Kontracepcijske tabletke
- small_star
- Kofetarica
- Kraj: made & heaven
Jst mam tud yasminelle - koža se mi je kr popravla (sam vrjetn tud zato, k jo bolj redno čistim), počutim se bolš, edin kar je slabš je to, da sem en teden pred menstro bolj občutljiva in me hit kj v jok sprav pa to, da me zdj en mičken bolj boli na začetk menstre. Na splošno je pa precej bolš (prej sem tud mela logest).
Jaz sem zdaj 8. mesec na yasminelle, prej sem vec kot dve leti jemala logest in ugotovitve so sledece:
- koza se mi je v zadnjem mesecu spremenila v otrosko ritko
, res taksne koze nisem imela se nikolli v zivljenju, sicer cistim redno, ampak to pocnem ze od 13. leta, med m. dobim dva mini mozolja in to je to
- koza je sicer lepa, ampak se mi zdi bolj mastna kot prej
- v casu jemanja imam konstantne tezave z noznicnimi vnetji, pri logestu tega ni bilo, kako bo naprej, se ne vem (ce ne bo bolje, neham z jemanjem, ker so mi sedaj 100 % potrdili, da kt vplivajo na nastanek vnetij)
- med m. imam prva dva dni malo krcev, ampak nic hudega, prezivim na nogah in brez lekadola
- m. je redna, kolicinsko pa kakor kdaj (od 3 - 5 dni, vcasih skoraj neopazna, vcasih precej, nikoli pa ogromno)
- zelja po seksu je bila sprva vecja kot pri logestu, sedaj pa se ne vem, kako bo naprej, ker sem v stresu in mogoce tudi to vpliva na libido
- psihicno se pocutim manj napeto kot pri logestu
- pms je obupno izrazit (bolecine v jajcnikih, razdrazljivost, agresija, zalost, brezenergijskost) in traja precej casa, vec kot 1 teden pred m. in to me najbolj moti
- vode verjetno res ne zadrzujejo tako zelo, ker se ne pocutim vec napihnjene (razen pred m.), par kg je slo dol kar tako, ko sem nehala z logestom
Res imajo toliko + in -, da si se zdaj nisem na jasnem, ali je dobro, da vztrajam ali ne ... bomo videli.
- koza se mi je v zadnjem mesecu spremenila v otrosko ritko

- v casu jemanja imam konstantne tezave z noznicnimi vnetji, pri logestu tega ni bilo, kako bo naprej, se ne vem (ce ne bo bolje, neham z jemanjem, ker so mi sedaj 100 % potrdili, da kt vplivajo na nastanek vnetij)
- med m. imam prva dva dni malo krcev, ampak nic hudega, prezivim na nogah in brez lekadola
- m. je redna, kolicinsko pa kakor kdaj (od 3 - 5 dni, vcasih skoraj neopazna, vcasih precej, nikoli pa ogromno)
- zelja po seksu je bila sprva vecja kot pri logestu, sedaj pa se ne vem, kako bo naprej, ker sem v stresu in mogoce tudi to vpliva na libido
- psihicno se pocutim manj napeto kot pri logestu
- pms je obupno izrazit (bolecine v jajcnikih, razdrazljivost, agresija, zalost, brezenergijskost) in traja precej casa, vec kot 1 teden pred m. in to me najbolj moti
- vode verjetno res ne zadrzujejo tako zelo, ker se ne pocutim vec napihnjene (razen pred m.), par kg je slo dol kar tako, ko sem nehala z logestom
Res imajo toliko + in -, da si se zdaj nisem na jasnem, ali je dobro, da vztrajam ali ne ... bomo videli.

MsN napisal/-a:Jaz sem zdaj 8. mesec na yasminelle, prej sem vec kot dve leti jemala logest in ugotovitve so sledece:
- koza se mi je v zadnjem mesecu spremenila v otrosko ritko, res taksne koze nisem imela se nikolli v zivljenju, sicer cistim redno, ampak to pocnem ze od 13. leta, med m. dobim dva mini mozolja in to je to
js jih jemljem pol leta...

