Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

svedsen napisal/-a:No sedaj jemlem tablete Yarina že 4 mesece in ni druzga kt da jih pohvalm. Mozoljev v času pred menstro in v času menstre ni, pms tud nimam vč, tud boli me ne več trebuh pred menstro ali v času nje, pa tud krvavitve so zelo majhne in trajajo mal dni. Zredila se tud nism nč - tko da brez skrbi tiste, ki imate strah pred tabletki zarad tega kr bi se zredile..uglavnem priporočam.
Lp

jaz sem jemala yarino leto in pol...v začetku res same pohvale...so se pa toliko večje težave začele kasneje po kakšnem letu...sem imela pa še zmeraj zelo močno menstruacijo...sicer malo manjše bolečine...ampak proti koncu tudi zelo izrazite pms-e...najbrž pa je to od posameznice odvisno..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

diablo_girl napisal/-a:jaz mam eno vpr... na zadnjem pregledu mi je ginekolog napisal 3 škatle KT, pa sem eno škatlo nimam pojma kje založila in je nikjer ne najdem (potovala sem veliko te mesece..).. a mislite, da bo kaj težil zdaj, ko si grem po nove, pa čeprav bi eno škatlico še mogla met? naj sploh povem da sem jo nekje založila? a vodijo evidenco, koliko ti jih je že napisal itd.. :/
namreč prvič zdaj jemljem KT in zato nimam pojma kak stvari potekajo..

Hvala za odg..

pri nas ne vodijo evidence, lahko pridem po enem mescu po nove škatle :) (če recimo vem, da bom kasneje na potovanju al kaj takega...) nič ne komplicira. povej kako je, če bo kaj vprašala
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

mene pa zanima kaj je lahko narobe če pojem prevelik odmerek kontr. tablet?..v bistvu sem pojedla dve...in to ne v razmaku 24 ur, amapak v razmaku kakih 9 ur....čist sem se spozabila da sem tableto že vzela...ker imam odprti dve tablici tablet(eno sem mela poleg v torbici poleg redne, ker sem si enkrat nekaj prestavljala menst)...in sem po pomoti vzela še iz one...ja pozabliva in zmedene sem,ampak ok...sicer v navodilu piše da večja količina zaužitih tablet ni dokazanih stranskih učinkov....sam jaz jih nisem vzela naenkrat dve...ampak v razmaku...
:?
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

u redu je, ti sam normalno jeml naprej...
Uporabniški avatar
diablo_girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a diablo_girl »

red_rose, najlepša hvala za odgovor :) bom šla ju3 oz. čimprej po nove škatljice... :cool:
Uporabniški avatar
TaŠ
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a TaŠ »

Jaz sem pa na Diane 35 - G mi je te predpisala, ker imam probleme z mozolji in mastno kožo (sej niso glih ene hude akne, sam se pa vidijo mozolji) In sem sedaj že na koncu 9. tablice (1 tabletka mi je še ostala), vendar nisem opazila nevemkakšnega izboljšanja.... Glede na to, da v navodilih piše, da je za izboljšanje dovolj že ena škatlica (torej 3 tablice), sem rahlo skeptična... :?
Sej drugih problemov s tabletkami nimam, menjat zaenkrat tut še nočem, samo jezi me, ker ni nobenih rezultatov, kar se kože tiče!!
Izkušnje, nasveti? :)
Uporabniški avatar
BeXy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Over the Niji

Neprebrana objava Napisal/-a BeXy »

Yasminelle so moje KT, jemljem jih že 4 mesece, mela sm to srečo da so z letošnim letom nehale bit samoplačniške in jih mam zdej đabe. :D Mislm d je s kožo mal bolš, nimam več tok menstrualnih krčev pa zdej mam tut košarco C namest B :cool: :lol:
nasploh sm zadovolna z njimi :wink:
petrolea
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a petrolea »

Mene pa nekej zanima. Dobila sem kt yasminelle in danes je moj 1. dan menstruacije. To pomen, da morm vzet tabletko za sredo. Ampak na koncu meseca, mi bosta dve tabletki ostali v škatlici. A je to kul? Ker mogla bi pojest vseh 21 tablet al kako?
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

glej ti poješ vse tablete kaj so not. sej če maš yasminelle pol maš celo puščico od zadnje vrstice nazaj k prvi ;) pač škatlco začneš v sredo pa pol vse poješ(tud "ostanke"). tak da potem v torek vzameš 21 tabletko in potem maš pavzo 7 dni in 8 dan(torej spet v sredo) začneš novo tablco. pa spet vse ven poješ itd :)
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

