Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

trapa napisal/-a:
red_rose napisal/-a:
missy* napisal/-a:skylar_ brez veze jbi jih menjala, ce zdaj z logest nimas nobenih problemov.
lahko ti yasminelle nebi odgovarjale.

mene pa zanima, ali bi mi G lahko dala recept za 6skatlic (se pravi za pou leta tabletk) ker se mi ne da na vsake tri mesece ke hodit :?

mene tudi to zanima?

Ne. Se bo treba kar lepo na 3 mesce v ambulanti narisat, tako kot vse. :D

No, izjemoma ga lahko napiše, a so zavarovalnice strogo proti temu.

Zadnjič,.ko sem bila na pregledu, je ena dobila recept za pol leta se mi zdi, tko da najbrž se da.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

koliko je možnosti, da zanosiš, če pozabiš tabletko v prvem tednu? a moram res vprašat zdravnico za nasvet, kot piše v navodilih?
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

am,ena moja sodelavka je rekla,da ginekologinji vsakič reče,če ji lahko da za 6 mesecev tabletk,pa jih vsakič dobi.tko da je najbrž odvisno od ginekologa.sicer pa,če maš res utemeljen razlog (daljše potovanje naprimer) bi ti jih verjetno mogla dat.vsaj jaz bi ji tolk časa težila,da mi jih da
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

potem jih meni verjetno nebo, ker mam do zdravstvenega doma le par minutk :?
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Pontifex Maximus »

kajira napisal/-a:koliko je možnosti, da zanosiš, če pozabiš tabletko v prvem tednu? a moram res vprašat zdravnico za nasvet, kot piše v navodilih?

Ne, v navodilih te nategujejo. :roll:
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

kajira napisal/-a:koliko je možnosti, da zanosiš, če pozabiš tabletko v prvem tednu? a moram res vprašat zdravnico za nasvet, kot piše v navodilih?

Ja, je možnost, ker tabletke v prvem tednu so odločilne za celotno zaščito, tako da vprašaj, sploh če si vmes mela kakšen spolni odnos.
Sharona05
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Sharona05 »

možnost je! naslednjič pač pazi...jao
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Jaz pa nameravam prenehati s tabletkami ker imam v času pavze vedno grozne migrene. Zanima me, če katera ve, ali dajo v kakšnem primeru Mireno ženskam, ki še niso rodile? Kaj pa vaginalni prstan (nuvaring)? Se to že da dobiti pri nas?
GoldenSoul
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a GoldenSoul »

Jst pa jemljem yasminelle okol leto pa pou, pa sm mislna, da bom v petek popiz..., ker sm dobila menstro kljub jemanju. Celo sm mislna zdej čez praznke kr nadaljevat z jemanjem pa prestavt zadevo, pa me je pač presenetla ta rdeča. :evil: Tabletke naj bi (po pravilu) jemala še tri dni, menstro pa bi mogla dobit v sredo. Zanima me, če se je kateri to dogajal že po večletnem jemanju? Jst sm sicer mela na začetku jemanja eno vmesno krvavitev (tut piše v navodilih, da je to normalno), če je pa kasnej, je pa treba najt drug vzrok. Menstra je pa taka kot ponavad.
Tko mal prašam, če je katera mela podobno situacijo tik pred koncem škatlice, k zdej je ginekologinja glih na dopustu, če ne bi njo klicala.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

trapa napisal/-a:
red_rose napisal/-a:
missy* napisal/-a:skylar_ brez veze jbi jih menjala, ce zdaj z logest nimas nobenih problemov.
lahko ti yasminelle nebi odgovarjale.

mene pa zanima, ali bi mi G lahko dala recept za 6skatlic (se pravi za pou leta tabletk) ker se mi ne da na vsake tri mesece ke hodit :?

mene tudi to zanima?

Ne. Se bo treba kar lepo na 3 mesce v ambulanti narisat, tako kot vse. :D

No, izjemoma ga lahko napiše, a so zavarovalnice strogo proti temu.

