo bo najdu,da bo pršu.Pila ni.Zdela se mi je kot da je nora.
S sošolkami nas skrbi kaj bo?Kaj nej nardimo?(tiste ki smo ji blizu).Vem da se bo neki zgodil,ker je blo že tok scen.Kaj se nardi v takem primeru?Sej sem že brala dost takih prispevkov,samo ko mors kej uporabit pa vse pozabis.Sploh glede policije.(ce se ji kaj zgodi bomo tud me odgovorne ker nismo nic nardile)

To, da je on te vere nima nič s tem kar se dogaja. In zato tud tole ne paše v to temo, ampak ok.

Se pravi, ona se boji, da ji bo kaj naredu, če ga bo pustila? Ja kako si pa predstavlja to v prihodnosti? Da jo bo kar skos tepu.. enkrat se mora končat, in nekak ji morte to vcepit v glavo...
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka

ja,ja..vem vse to...že dlje časa se niti ne družimo tok,ker iskreno povedano če nas ne poslusa hocem biti cim manj v tem.
ampak ona nas non stop plete v to.v bistvu se tud njej že fuzla.Neki morm narest.Če se ji bo kej zgodil se bom useen počutla krivo,vsak bi se.
Neki morm narest.Vem da je glupa pa da nas ne posluša pa nevem kaj še...samo ni mi vseen da jo pustim samo v tem pa naj bo še nevem kaj.
element10
Sramežljivka
Sramežljivka

resno se nej nekdo z njo pogovori kakšne so posledice, če nadaljujeta tkole..kaj se bo zgodil. mogoče jo bo to prepričal, da je treba to končat...?
Uporabniški avatar
bleona
Komunikatorka
Komunikatorka

element10 napisal/-a:
bleona napisal/-a:okej..nevem ce to pase lih sem...ampak nebi odprla teme da ne bi kdo znan slucajno bral.prosim svetujte mi ker je že mene strah zanjo.

To, da je on te vere nima nič s tem kar se dogaja. In zato tud tole ne paše v to temo, ampak ok.

Se pravi, ona se boji, da ji bo kaj naredu, če ga bo pustila? Ja kako si pa predstavlja to v prihodnosti? Da jo bo kar skos tepu.. enkrat se mora končat, in nekak ji morte to vcepit v glavo...

kakor jaz vem je največ krvnega maščevanja pri muslimanih naprimer.Veliko je odvisno od vzgoje, to je res, ampak obstajajo tudi razlicne interpretacije korana.
Ne bos rekla da je nakljucje da so ravno pri muslimanih zenske tok zapostavljene.
Prosila sem za pomoč(naslov je bil fant musliman) in nisem vedla kam naj drugam dam.A lahko prsim najprej to.
Odgovori