Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
kocka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kocka »

eno vprašanje. kolk imen iz fizikov vi znate na pamet?

verjetno osebe, k se ves čas pojavljajo. treba je kr natančno vedt podatke umorjenih sester. kako pa je glede Möbiusovih treh otrok? In bolničarjev? Mogoče veste tud njihove dosežke v športu? hjooooj...preveč je tega...
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

nm je prfoks reku da lahko govorimo samo einstein, mobius, newton, da ni treba unih imen :S
za sestre tud bl ne vem, razen moniko vem, od otrok tud ne, od bolničarjev tud ne... a to bi blo treba use vedt, ups :roll:
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

Ma dej valda ne bodo dal kak je blo ime bolničarju alpa 14-letnemu sinu... ali pač? :eek: :D Js tega ne znam, niti nevem kak bi lahko te otroke uporabl; razn če bi jih mogoče mogl primerjat s Pepčkom pa Franceljnom ampak to je pa že pol res gnilo. Da bi iz vseh 4ih knjig dal ravno te... neee valda da ne. :D
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

srečno na eseju
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Uporabniški avatar
~Papillon~
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ~Papillon~ »

^cherry^ napisal/-a:Ma dej valda ne bodo dal kak je blo ime bolničarju alpa 14-letnemu sinu... ali pač? :eek: :D Js tega ne znam, niti nevem kak bi lahko te otroke uporabl; razn če bi jih mogoče mogl primerjat s Pepčkom pa Franceljnom ampak to je pa že pol res gnilo. Da bi iz vseh 4ih knjig dal ravno te... neee valda da ne. :D

Brez panike :D
Šibimo rajš spat, da bomo mel ju3 spočite male sive celice :)
Gud lak :P
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a porcelain »

gremo zaj vtrgat :D
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a račka »

velik sreče usem :D
Uporabniški avatar
Tyisha
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tyisha »

evo prezivela esej :) men ni blo tok težko, pa sm sam obnove vseh knjig prebrala pa mal tko opise oseb. sam sm pa prov vedla da bosta Fiziki pa Kralj na Betajnovi k sta mi najbl gnile knjige :evil: no sej bomo vidl kasna bo ocena. :oops:
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

O čem pa ste morali pisati?
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

Vsekakor takšnega naslova nisem pričakovala;
Spopad vesti in osebne sreče v Kralju na Betajnovi in Fizikih. (nekako takole je bil naslov ...)
Opisati iz vsake drame osebo, ki se je odpovedala lastni sreči, zaradi vesti in osebo, ki jo je pri njenem etičnem delovanju ovirala. Pa komentirati kateri konec je bil shrljivejši; tukaj dejansko ni pravilneaga odgovora, saj s pravilnimi argumenti lahko zagovarjaš eno ali drugo dramo.
Pa čist so "zašli" iz glavnih; naslovnih oseb na bolj obrobne, kar tudi nisem pričakovala. Hm, zanimivo :) Me prav zanima, kakšen bo kaj točkovnik.
Uporabniški avatar
Tyisha
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tyisha »

sej sta bla Moebius pa Maks good guys Kantor pa von Zahnova pa bad guys? no sej to je logično sam neki folka je kao pisal da sta bla Moebius pa Kantor tista k sta se odpovedala osebni svobodi...bla...bla...drgac pa cist cudne knjige, ful prevec oseb je blo, jst sm sam taglavne nastevala. :roll:
laram
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a laram »

Ja, saj si pravilne naštevala :wink:
Kantor ziher ni bil tisti, ki se je odpovedal čemu ... vedno je želel več.
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Sj to se zlo velikokrat naredi. Ko smo mi imel maturo pred dvema letoma se je večinoma vrtelo okoli lika, ki na sredini knjige umre, pa še narobe so njegovo ime napisali :roll:

Čeprav knjig nisem prebrala mi je pa naslov edeja všeč.
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

Naslov eseja je bil men ful všeč, mogoče je bil malo preveč splošen in smo vsi več ali manj pisali bolj obnovo kot kaj drugega. Jz sm si izbrala Maksa in Moebiusa, ovirata ju Kantor in doktorica, svoje namere pa sta zaupala Francki oz. fizikoma. Men se je zdel kar preveč splošen naslov ... aja, konec mi je pa srhljivejši pri fizikih. In pol sem za zaključek še mal od vesti napisala in to je to. Sploh nimam občutka. V glavnem sta mi bla oba naslova dobra (tud un na poskusni).

Kako vam je šlo? Je kera pisala interpretativnega? Ma, se mi je zdel ful zajeban.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

samo neki lahko rečem: GROZA!
lih tiste knjige so dali k jih nism razumela.. pa naslov je bil kr neki - človek bi prčakavu neki v zvezi z nasiljem, čene druzga vsaj podvprašanje, pol pa neki tretjega od VESTI :eek: drugič naj djao še ljubezn k je še bolj mimo..
upam da bom dobila tistih 10 točk :roll: me je primlo slabo k sm vidla točkovnik.. za kaj vse ti odštevajo napake (nenapisan naslov)..halooo?! :?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Zaklenjeno