TaŠ napisal/-a:Jaz sem pa na Diane 35 - G mi je te predpisala, ker imam probleme z mozolji in mastno kožo (sej niso glih ene hude akne, sam se pa vidijo mozolji) In sem sedaj že na koncu 9. tablice (1 tabletka mi je še ostala), vendar nisem opazila nevemkakšnega izboljšanja.... Glede na to, da v navodilih piše, da je za izboljšanje dovolj že ena škatlica (torej 3 tablice), sem rahlo skeptična... :?
Sej drugih problemov s tabletkami nimam, menjat zaenkrat tut še nočem, samo jezi me, ker ni nobenih rezultatov, kar se kože tiče!!

ja meni mi je to ful čudno...jaz sem tud lani pila diane 35, pa so se mi rezultati takoj poznali..(dobro, tudi jaz sem imela zelo malo malo mozoljev, ampak so me res motili)...nevem kaj ti svetovat, mogoče to, da nadaljuješ še malo z njimi...
mogoče pa rezultatov ne vidiš, ker jih vsak dan iščeš...po moje je tako: če bi te videl nekdo, ki te ni videl že pol leta, mislim, da bi opazil rezultate...
Uporabniški avatar
TaŠ
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a TaŠ »

MilkyWay napisal/-a:
TaŠ napisal/-a:Jaz sem pa na Diane 35 - G mi je te predpisala, ker imam probleme z mozolji in mastno kožo (sej niso glih ene hude akne, sam se pa vidijo mozolji) In sem sedaj že na koncu 9. tablice (1 tabletka mi je še ostala), vendar nisem opazila nevemkakšnega izboljšanja.... Glede na to, da v navodilih piše, da je za izboljšanje dovolj že ena škatlica (torej 3 tablice), sem rahlo skeptična... :?

ja meni mi je to ful čudno...jaz sem tud lani pila diane 35, pa so se mi rezultati takoj poznali..(dobro, tudi jaz sem imela zelo malo malo mozoljev, ampak so me res motili)...nevem kaj ti svetovat, mogoče to, da nadaljuješ še malo z njimi...
mogoče pa rezultatov ne vidiš, ker jih vsak dan iščeš...po moje je tako: če bi te videl nekdo, ki te ni videl že pol leta, mislim, da bi opazil rezultate...

Ma ne vem no, ne bi rekla... Sej mam svoje slike od lanskega poletja (torej preden sem začela jemat) pa se mi zdi, da sem takrat mela manj mozoljev :D Ok, sej je blo poletje, se mi zmer izboljša koža takrat, sam vseeno! Sej itak, bom nadaljevala, sam se tut men čudno zdi, da ni nič razlike.... :?
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

^^ja ma je čudno...kej si imela mozolje samo na obrazu al tud kje drugje? a tud drugje niso zginli?
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Mogoče je neumno vprašanje in mogoče sem tudi zgrešila temo... :oops: Vem, da obstaja tema o menstruaciji, pa trenutno ne najdem, na katero stran se je premaknila. Tako da bom kar tu vprašala... :oops:

Že eno leto ne jemljem KT, ker če bi jih, potem bi vedela, kaj storiti... S fantom sva rezervirala termin za dopust, zdaj pa sem ugotovila, da bom po vsej verjetnosti ravno tisti teden dobila M, tako da bo situacija zelo neugodna...
S čim se da prestaviti menstruacijo, če ne jemljem KT? :oops:
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Pri ginekologinji ali osebni zdravnici lahko dobiš recept za ene tabletke ki samo prestavijo M. Misim da moraš vzet 2 na dan - eno zjutraj in eno zvečer in če se ne motim, ene 3 dni predn pričakuješ M jih začneš jest. :)
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

To '3 dni prej' je pri meni kar problem, ker je lahko tudi 10 dni zamika. :?

Pa hvala za informacijo! :)
Zaklenjeno