Fitness [Združene teme]

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.
Odgovori
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Torej potrebujejo misice za rast beljakovine in ne OH?
You want me to be something I can never ever be.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Heh, beljakovine, seveda.

Sej zato pa so usi ti proteini, ne bi lih dajala po 50 eurou (in več) za praške, ob kerih moram mižat, zatiskat nos in goutat čim hitrej (no, eden je biu tak, kasnej so pr men na sceno pršli človeku prijazni, clo zlo dobri okusi :D ).

OH so pa za energijo.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Vem, da so za energijo, ampak odlocila sem se, da bom se izogibala OH.

Zanima me samo, ce za fitnes rabim OH, ce kaj pripomorejo k ustvarjanju novih misic. Ali jih rabim za kaj drugega, al nekaj. Ce jih sploh rabim, ali naj se jim probam izogibat. Dobro, saj vem, da telo rabi tudi OH, ampak verjetno cisto malo in ne prevec. Al kaj pravis? Saj bi si poiskala na netu, pa se mi da ne, tako da raje tu vprasam, ker ti itak poznas odgovore na vsa vprasanje v zvezi s fitnesom. ;)
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

E, wrong, hm, no, delno ... :D

Js tle gor bl "po domače" razlagam, iz izkušenj, glede na to, kaj in kako moj dela, mi svetuje, če mi pa še kej ni jasn, uprašam trenerja.

OH so za energijo in če hočeš bit med treningom produktiuna in met moč, je treba skonzumirat tut OH-je, seveda pa ne kakršnekol, ampak kompleksne in, kot vedno, u zmernih količinah (kok je to, bi si mogla sama mal preračunat).

Js jih praktično ne jem, kar seveda ni dobr, posledično znam bit kdaj kr lepo švoh, ampak kadar športam, mam pa vedno presenetljivo dost energije in moči, tko da se mi zdi, da delo zarad pomanjkanja OH-jeu pr men ne trpi.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

foxy lady puncam je predvsem cilj utrditi telo - se pravi tonacija. In tuki res ne rabiš kaj velik Oh. Ampak če še nikoli nisi hujšala na ta način, ti za začetek kr priporočam enakovredno razmerje OH in B ter M. Potem pa počasi začneš spuščati Ohje, ko se npr. malo ustavi.

Če se ti pa res mudi in bi rada kratkoročen efekt; meso + zelenjava + maščobe. Hudi rezultati, samo pa to nekak spada med hitrejše hujšanje in imaš obilo možnosti, da se nazaj zrediš.

Fantje kateri si pa želijo maso v pravem pomenu besede, pa rabijo za pridobivanje mišične mase OH in to celo več kot beljakovin. Pa seveda zdrave (primerne) maščobe.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Thanx guys. Razumem zadevo.

Zdaj je v bistvu ze nekaj dni, ko se poskusam izogniti OH. Dobri rezultati se opazajo na moji prebavi, kar je normalno in tudi napihnjena vec nisem, kot sem bila. Tako da bom s tem nadaljevala.
Nikoli si nisem mislila, da bom lahko prezivela brez krompirja in testenin :)

Hja, itak bi rada shujsala v najmanjsem moznem casu. Najraje bi, da ko se zjutraj zbudim, da bom vsa suha in misicasta... Ampak se zavedam posledic. Sama sem ze kar nekajkrat nasrkala, ko sem se podala v neko hitro dieto. Precej hitro sem se nazaj zredila. Tako da se zavedam tega in se v to nocem vec podati. Hocem hujsati pocasi in zdravo.

Ce pa ne rabim OH, potem pa super. Thanx se enkrat.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

Tudi mene zanima nekaj v zvezi s prehrano. V fitnes hodim približno eno leto, vpisala sem se zato, ker sem želela definirati predvsem roke in trebuh. V tem času sem se prehranjevala kot ponavadi: veliko sadja in zelenjave, mesa, OH, tudi kakšno pico na vsake toliko, čokolado... V tem času mi je uspelo res preoblikovati svoje telo, vendar npr. roke še vedno niso take kot bi želela (želim roke kot jih ima npr. Kate iz Losta :razz: ), zato me zanima, če kljub temu da ne želim shujšati, ampak le oblikovati svoje telo OH, čokoladice ipd. zavirajo napredek? Beljakovin res ogromno pojem, vedno po fitnesu tudi banano z skuto, pred spanjem jem skuto s sadjem, za kosilo belo meso, nočem pa umetnih dopolnil.. Kakšno hrano mi torej priporočate, da dosežem še tisto malo kar mi manjka, da pridem do željene postave? Naj ukinem OH, vse čokolade ali se lahko naprej prehranjujem kot sem se do zdaj? :(
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ne vem, če ma to tok veze s hrano, js bi rekla, da bol z vajami.
Mogoče bi probala drgačn trening (sprement vaje, moč, ponovitve), če opažaš, da ni (več) napredka.

