~NIA~ napisal/-a:element 10, a sm prou razumela da maš ti fanta s saudske arabije?
ne, ni iz savdske arabije. živi v franciji drugač zdj že kar nekaj let...
Tonja napisal/-a:element10 napisal/-a: Ljudje čisto ločijo slovenijo in slovaško, pa sem vseeno mnogokrat dobila vprašanja, če se pri nas dosti punc prostituira...
In čisto kamot odogovoriš pritrdilno. Veliko je najt klubov, veliko žensk se tako ali drugače prodaja. Ja se...
Kar pa ne pomeni, da bi zaradi tega mogla bit črna pika na naših prebivalcih, ker nihče ne ve razloga, zakaj se to dogaja. Plus tega, da imamo ravno pri nas tudi veliko Ukrajink in Ruskinj, Slovakinj ipd.
Tonja napisal/-a:Aja še to... Poznam par, ona Slovenka, on Libanonc, danes poročena, možek ful vredi, loti se vsakega dela, nikoli! ni povzdignil roke nad njo, ne vsiljuje ji njihovih načel... Živita normalno...
Poročena sta pa... Mislim da že preko 30 let (stara sta preko 50 let).
Tonja napisal/-a:Aham ja. Živita tu pr nam, nedaleč stran od mene, vsake toliko časa gresta v Libanon, masta 2 otroka (ki že masta svoje otroke, malo mlajše od mene). Hči živi v Sloveniji, sin v Amreriki. On sicer zlo slabo govori in razume Slovensko, ma žena pa govori, razume in piše arabsko tak da ne morm verjet... Pa se mi zdi, da je ona sprejela njegovo vero, sam nebom tega trdila, mislim pa da sta se poročila še v njegovi državi (v Libanonu torej).
Pa res lep par, skos se sprehajata, povsod gresta skupaj ipd...
Ampak še vedno mam jaz svoje mnenje, vela element.... Brez pridig, ko sn trma, nima smisla
element10 napisal/-a:missy* napisal/-a:V nekaterih muslimanskih drzavah je zenska nicvredna, nima nobenih pravic. Da samo pisne ob nepravem casu, se ji sodi po njihovih zakonih, se pravi nic dobrega. Moz jo lahko tepe, ona pa nima pravice, da ga prijavi, da rece A vmes, ko jo tepe. Ah ja, nerazvite drzavein med njimi tudi muslimanska vera
To se ful motiš. Koran ne dovoljuje, da se izvaja kakršno koli nasilje nad žensko in tudi vera sama po sebi tega ne odobrava. Če mož pretepa žensko, je to iz drugega razloga - vzgoja?
ne vem iz kje teb take informacije?
iluzija napisal/-a:element10 napisal/-a:missy* napisal/-a:V nekaterih muslimanskih drzavah je zenska nicvredna, nima nobenih pravic. Da samo pisne ob nepravem casu, se ji sodi po njihovih zakonih, se pravi nic dobrega. Moz jo lahko tepe, ona pa nima pravice, da ga prijavi, da rece A vmes, ko jo tepe. Ah ja, nerazvite drzavein med njimi tudi muslimanska vera
To se ful motiš. Koran ne dovoljuje, da se izvaja kakršno koli nasilje nad žensko in tudi vera sama po sebi tega ne odobrava. Če mož pretepa žensko, je to iz drugega razloga - vzgoja?
ne vem iz kje teb take informacije?
Tole je samo en pogled, obstaja še tisti drugi, lepši pogled. Terorizem npr. izvajajo pod krinko islamske vere - pa so zato vsi pripadniki te vere teroristi?
Nekaj časa nazaj sem brala en intervju (v Oni mislim, da je bil) o tradicionalnem paru muslimanske vere, ki živita z družino pri nas, v Sloveniji in mi je bila ena izjava še posebej zanimiva, ko je mož govoril (nekaj podobnega bom probala spisat), ko je beseda prišla na predsodke o njihovi kulturi: "zanimivo mi je, ko greva z ženo v trgovino, ko vidim slovenske pare, ko žena nosi velike košare iz trgovine, mož pa samo caplja za njo. Jaz svoji ženi nikoli ne pustim, da nese košaro od trgovine do avtomobila." Pa še nekaj drugega mi je bilo še zabavno prebrat (spet bom samo približno citirala): "Slovenske dolgoletne zakonce spoznaš po tem, da hodijo meter stran drug od drugega - midva se vedno drživa za roke".
Ne govorim, da bi iz tega članka sedaj morali posplošiti, da so vsi muslimanski pari na tak način narejeni, hočem samo povedat, da je zelo težko posplošit pri takih zadevah, ko na eni strani vidiš zares srečne ljudi, na drugi strani pa poslušaš zgodbe iz arabskih držav, kako zelo diskrimatorni so do ženskega spola...
missy* napisal/-a:Mogoce koran res ne dovoljuje, da se zenske tepe, ampak zato pa imajo veliko manj pravic, kot moski, saj so se vedno neenakopravne (mogoce ne po zakonu povsod, ampak med ljudmi)
in na svoje oci sem videla v neki muslimanski drzavi, kako je vodic v avtobusu nadrl zensko iz evrope, naj bo tiho, ker nima pravic, drugace bo obsojena po njihovih zakonih.