oj; a mi lahko katera malo svetuje glede tega...
mislim julija grem na morje za 14dni in me zanima če se bi se mi dalo s temi tabletkami( al na kakšen drug način pač) prestavit menstruacijo,da je ne bi imela tiste dni. kaj morem jemati torej te kontracepcijske tabletke? koliko časa prej,in kje naj jih dobim,če še ne hodim k ginekologinji?
predvsem pa me zanima,če nism prepozna in koliko časa jim morem oač jemat?!
hvala vam za odgovore ze v naprej,ker se res ne spoznam na te reči,moja mama ma je fuuuuuul proti tem stvarem,tko da bi vam bla hvaležna za čimprejšnjo pomoč!
lp
mislim julija grem na morje za 14dni in me zanima če se bi se mi dalo s temi tabletkami( al na kakšen drug način pač) prestavit menstruacijo,da je ne bi imela tiste dni. kaj morem jemati torej te kontracepcijske tabletke? koliko časa prej,in kje naj jih dobim,če še ne hodim k ginekologinji?
predvsem pa me zanima,če nism prepozna in koliko časa jim morem oač jemat?!
hvala vam za odgovore ze v naprej,ker se res ne spoznam na te reči,moja mama ma je fuuuuuul proti tem stvarem,tko da bi vam bla hvaležna za čimprejšnjo pomoč!
lp
lost in the moment,lost in you...
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
greš k osebni zdravnici, ji razložiš zadevščino. dala ti bo tabletke za prestavitev menstruacije. začneš jih jemati 3 dni pred pričakovano menstruacijo. ko jih nehaš jemati, dobiš po 2, 3 dneh menstruacijo.
jaz sem jih imela že 1x. vendar sem že pozabila, koliko jih vzameš na dan, mislim, da eno zjutraj in eno zvečer. največ pa mislim, da jih lahko jemlješ 10 dni. nisem pa zihr. saj ti vse piše v navodilih pa zdravnica ti bo razložila. tudi v tej temi je bilo nekaj strani nazaj že govora o teh tabletkah.
ti jih pa močno odsvetujem, jaz sem imela po teh tabletkah tako grozno M, vse me je bolelo za umret, nisem mogla ne stati, ne ležati, ne sedeti. nič!!! poleg tega, je bila tako močna, da sem morala menjati night vložke na 1 uro, ker so bili že totalka polni.
katastrofa! pomisli raje na tampone. pač prvi. drugi dan M se ne kopaš, potem pa. se da preživeti.
jaz sem jih imela že 1x. vendar sem že pozabila, koliko jih vzameš na dan, mislim, da eno zjutraj in eno zvečer. največ pa mislim, da jih lahko jemlješ 10 dni. nisem pa zihr. saj ti vse piše v navodilih pa zdravnica ti bo razložila. tudi v tej temi je bilo nekaj strani nazaj že govora o teh tabletkah.
ti jih pa močno odsvetujem, jaz sem imela po teh tabletkah tako grozno M, vse me je bolelo za umret, nisem mogla ne stati, ne ležati, ne sedeti. nič!!! poleg tega, je bila tako močna, da sem morala menjati night vložke na 1 uro, ker so bili že totalka polni.
katastrofa! pomisli raje na tampone. pač prvi. drugi dan M se ne kopaš, potem pa. se da preživeti.
Ja, vecina punc ima potem zelo boleco in mocno M, mi je ze reklo nekaj kolegic, pa tudi sama sem imela tako boleco, da sem dva dni bruhala, se zvijala po postelji, nisem mogla sedet, lezat, stat. Tablete proti bolecinam niso pomagale, neglede na to, koliko sem jih vzela. Mocna je bila pa tudi ful, odkrat pa imam KT so se bolecine umirile, mocna je pa se zmeraj ostala
Jaz osebno ti tabletke za prestavitev M odsvetujem, raje vzami tampone.

Jaz osebno ti tabletke za prestavitev M odsvetujem, raje vzami tampone.
- rammsteingirl
- Cosmopolitanka
- Kraj: Gorenjska
T@r@ napisal/-a:Jaz pa sem jemala yasminelle približno 3 mesce. Malo čez. V teh treh mescih sem se zredila za 3 kilograme. Ni rečeno, da od tablet, ampak bolj da kot ne. Koža se mi niti malo ni popravila, tko da.. Kontracepcijskih tabletk nikoli več...
Po treh mesecih je tole v soku in pravi ucinek sploh se ni izrazen, stanje se stabilizira sele po pol leta jemanja, zato mislim, da si prehitro obupala - predvsem tale o odvecnih kg je tako-tako. Od samih kt se ti to ni zgodilo, premisli, kaj si jedla, ker v podzavesti pac deluje tole 'jem kt, torej se bom itak zredila' in gres avtomatsko do hladilnika ... Koza se ti po treh mesecih ne more izboljsati, meni se je po pol leta, v 4. mesecu jemanja sem imela vec mozoljev kot pred zacetkom jemanja, ampak moras vztrajati pri takih zadevah, ce zelis ucinek.