Metoda umika ala coitus interruptus

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Ali ste že kdaj prakticirale metodo umika ?

Ne
169
44%
Da, uspešno
195
51%
Da, neuspešno
18
5%

Skupaj glasov: 382

Uporabniški avatar
neenchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: nekje med oblaki

Neprebrana objava Napisal/-a neenchy »

midva pa to prakticirava že skoraj eno leto....sem bla prej na tabletkah,sem jih zamenjla enh par ker mi niso odgovarjale....začele so se mi pojavljati težave, od večkratnih vmesnih krvavitev, do groznih bolečin, in so mi svetovali (ginekolog)naj za zmeraj prekinem z jemanjem.... tako da sva zdej brez zaščite, je pa čist odvisno kadar nama zapaše da bi mu prišlo vame dama gor kondom, drugače pa ga umakne in ne uporabiva nič. je mogoče neodgovorno za tiste ki so precej mlade..midva sva stara 24 in on 26, živiva v svojem stanovanju, skrbiva zase, itaq načrtujeva štručko čez nekaj let(kar imam še js kakšno leto da dokončam študij), namerno sedaj ne bi imela otroka, sva se pa pogovorila in če se zgodi slučajno sploh ni druge opcije kot da ga obdrživa...imava pa tudi podporo staršev iz obeh starni( ker bi bil to za oboje prvi vnuk, tako da že mal pritiskajo na naju.. :D ) ampak vse ob svojem času...če bova pa zibala kdaj v bližnji prihodnosti vam pa sporočim..

se pa absolutno ne strinjam s tem da to metodo uporabljajo punce ki niso pripravljene na posledice in se jih ne zavedajo....(predvsem tu mislim mlade punce)..vaše življenje je pazite kaj počnete z njim :!:
thaly
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a thaly »

Jz si nism mogla pomagat in sm poskusla tole metodo umika. Izvedla sm jo pravilno (fant mora pred odnosom pod tuš + lulat). Prakticirala sm jo zadnja dva meseca pogosto in obakrat dobila menstruacijo. Ker sm na netu prebrala tudi to, da menstra ne pomeni da še nisi noseč, sem u soboto tudi nrdila nosečniški test in je bil negativen.

Za naprej ne vem ali bom prešla na kontracepcijske tablete ali ne. Po eni strani bi, ker bi bila bolj sigurna, po drugi pa ne, ker si nočem zastrupljat telesa s tem kontracepcijskim drekom.
**polly**
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: nekje

Neprebrana objava Napisal/-a **polly** »

s tipom 5 let vedno uspešno.upam da ni kaj narobe s katerim od naju :? se bo vidlo k bova hotla met otroke.
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Meni je ta metoda popolna neumnost in delanje norca iz samega sebe
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
NaGaJiVkA88
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Žalec

Neprebrana objava Napisal/-a NaGaJiVkA88 »

...mislim da je tu prisotno tolikšno tveganje kot pa pri večini kotracepcije.. če se človk na to spozna dosti naj to prakticira,..drugače sama nisem zato, nikoli nisem bila in verjetno tudi ne bom (čeprav nikoli ne reci nikoli).. zdj sem na tabletkah in mi to ni potrebno..
se mi pa smilijo deklice ki jim durga ne preostane... k so merbit elergične na sve i svašta.. skratka.. dokler se folk zaveda kaj počne in kolikšno je tveganje kul, uživajmo :twisted: :razz:
Uporabniški avatar
neenchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: nekje med oblaki

Neprebrana objava Napisal/-a neenchy »

ma ja vsak ma svje mišljenje glede tega..tud js pravim naj vsak sexa tako kot mu paše...tud js sm ena od tistih ki pač ne smem jest tablet...in ja ko sm bla mlajša je blo to ful bedno ker sem pač vedno s kondomom,sam pač ni blo druge, zdej pa s tipom sexava tako že več kot dve leti, pa ni blo kej, je pa res da je tud men blo bad ko mu ni nikol prišlo vame, in zdej pač včasih če nama je nekje vmes al pa prot koncu dama gor kondom in konča vame... je pa res da js na to ne gledam vsaj pri seb kot na neki neodgovornega, ker sma dovolj stara(24/26) in sma preskrbljena, načrtujema itaq štručko čez kaki dve leti, če se pa zdej zgodi pa ne bo nobene panike...bi bla prav vesela :D
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

BLUBABY napisal/-a:Jz sm pomoje še najbl panična od vseh na tem forumu---->ker jemljem tabletke pa še obenem vedno, vedno z fantom prakticirava metodo umika..ne vem, tako res nimava potlej nobenih skrbi..enkrat ko bova pa velika, se bo to pa lahko spremenilo :wink:

Se podpišem tukaj.. Tudi jaz sem na tabletkah in hkrati uporabljava metodo umika.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

prevelk riziko tole... al raj prakticiram abstinenco al pa grem po tabletke (no jih že tko al tko mam)... bom to riskirala če bom oz. ko bom hotla otroka met (tko čez ene min. 6 let...).
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

ko sem bila mlada in neumna. na srečo se ni nič zgodilo.
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

Nikoli se ne bi igrala s tem, zato vedno redno jemljem KT.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Js pa še kr ustrajam na tem ... Če se pa "kej zgodi", bom pa itak nardila veselje marsikomu, heh (če že men ni neki baš do tega :D ).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Aloha napisal/-a:Js pa še kr ustrajam na tem ... Če se pa "kej zgodi", bom pa itak nardila veselje marsikomu, heh (če že men ni neki baš do tega :D ).

Ojoj, Aloha, meni pa si delovala tako pametna punca :roll:
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

MsN napisal/-a:
Aloha napisal/-a:Js pa še kr ustrajam na tem ... Če se pa "kej zgodi", bom pa itak nardila veselje marsikomu, heh (če že men ni neki baš do tega :D ).

Ojoj, Aloha, meni pa si delovala tako pametna punca :roll:

Kolikor sem jaz razumel njen post ji ne bi bil problem če bi bila pač noseča....na veselje njenega dečkota :)
Tako da pamet je zelo relativna s starostjo dotičnega :D :D :D
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Kaj teb ni jasn?! Sm neumna, kr seksam brez kondoma in kr sprejemam odgovornost za svoja dejanja?
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Napisala si, da ti ni nekaj ful do otroka, prakticiras pa metodo umika, pri kateri so moznosti za zanositev vecje, kot ce bi uporabljala drugo vrsto kontracepcije. Je cudno, ce se mi zdi to cudno? Hmm ...

In ne, pamet nima s starostjo doticnega osebka prav nic, imas prav, ryu10kyu, bolj tezko pa je, v primeru, da si otroka ne zelis, sklepati, da je metoda umika pametna poteza.
Odgovori