jullia_ napisal/-a:Ma kur** je tako. Zanimivo, da večina zaposlenih ljudi, ki jih poznam (in ki so starejši od mene, ki sem navadno neizkušeno dete) mirno gre poleti na dopust, si vzame čas za obisk gledališča, aerobiko, fuzbal, solato flanca na vrtu,...
Pa niso to vse navadni delavski šihti od šestih do dveh. Tudi človek na višjem položaju ali samostojni podjetnik si lahko vzame čas zase, če si ga hoče.
Ja, obstajajo obdobja, ko to pač ne gre, ker v službi zagusti. Ampak to je vprašanje tednov oziroma v najslabšem primeru mesecev. Nihče me pa ne bo prepričal, da obstaja prav veliko služb, kjer bi bilo POTREBNO življenje posvetit šihtu. Če ga pa kdo hoče, je pa to čisto druga tema.
Se strinjam. Predvsem z zadnjim stavkom.
Avtor teme - ti se pa vprašaj ali v službi res zahtevajo od tebe prisotnost 16 ur na dan in da nikoli ne veš vnaprej, kdaj boš fraj ali sam tako delaš, ker se grebeš za višji položaj in misliš, da ti bo to koristilo na poti navzgor.
Očitno je organizacija v tvoji firmi v k***u. ne mi rečt, da se ne da naredit plana dela, kdaj boš imel vikend fraj, kdaj greš lahko na dopust ...
Meni osebno je prosti čas in zadovoljstvo v življenju prioriteta. Imam možnost zaslužiti precej več kot zaslužim, ampak velikokrat rečem "ne" dodatnemu delu. Ker potem itak ne bi imela časa tega denarja zapravit ...
Kaj je pa tebi prioriteta, pa ugotovi sam.
Ja, službe res ni lahko dobiti, ampak mislim, da kljub temu ni potrebno vsega požreti, da obdržiš sedanjo. Misliš, da bi dobil odpoved, če bi enkrat rekel: "Sori, ta vikend pa ne morem vskočit, ker imam druge plane"?