Jemanje zdravil

Za dušo in telo.
Odgovori
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Marcela123 »

mene pa zanima kaj vi mislite kaj je po vašem bolje, bolj zdravo, manj škodljivo...proti migrenskemu napadu vzeti tableto, ki se razkroji precej počasneje, torej tudi počasneje lajša bolečine kot injekcija.

Parkrat sem že šla po protibolečinsko injekcijo in mi prej zaleže kot same tablete. A se tako grozno siši in dejansko je, če si bolečine lajšaš z injekcijami?

Prosim kaj ve mislite, veste...delite z mano
Always look on the bright side of your life.
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a amyZ »

Jz redko vzamem tablet, k me tud redko boli kaj. Recimo zdj k sm mela ful boleče menstruacije sm vzela čim prej, k če čakaš je sam še slabi in težje prime. Isto se mi zdi, da je pr glavi. Ponavad pa uzamem Nalgesin S k se mi zdi, da najbol pomaga, pa tud še ene druge k jih ma moj dragi.
Drgač pa neb nikol vzela aspirina, tistga za raztopit že, navadnga pa ne.
Kake druge tablete pa redko jemljem, razn proti alergiji pa KT.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

A se nalgesin dobi brez recepta?
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a aderyn »

ja, mislim da je Nalgesin brez recepta..hm.

Jaz jemljem res res redko. Recimo da eno tableto na leto, ker vedno ko vzamem, vzamem polovičko :o pa če ne pomaga potem še pol, ampak ponavadi prime že recimo pol Lekadola.
Zadnjič spremenil aderyn, dne 05. Nov. 2017 15:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Ledenaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Sverige.

Neprebrana objava Napisal/-a Ledenaa »

gemini napisal/-a:A se nalgesin dobi brez recepta?

Da :)
ωαιтιng ғσя тнє nєxт мαgιc.*
veronika_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a veronika_ »

Se jim izogibam, ampak če zbolim, ali če imam močne bolečine potem vzamem. Določene tablete pa moram jemati dnevno...nažalost
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Jaz vzamem kaksen nalgesin ce imam reesss mocne krce, tak mocne, da skoraj ne morem vec ziveti. Al pa ce imam strasen glavobol al pa zobobol.

Ampak to je vse skuper mogoce 5x na leto.
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
cukrck
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukrck »

Tableto vzamem takoj ko začutm da me začenja bolet glava. Ker če ne vzamem takrat, mam tako migreno, da sm sam za v pojstlo, in ni nč od mene, kar si pa ne morm prvoščt ker mam doma mejhnega otroka.
Vsakršna oblika sreče je zasebna. Naši največji trenutki so osebni, imajo svoj razlog, so nedotakljivi. Stvari, ki so nam svete in dragocene, so stvari, ki jih črpamo iz skupnih doživetij. (Ayn Rand)
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *zeljka* »

jz sovražm tablete, k jih komi pojem, še s kontracepcijsko se skor zadavm.
lani pred novim letom me je pa tok zob bolu, da sm pojedla 4 lekadole v enem dnevu, ma sm tok zvečer bruhala, da sploh vidt nočm lekadola kaj šele da bi ga pojedla in k zaklet sm mal po tem fasala vnetje ušes in sm mogla une velke antibiotike jest jaooo mi je blo težko.
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Jaz sem tudi zelo proti tabletam, če niso res nujne. Zadnje čase imam prvi dan menstruacije grozne krče in če nisem doma, vzamem nalgesin. Če sem doma, si pa skuham čaj s kumino in janežem (čeprav meni ne pomaga, ampak vedno upam, da mogoče pa enkrat bo pomagalo :wink: ) in ležim cel dan v postelji, ker res ne morem nič.

Lansko leto sem imela grozne težave s prebavo in sem jedla neke tablete, ampak mi ni nič pomagalo; po enem mesecu sem jih nehala jemati in potem sama ugotovila, da mi škodi mleko. :?

Imam tudi alergijo na cvetni prah in moram nujno jesti tablete in jemati kapljice za oči, ker bi si drugače oči spraskala, ker me tako grozno srbi, skeli... Čeprav letos sploh še nisem dobila alergije (tok tok); mogoče je pa minila. Tako da sedaj ne jem nobenih zdravil. :D

Čeprav če pretiravaš in hočeš vsako stvar pozdraviti naravno, tudi ni dobro. Moj dedek je imel visok (ali nizek :gruebel:) pritisk in ni jedel tablet in ga je kap (če bi jedel tablete, ga verjetno ne bi). Tako da jaz mislim, da nekatera zdravila je res nujno jesti, ostale pa v čim manjših količinah.
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a lipgloss »

pa spet velja formula: manj = več :)
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

Preden sem začela jemati kontracepcijske tabletke, sem vsak mesec morala vzeti tableto proti menstrualnim krčem. Nisem zdržala brez. Zdaj na srečo to ni potrebno... Kakšnih drugih tablet pa ne jemljen, ni potrebe.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Js se na spošno ogibam kakršnihkol zdravil, razn tistih, k jih dobim na recept in so pač nujna.

Glava me boli praktično usak dan, ampak sm že tok navajena, da se tega skor ne zavedam in normalno živim. Zato u teh primerih ne posegam po tabletah.
Kadar sm bouna se spravm edin na kšne aspirin c, vitaminčke, neoangine in septolete za grlo.
Dotoučeta me edin prva dva dneva menstruacije, takrat sm pa čist fuč in če hočm saj kokrtok prlest skoz moram uzet dva ketonala, use ostalo ne pomaga. Nenormalni krči, glavabol in bolečine u križu se mi z njimi saj mal normalizirajo, tok, da lahko zlezem iz pojsle.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Marcela123 »

Aloha ketonal jemljem jaz zaradi močnejšega glavobola. V kakšni obliki pa ti to jemlješ, dobivaš. Jaz preko injekcije v žilo ali tazadno. Pa zagotovo pomaga. Ampak potem moraš imet pa kr močne bolečine, da dobivaš ketonal. A greš k zdravniku po ketonal, ali obstajajo tudi tablete, ki jih lahko jemlješ sama, verjetno ne, ali pač?
Always look on the bright side of your life.
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a Sekhmet »

Nč nenavadnega...js mam tudi že vrsto let Ketonal za dotične bolečine. Pač v obliki tablet in pa na recept, ki ti ga predpiše ginekolog.

Drgač pa kafetin kadar mam napade glavbola.

Ob vnetju mehurja pa summamed, garamicyn in tramal proti bolečinam...no ponavad dva pa še vedno tulim v luno..tudi trenutno :cry:

Đanki pač :wink:
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat!
Odgovori