Js mam dost zdefinirane roke, pa zihr ne zarad prehrane, ampak treniranja.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

No super, samo da se mi ni treba čokoladi odrečt. :D Vaje pa skos spreminjam, mogoče je problem samo v tem, da sem preveč neučakana in bo treba še malo potrpet pa v fitnesu švicat. :) Kakšne vaje za roke pa ti delaš? Prav na fitnes napravah ali z "navadnimi" utežmi? Pa kakšno kilažo uporabljaš? Ker meni se zdi, da sem največji napredek opazila, ko sem hodila na Body pump, sedaj pa ne opazim več sprememb, pa čeprav si večam kilažo in hodim v fitnes trikrat na teden.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

No, to o čokoladi si ti rekla, ne jst :) . Najbl zaželena valda ni, če si med bl odvisnimi, jo probi zreducirat na dneve fitnese, mau pred treningom, kjer ne bo šla u špeh, ampak direkt u kri, za energijo.

Kašne vaje pa s kašno obremenitvijo delam, ti tle gor bl težko povem, sploh kr je teža odvisna od fitnesa do fitnesa (za enake oz podobne naprave) in kr ne poznam useh strokounih izrazou za posamezne vaje.

Delam pa na napravah, z ročkami in pa lastno težo, use skupi je ene deset vaj (za roke, rame, hrbet).

Drgač pa, u neskončnost tut najbrž ne gre. Na začetku so spremembe dost hitr vidne, sčasoma zmer mnj, medtem k se pa moč sigurno povečuje. Kar men tut dost šteje.
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

lorelaj napisal/-a:Tudi mene zanima nekaj v zvezi s prehrano. V fitnes hodim približno eno leto, vpisala sem se zato, ker sem želela definirati predvsem roke in trebuh. V tem času sem se prehranjevala kot ponavadi: veliko sadja in zelenjave, mesa, OH, tudi kakšno pico na vsake toliko, čokolado... V tem času mi je uspelo res preoblikovati svoje telo, vendar npr. roke še vedno niso take kot bi želela (želim roke kot jih ima npr. Kate iz Losta :razz: ),zato me zanima, če kljub temu da ne želim shujšati, ampak le oblikovati svoje telo OH, čokoladice ipd. zavirajo napredek? Da. Beljakovin res ogromno pojem, vedno po fitnesu tudi banano z skuto, pred spanjem jem skuto s sadjem Sadja ne pred spanjem., za kosilo belo meso, nočem pa umetnih dopolnil.. Kakšno hrano mi torej priporočate, da dosežem še tisto malo kar mi manjka, da pridem do željene postave? Naj ukinem OH, vse čokolade ali se lahko naprej prehranjujem kot sem se do zdaj? :(

Recimo čokolado jej 1x na teden, max. 2x (ampak če je res nuja) :D Lahko npr. namesto čokolade daš v jogurt, še bolje skuto žličko pravega kakava (pravega!), pa bo isto neki podobnega čoko hrani. :)

Vaj imaš pa milijon; mal več poudarka daj na roke pa bi moglo bit. Super je kombinacija tko k je aloha rekla; naprav, ročk in vaj z lastno težo.

Ni ti treba ukint OH, samo izbiraj primerne; kompleksne oh-je.

Razumem te, da nočeš umetnih dopolnil, ampak včasih so tak super nadomestek za sladko... :razz:
Uporabniški avatar
cukrck
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukrck »

polly-polly napisal/-a:Lahko npr. namesto čokolade daš v jogurt, še bolje skuto žličko pravega kakava (pravega!), pa bo isto neki podobnega čoko hrani. :)

A to tut paše skup? :eek: A je dobr? :?
Vsakršna oblika sreče je zasebna. Naši največji trenutki so osebni, imajo svoj razlog, so nedotakljivi. Stvari, ki so nam svete in dragocene, so stvari, ki jih črpamo iz skupnih doživetij. (Ayn Rand)
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ok s pravo čokolado se nič ne more primerjati. :D

Ampak tut tole je v redu nadomestek. Samo recimo lahko še malo natreena dodaš. Je pa manj kalorično oz. bolj primerno za hujšanje.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

polly-polly napisal/-a:
Razumem te, da nočeš umetnih dopolnil, ampak včasih so tak super nadomestek za sladko... :razz:

katera dopolnila bi bila pa super nadomestek? kar sem jst probala, mi ni slo ravno v slast.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Men so bli že proteini čist primeren nadomestek za cukr, zmešala z jogurtom in dobila vn čist hudo dobro kremno zadevo :irre: , pouno beljakovin in brez nepotrebnih dodatkou ala maščoba & OH.
Odgovori