ja tudi meni se zdi matura baaaw baww.....sem že tak obupana..glede ang. skoraj nič prav ne spravim skup(časi)...potem glavni predmet se učim iz skripte...za slo pa tudi glavo belim da joooj....slovnice v 4 letih nismo povohnili pri slo,niti testa nismo pisali.....tak da to ne vem kako bo...je pa me tudi malo eseja strah,ker smo komaj letos v 4 letniku prvič pisali esej taki kot je na maturi,do te si je stara sama zmišljevala eseje....am...tak da me malo skrbi in mam eno prošnjo za vas...naj mi pri ljubem bogu kdo razloži kak nej vem kam moram uvrstiti delo glede na književno zvrs(kaj če je delo nek odlomek,morem potem napisat da bi delo uvrstila v pripovedništvo,ki je prepleteno z dramskimi elementi(če je dialoga kaj poleg),ali je prepleteno z lirskimi elementi(če so čustva prisotna)...al kako?...to mi ni nikoli blo jasno...zato že na začetku zajebem esej

....
če je pa dana pesem...pa rečes da bi delo glede na književno zvrst uvrstila v poezijo,ki je prepletena z lirskimi elementi(če gre za čustva)...
kaj pa epika?....kdaj pa to?....lepo prosim naj mi ena razloži....
gre se pa za poklicno maturo(če kero zanima)