Jst dobim skor zmer za 6 mescov ( 2 recepta mi da).
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

jaz sem sedaj ponovno začela jemat tablete..in sicer yasminelle..jemljem jih dva tedna...krvavela pa nisem samo dva dni vmes :x torej mi dejansko menstruacija traja zdaj že 14 dni...znorela bom!!na njih sem šla zaradi neznosnih bolečin, čeprav sem rekla nikoli več...sedaj pa imam še zraven groznih bolečin krvavitve...v bistvu vzamem to škatlo do konca..potem pa res nikoli več...ker meni so tablete naredile samo slabo..in popolnoma nič dobrega...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
diablo_girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a diablo_girl »

jaz mam eno vpr... na zadnjem pregledu mi je ginekolog napisal 3 škatle KT, pa sem eno škatlo nimam pojma kje založila in je nikjer ne najdem (potovala sem veliko te mesece..).. a mislite, da bo kaj težil zdaj, ko si grem po nove, pa čeprav bi eno škatlico še mogla met? naj sploh povem da sem jo nekje založila? a vodijo evidenco, koliko ti jih je že napisal itd.. :/
namreč prvič zdaj jemljem KT in zato nimam pojma kak stvari potekajo..

Hvala za odg..
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a princesss »

GoldenSoul napisal/-a:Jst pa jemljem yasminelle okol leto pa pou, pa sm mislna, da bom v petek popiz..., ker sm dobila menstro kljub jemanju. Celo sm mislna zdej čez praznke kr nadaljevat z jemanjem pa prestavt zadevo, pa me je pač presenetla ta rdeča. :evil: Tabletke naj bi (po pravilu) jemala še tri dni, menstro pa bi mogla dobit v sredo. Zanima me, če se je kateri to dogajal že po večletnem jemanju? Jst sm sicer mela na začetku jemanja eno vmesno krvavitev (tut piše v navodilih, da je to normalno), če je pa kasnej, je pa treba najt drug vzrok. Menstra je pa taka kot ponavad.
Tko mal prašam, če je katera mela podobno situacijo tik pred koncem škatlice, k zdej je ginekologinja glih na dopustu, če ne bi njo klicala.

Točno tko se je men zgodil - iste tabletke jemljem že 3 leta, in par mescou nazaj sm točno 3 tabletke pred pauzo dobila krvavitev. Sm bla full panična, heh, kaj je zdej to. In sm govorila z ginekologinjo in mi je rekla da je vmesna krvavitev. Da možno da tabletke niso dost močne in če se mi to še kdaj zgodi, nej vzamem dve. In se mi je res še enkrat kasnej pojavl, sm dva večera vzela po dve tabletke in je blo kul. Je pa dodala, nej spremlam to kšne pou leta in če se mi bo ponavlal, je pač treba zamenjat tabletke. No, to je moja izkušnja. Da boš pa zihr, pa le poklič, ko pride z dopusta. :wink:
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
Uporabniški avatar
svedsen
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a svedsen »

No sedaj jemlem tablete Yarina že 4 mesece in ni druzga kt da jih pohvalm. Mozoljev v času pred menstro in v času menstre ni, pms tud nimam vč, tud boli me ne več trebuh pred menstro ali v času nje, pa tud krvavitve so zelo majhne in trajajo mal dni. Zredila se tud nism nč - tko da brez skrbi tiste, ki imate strah pred tabletki zarad tega kr bi se zredile..uglavnem priporočam.
Lp
GoldenSoul
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a GoldenSoul »

princesss napisal/-a:
GoldenSoul napisal/-a:Jst pa jemljem yasminelle okol leto pa pou, pa sm mislna, da bom v petek popiz..., ker sm dobila menstro kljub jemanju. Celo sm mislna zdej čez praznke kr nadaljevat z jemanjem pa prestavt zadevo, pa me je pač presenetla ta rdeča. :evil: Tabletke naj bi (po pravilu) jemala še tri dni, menstro pa bi mogla dobit v sredo. Zanima me, če se je kateri to dogajal že po večletnem jemanju? Jst sm sicer mela na začetku jemanja eno vmesno krvavitev (tut piše v navodilih, da je to normalno), če je pa kasnej, je pa treba najt drug vzrok. Menstra je pa taka kot ponavad.

Točno tko se je men zgodil - iste tabletke jemljem že 3 leta, in par mescou nazaj sm točno 3 tabletke pred pauzo dobila krvavitev. Sm bla full panična, heh, kaj je zdej to. In sm govorila z ginekologinjo in mi je rekla da je vmesna krvavitev. Da možno da tabletke niso dost močne in če se mi to še kdaj zgodi, nej vzamem dve. In se mi je res še enkrat kasnej pojavl, sm dva večera vzela po dve tabletke in je blo kul. Je pa dodala, nej spremlam to kšne pou leta in če se mi bo ponavlal, je pač treba zamenjat tabletke. No, to je moja izkušnja. Da boš pa zihr, pa le poklič, ko pride z dopusta. :wink:

Ja, ful hvala za info ;). Sm glede na to švahnost tabletk---kok so pol sploh zanesljive???'

No, sej bom klicala GInekologinjo.
Zaklenjeno