Okužbe s klamidijo

Za dušo in telo.
ava_sa
Sramežljivka
Sramežljivka

Okužbe s klamidijo

Neprebrana objava Napisal/-a ava_sa »

Zanima me, če ima katera izkušnje s klamidijo, ki pa je ni dobila preko spolnih odnosov.
Jaz sumim na jacuzi v toplicah (potrdil tudi zdravnik). Je to možno? In kako nevarno se je potem kopati v javnih bazenih?
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Neeee še ena stvar, ki me bo odvrnila od bazenov :cry:
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

kolegica naj bi jo dobila v javnih straniščih..
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Kolikor sem sama brala o tej bakteriji, sem vedno zasledila samo to, da se prenasa s spolnimi stiki, izjemoma se lahko ob porodu novorojencek okuzi preko matere.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ma sej v teh bazenih loh fašeš svega in svašta :roll: jst sm recimo na bazenu (atlantis) dobila glivice na nogah.nevem, nisem mela nobenih šlapov s sabo, pa na wc, pa hodš tam okol in drug dan so se mi začel prsti gnojit.In sm šla h zdravniku pa je potrdil, da na javnih bazenih lohk komot kej tazga stakneš.no, od takrat naprej sm skos v šlapih, sam itak, bazen je pa isti šmorn :?
pa tud kšni tuši v hotelih, tam se tud ni za tuširat bos.sicer piše da je kao sterilizirano, sam mislm da mistr musculo čist nč ne sterilizira :?
(mal OT, sam morm posvarit ljudi..)
pa tole sm še najdla:

Klamidija spada med spolno prenosljive bakterijske okužbe in se najpogosteje prenaša s spolnimi stiki. Od nespolnih okužb sta znana okužba očesne veznice, kjer se okužimo s prsti, ki so bili v stiku z vaginalnim izcedkom in prenos okužbe z matere na novorojenčka.
Gost

Za glivice na bazenih je logicno, da jih staknes, ker prihajas v direkten kontakt z okuzeno povrsino (tla). Medtem, ko se okuzbe zaradi vode v bazenu naj ne bi dogajale, ker je voda klorirana in glivice ter bakterije naj ne bi prezivele.
Uporabniški avatar
DiamondLollipop
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a DiamondLollipop »

a klamidija se tudi na tak način prenaša ? :eek:
a se ne prenaša samo z spolnimi stiki pa tak ko je rekla *purple* prek matere na novorojenčka...
nevem no. Da bi šla na bazen pa kuj klamidijo fasala se mi zdi malo too much :?
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

v vecejih je nevarno da ko lulaš se kej odbije nazaj vate.. tako da vedno preden začnete vodo potegnte pa dva listka papirja not vržte da se ne odbija.. pa seveda ne sedet..
kozarec
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kozarec »

densy napisal/-a:v vecejih je nevarno da ko lulaš se kej odbije nazaj vate.. tako da vedno preden začnete vodo potegnte pa dva listka papirja not vržte da se ne odbija.. pa seveda ne sedet..

To je pa dober nasvet res! Hvala!
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Peony »

Odkar sem prebrala densyjin post vedno to naredim, kar je predlagala. No, vedno, samo doma pa pri fantu ne. :D
ava_sa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ava_sa »

Hvala za namig densy. Očitno bo treba res 2x premislit al it ali ne na javne wc-je. :?
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

jz vsakič ko se vsedem na javni wc začnem premišljevat kaj vse bi lahko tam fasala... pa tut če je čist wc, nikol ne veš kdo je bil pred tabo. groza. pa klamididja še ni noben problem, vzameš tabletko al pa dve in si clean. kaj če fašeš HPV al pa še celo kej hujšega in si zaznamovan celo življenje....
Our passion is our strength <3
Gost

In zakaj se vsedes na javni wc, ce je to splosno znano dejstvo, da je to lahko nevarno? Jaz imam sicer tezave s lulanjem v pocepu, torej tako, da ne sedem, ker imam pretirano napete misice in vcasih sploh ne morem, ampak zato v takih redkih primerih pac pocistim desko, potem pa jo izdatno oblozim s papirjem, da ne pridem niti v minimalen stik z njo. Tole glede vode v wcju pa ne verjamem, da je mogoce na tak nacin kaj stakniti ... zdravniki trenutno klamidijo povezujejo le z okuzbo preko spolnih stikov in z matere na otroka, torej ne zdaj povsod videti moznosti za okuzbo, ker je panika za brezveze.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

:eek:

Fak tale Atlantis... Ja pa kdo hudiča sploh še želi it tja?!
Gost

Kaychee napisal/-a::eek:

Fak tale Atlantis... Ja pa kdo hudiča sploh še želi it tja?!

Pa si prebrala vse poste?

Moti me, da sploh ne berete (ali pa zelo povrsno) in potem pride ven nekaj v tej obliki, ces ne hodi v Atlantis, ker tam dobis spolno prenosljivo bolezen. To pa ni res. Seveda je splosno znano, da na kopaliscih (pa ne samo v Atlantisu) obstaja vecja moznost okuzbe z glivicami, ki pa niso spolna bolezen, ampak kozna. Ostale spolne bolezni se prenasajo s spolnim stikom, torej ...
Odgovori