Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
AbbA
Debatorica
Debatorica
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a AbbA »

Meni so najboljše Yarina. Nič stranskih učinkov nimajo...
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

tudi yarina imajo stranske ucinke, mogoce jih ti pac nimas Sestavljanka, ampak nekaterim pa ne odgovarjajo :)
Uporabniški avatar
lil angel
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a lil angel »

samjaz napisal/-a:Odgovor kako prestaviti menstruacijo!!!

Pred časom sem vprašala, če katera ve kako predtavit menstruacijo, zdaj mam odgovor, če katero slučajno zanima.

Tabletke PRIMOLUT-NOR. Začneš jih jemati 2-3 dni pred načrtovanim dnevom menstruacije in jemlješ tako dolgo, dokler ne želiš menstruacije imet (največ 14 dni). 2-3 po prenehanju jemanja teh tabletk, pa dobiš menstruacijo. Aja, pa ne delujejo kot kontacepcijske, tako, da ni nobene ovire za zanositev :D

no, js sm zej jemala primolut-nor tabletke, danes sem jih nehala jemat, me pa zanima naslednje: ginekologinja mi je predpisala KT, ki naj bi jih zdej začela prvič jemat.. no, na KT pise, da se jih začne jemat na prvi dan menstruacije, ampak po primolut-nor tabletkah nej bi pa menstruacija nastopila po 2-3 dneh.. no zej pa ne vem, a nej prvo KT uzamm jutr, al k bom dobila menstruacijo?
lp
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

lil angel napisal/-a:no, js sm zej jemala primolut-nor tabletke, danes sem jih nehala jemat, me pa zanima naslednje: ginekologinja mi je predpisala KT, ki naj bi jih zdej začela prvič jemat.. no, na KT pise, da se jih začne jemat na prvi dan menstruacije, ampak po primolut-nor tabletkah nej bi pa menstruacija nastopila po 2-3 dneh.. no zej pa ne vem, a nej prvo KT uzamm jutr, al k bom dobila menstruacijo?
lp

sej ti lepo piše. na 1. dan menstruacije. ko dobiš menstruacijo vzameš prvo KT. ne pa tisti dan, ko si jo ponavadi dobila. ko bo ta rdeča prišla vzameš kt :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
*zabicaa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a *zabicaa* »

žiujo! imam en problem is sicer...14 dni nazaj, v ponedeljek sem začela prvič jemati tabletke, in 4.dan sva z fantom sexala in sem mu pustila, da mu pride notr. zdaj pa me skrbi, če kakršna koli možnost da bi bila noseča...upam da ne :eek: ker v navodilih piše (pri tabletkah), da če vzameš tabletko 1.dan menstruacije, ni potrebno imeti dodatne zaščite, če jo pa vzameš od 2. do 5. dne menstruacije je pa 1tedn treba met dodatno zaščito. jaz sem vzela tabletko drugi dan menstruacije...4. dan sva pa sexala in takrat mu je prišlo vame ...kaj nej naredim? :( je kaka možnost da sem noseča? jooojj...upam d neeee!! je že mela kakšna punca take težave?
aja...jemlem pa logest tabletke.. so uredu? ma kakšna punca te tabletke?
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Joooj zabica najprej se pomir :) Ne deli panike dokler še ni treba,da je..Da ti slučajn ne bo pol menstra zamujala zarad živčnosti ;) Možnost obstaja itaq..sej obstaja tut možnost(sicr minimalna),da ko jemleš tabletke redno,da zanosiš..Predvsem ti pravm,da se ne sekiri preveč..boš pol k boš mogla dubit menstro kej konkretnga rekla.. ;)

Drgač pa tabletke na usako drgač uplivajo..men recimo logest niso pasale..sm ful depresirala pa voda se mi je nabirala.. ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
*zabicaa*
Sramežljivka
Sramežljivka

njoj...a veš kok me psihera noo :(
to sm tut js opazla...d so mi tabletke full na psiho udarle...ful sm hitr žiučna pa skos bi se neki kregala (ne zanalš)... :twisted: :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

hej...

men pa menstruacija zamuja že kšn teden (nisem noseča), pa sem lih nameravala v kratkem prvič do ginekologa, po tabletke. Pa me zanima, kako jih bom dobila,če ni menstruacije oz. kdaj jih bom mogla začet jest. Pa še neki, a se lahko sama zmišljujem kere tabletke bi pa kere ne bi? Ker vidm d ful puncam ne pašejo Logest, kaj je zdej z njimi?
lp=)
Uporabniški avatar
*zabicaa*
Sramežljivka
Sramežljivka

najprej greš do ginekologa in pač rečš d bi rada tabletke, zdj če nimaš menstruacije, ginekologu to povej in ti bo on/a povedala kako in kaj.
drgač pa se tabletke začnejo jemat taprvi dan menstruacije pa pol 3tedne, pol k poješ celo škatlco maš 1tedn pavze in pol spet jovo na novo :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

hvala!=)
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

evo jz zj jem prvo škatlo...še ene par jih mam =) ampak sm pogruntala(oh kako sm pametna :eek: :) ) da v bistvu bom mela en teden prej menstruacijo ker sem med menstruacijo začela jemat ane?mislm....med menstro jemleš pa pol še dva tedna pol maš pa spet...al sm spet kj preslišala pa kj narobe pa to=)
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

_vampirk'ca napisal/-a:evo jz zj jem prvo škatlo...še ene par jih mam =) ampak sm pogruntala(oh kako sm pametna :eek: :) ) da v bistvu bom mela en teden prej menstruacijo ker sem med menstruacijo začela jemat ane?mislm....med menstro jemleš pa pol še dva tedna pol maš pa spet...al sm spet kj preslišala pa kj narobe pa to=)

Nič nisi preslišala. Tablico poješ do konca in pol nehaš in maš menstro. Prvič boš pač mela že po enih 2 tednih.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
katrin21
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a katrin21 »

Js pa ugotavljam, da je bilo prenehanje jemanja tabletk zadetek v polno.
Končno sem spet dobila nazaj vso energijo, ki je med jemanjem ni bilo oz. je izginila. Pa ne rečem, da so bli kaki hudi stranski učinki ampak občutek sedaj,ko jih ne jemljem je popolnoma drugačen. Poleg tega sem v tednu dni izgubila tri kg ...izgleda, da tabletke dejansko zadržujejo vodo v telesu...no vsaj meni so jo, ker jem čisto enako kot prej.
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

Peterca18 napisal/-a:
_vampirk'ca napisal/-a:evo jz zj jem prvo škatlo...še ene par jih mam =) ampak sm pogruntala(oh kako sm pametna :eek: :) ) da v bistvu bom mela en teden prej menstruacijo ker sem med menstruacijo začela jemat ane?mislm....med menstro jemleš pa pol še dva tedna pol maš pa spet...al sm spet kj preslišala pa kj narobe pa to=)

Nič nisi preslišala. Tablico poješ do konca in pol nehaš in maš menstro. Prvič boš pač mela že po enih 2 tednih.

Res je. Meni se je zdelo malo čudno, da sem tako kmalu spet dobila menstruacijo. A je bilo po naslednji tablici vse normalno. Spomnim se, kako sem bila živčna po drugi tablici kdaj bom dobila menstruacijo. Je bla pa točna kot švicarska ura ;).
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

okej=) provzaprov jo komej že čakam=) pa ne d jo mam kj posebej rada ;) sam tko....pač za filing:P
Zaklenjeno