Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

ja tudi meni se zdi matura baaaw baww.....sem že tak obupana..glede ang. skoraj nič prav ne spravim skup(časi)...potem glavni predmet se učim iz skripte...za slo pa tudi glavo belim da joooj....slovnice v 4 letih nismo povohnili pri slo,niti testa nismo pisali.....tak da to ne vem kako bo...je pa me tudi malo eseja strah,ker smo komaj letos v 4 letniku prvič pisali esej taki kot je na maturi,do te si je stara sama zmišljevala eseje....am...tak da me malo skrbi in mam eno prošnjo za vas...naj mi pri ljubem bogu kdo razloži kak nej vem kam moram uvrstiti delo glede na književno zvrs(kaj če je delo nek odlomek,morem potem napisat da bi delo uvrstila v pripovedništvo,ki je prepleteno z dramskimi elementi(če je dialoga kaj poleg),ali je prepleteno z lirskimi elementi(če so čustva prisotna)...al kako?...to mi ni nikoli blo jasno...zato že na začetku zajebem esej :cry: ....
če je pa dana pesem...pa rečes da bi delo glede na književno zvrst uvrstila v poezijo,ki je prepletena z lirskimi elementi(če gre za čustva)...
kaj pa epika?....kdaj pa to?....lepo prosim naj mi ena razloži....
gre se pa za poklicno maturo(če kero zanima)
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

Heh, jz mam pri gap fillu ponavad 7 ali 8 prov od 15ih (ful slabo), pri časih tud tam nekje (njaboljš mam 11), word formation mi gre pa kr dobro in mam ponavadi 9/10 ali 10/10. Ma men je tale nagla tok neumna, tole knjigo z vajami mam skor celo rešeno. Bomo vidl kko bo.
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

jz mam gap fille, včasih 8, včasih pa 11, odvisno kok je težko pa kok se skoncentriram, word formation mi gre kr uredu, mam 8/9, časi pa približn tko k gap fill :?
govorim za osnovni nivo :)
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mju »

Josephina napisal/-a:Mju js tud prvic slisim, da gres lahko z popravcem na maturo. A to je na vseh solah, al se sola odloc, ce dopusti tomoznost?

Drugac pa gim. Brezice slovi kot zlo dobra sola, ane? Mate baje ful dobro podlago itd. :P

ja, vsaka šola to sama določi (večina šol (zato, da se lahko hvali s procenti) pač tega ne spušča, pri nas so pa dobre dušce I geuss :P )

ja, šola je dobra, ma nek sloves, tut podlaga je dobra. sam je pa res, da smo skor kot v zaporu - zaprt tip šole, nimamo izhoda med odmori sploh in tako naprej in tako dalje :)
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Nja Mju, poznam vaso solo :D

Drugac se pa men danes tko ni dal ucit :? Sem bla na pripravah zjutri in je blo cist brezveze, bi se doma velik vec naucila.
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ~Papillon~ »

^^Jst sm bla ta tedn sama, ena in edina na pripravah za slovenščino, tko da sm mela kr individualne ure :D Sam sm marsikej odnesla, pomoje več kt bi sama doma predelala..
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

Mju napisal/-a:
Josephina napisal/-a:Mju js tud prvic slisim, da gres lahko z popravcem na maturo. A to je na vseh solah, al se sola odloc, ce dopusti tomoznost?

Drugac pa gim. Brezice slovi kot zlo dobra sola, ane? Mate baje ful dobro podlago itd. :P

ja, vsaka šola to sama določi (večina šol (zato, da se lahko hvali s procenti) pač tega ne spušča, pri nas so pa dobre dušce I geuss :P )

kokr pa jst vem morš met najprej srednjo šolo opravljeno da greš lahko maturo delat al pa sevda 21. tko d tole je mal čudn d spuščajo
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lučkica »

evo sem rešla zdej eno maturo... TASK1 gap fill 4/15, task 2 gap fill 2/12, task 3: word formation 4/10. TE NALOge me res bedirajo... sj tist pismo pa esej bom že skupi spravla, pa tud 1. pola tist bralno razumevanje bo že nekak, ampak te 3 naloge ' slušni del me pa živcirata ;(
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

oh, kaj pa slovenščina?
dejte mi rečt da tud vm to ne gre ful dobr, sam nvem a se to sam men zdi al je bla poskusna res tok lahka, al pa sam zdj rešujem eno res težko polo... jooooooj :( k men tole sploh ne gre, v šoli večino stvari sploh nismo delali :?
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

kaaaaj? poskusna ti je bla lahka? kolk si pa pol pisala? men je bla poskusna kr neki, pa še prfoksa je rekla d je bla težka
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lučkica »

poskusna je bla noro težka! mene drugač niti ne skrbi, ker je ta del mature ful mal vredn, pa na začetku je tisto besedilo k je vse lahko. skrbi me sam glasoslovje pa skladnja. kera besedila so pa možna pri zdanji nalogi? uradno pismo, zahvala, vabilo, prošnja. še kaj?
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Lučkica napisal/-a:evo sem rešla zdej eno maturo... TASK1 gap fill 4/15, task 2 gap fill 2/12, task 3: word formation 4/10. TE NALOge me res bedirajo... sj tist pismo pa esej bom že skupi spravla, pa tud 1. pola tist bralno razumevanje bo že nekak, ampak te 3 naloge ' slušni del me pa živcirata ;(

No, jst delam maturo za angleščino sicer na višjem nivoju, ampak najbol mi gre na jetra naloga "gapped text"... Men se zdi čist logično kar rešm, ampak na koncu mam 5/9 al pa včasih celo 5/9 :evil:
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Men je pa pr poli najbol zajeban TFNG. K so ful svinjske naloge. Ker kej piše med vrsticami, pa nisi zihr a je NG al je T/F.
Pa literarni esej :? Zdej berm look back, obuuuupppp. Sm šele na 26 strani pa že ful časa berm, toook je bedno, upam da bo Christopher.

Slova se je tud men zdela lahka, pisala sm pa slabo. Ponavad teste (ki so maturitetne pole) pišem 4, mislm da sm samo 1x 3. Poskusno sm mela pa sam neki čez 60% :? Sam se mi ni zdela težka drgač. Sam pisala sem pa ful slabo.
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

^^Glede na to, da so ble pr slovi ravn tiste knjige zdej na maturi, ki jih v poskusni ni blo, upam da bo tko tud pr angleščini. Torej, da bo Dog :D

Slovenščina na poskusni se men ni zdela neki FUL težka, sam sm kr dobr pisala, glede na to, da se nism čist nč učila 84/120 :)
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Mene se najmanj skrbi slovenscina, pa tud najmanj casa bom mela se za ucit. :S

Me pa ze mal skrbi anglescina, ker sobota bo kmal kle. :pale:
Zaklenjeno