Fitness [Združene teme]

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.
Odgovori
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

ojla,
hvala... ampak zdej pa že 2 meseca hodim na dif. :D :D
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a barby* »

Jaz sem pa spet začela hodit, hodim pa v Sokola na Vič. Še kdo?
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
spermij
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a spermij »

barby* napisal/-a:Jaz sem pa spet začela hodit, hodim pa v Sokola na Vič. Še kdo?
Lahko pridem na obisk. :D

Drugače pa moram usposobiti domačo večfunkcijsko napravco. :)
Violina
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Violina »

Jst pa trenutno živim v tujini in sem čist navdušena nad tem fitnesom kamor hodim. Imajo zelo veliko sodobnih naprav, kardio in ostale. Majo pa en program, ki se imenuje Fitlinxx in je kot neke vrste tvoj osebni trener. Najprej te testirajo in ti sestavijo program, pač glede na to, kaj bi rad dosegel s fitnesom. Vsaka naprava ima potem zraven en tak display in vpišeš svojo osebno kodo. Tam se ti potem izpiše, kako si nastaviš napravo - katera je prava višina sedeža pa teža uteži. Potem pa ti šteje ponovitve in kaže na eni lestvici do katere višine morš dvignit npr...pol ti šteje pavzo med ponovitvami itd. Res super zadevca. Pa preko neta lahko skoz spremljaš svoje rezultate. Na žalost pa pri nas še ni tega. Upam da bo kmal, ker mi bo kar mal žal ko bom šla domov :(
Pa tud inštruktorji so super prijazni in vsi obvladajo angleško tko da n inobenga problema. Majo pa tud dvakrat na dan vodeno 15 minutno vadbo za trebušne mišice vmes. Res odlično.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

To majo isto u fitnesu, u kerga sm prej hodila.
Čip, na kermu maš program, utakneš not in that's it. Ampak se mi je zdel brez veze neki ekstra doplačvat, če mam loh iste stvari na paperju, parkrat greš skoz pa znaš itak že na pamet.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Violina
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Violina »

Tuki pa nč dodatno ne doplačaš pa se mi zdi prov fajn stvar. pa še na netu lahko spremljaš napredek.
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Kraj: notranjska

Neprebrana objava Napisal/-a sokolja »

jaz grem danes prvič prav zares u fitness :mukkies:
nameravam hodit 3x na teden, upam, da bo časovno zneslo.

u fitnes sem se upisala predvsem z namenom utrdit mišice in malo shujšat. koliko časa ste ve hodile v fitnes, da so se pokazali prvi rezultati? mislim predvsem na zmanjšanju obsega stegen, ritke... :D
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Men se (sam) s fitnesom noben obseg ni zmanšu. Sm se pa zdefinirala, mam ful kondicije in precej moči.

Traja pa kr lep cajt, no, saj men je šlo vedno ful počas, pa čeprou sm bla že u štartu čis normalne postave (ne hodm z namenom hujšanja, ampak treninga kot tacga, sprostitve, kondicije in seveda definiranja telesa). Če maš pa kšno kilo preveč, pa najbrš traja še dlje (da snameš kile dol in se pol še zdefiniraš).

Kokr ponavad praujo trenerji je treba redno hodt saj dva mesca, da se začnejo kazat prvi rezultati.
Ampak itak je dost odvisno od "štartne pozicije" in delovanja telesa na sploh. Pa seveda, brez pravilne hrane ni za prčakvat kšnih bl konkretnih sprememb.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Jaz imam eno vprasanje.

Odlocila sem se, da bom zacela redno trenirat. En dan fitnes, naslednji dan neka kardio vadba.

Ce sem dobro informirana, je stvar taka... Vec misic imas, bolj se ti topijo mascobe. Pri kardio vadbi pa je pomembno, da porabis vec kalorij, kot jih zauzijes. Vem tudi, da moram imeti presezeke kalorij, ce hocem imeti misice. Problem nastane tu, ko ne vem kako naj to izpeljem. Tisti dan, ko imam fitnes naj pojem malo vec, ko pa recimo tek ali kolo pa naj malo manj, da bom vec kalorij porabila kot zauzila?

Po mojem mnenju to ne gre skupaj, da en dan pojem malo vec, drugi dan pa manj. Al kaj predlagate, naj naredim glede prehrane?
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Kraj: notranjska

Neprebrana objava Napisal/-a sokolja »

jaz sem pa malo zmedena....pravijo, da si s telovadbo, fitnessom "oblikuješ telo". kaj to sploh pomeni, da si oblikuješ telo? če pridobiš mišice to zame ni oblikovanje telesa.zame to pomeni, da utrdiš mišice in zgubiš na obsegu. nevem kaj mi pomagajo utrjene mišice, če je pa na vrhu špeh in mišice sploh ne pridejo do izraza...? :?
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Aerobni trening (orbiji, bicikli, steza) so za zgublanje špeha, mašine pa za rast mišic.
In seveda, mišice ti ne pomagajo oz se ne vidjo dost, če maš čez špeh, zato je treba poskrbet za oboje - mal hujšat (s prehrano in aerobno vadbo), zravn pa na gvihtih delat (in s proteinsko hrano skrbet) za rast mišic.
Wanna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Wanna »

Tudi jaz imam podobno vprašanje... Niham med fitnesom in skupinskimi aerobikami... Če se odločim za fitnes, ali lahko kardio vadbe kot so steza, step, orbitrek in te zadeve, nadomestijo ''kurjenje kalorij in špehca'' pri aerobikah? jaz bi kot prvo rabila se znebiti airbagcov na telesu ker imam precej mišic... rajši bi pa šla v fitnes... torej: lahko kardio vadbe nadomestijo skupinske vadbe?

Hvala!
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

sj to je blo verjetno že napisano, ampak kje v centru ali bežigradu je kašen kul fitnes in kolk je kaj cena za študente?
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

Foxy-lady napisal/-a:Jaz imam eno vprasanje.

Odlocila sem se, da bom zacela redno trenirat. En dan fitnes, naslednji dan neka kardio vadba.

Ce sem dobro informirana, je stvar taka... Vec misic imas, bolj se ti topijo mascobe. Pri kardio vadbi pa je pomembno, da porabis vec kalorij, kot jih zauzijes. Vem tudi, da moram imeti presezeke kalorij, ce hocem imeti misice. Problem nastane tu, ko ne vem kako naj to izpeljem. Tisti dan, ko imam fitnes naj pojem malo vec, ko pa recimo tek ali kolo pa naj malo manj, da bom vec kalorij porabila kot zauzila?

Po mojem mnenju to ne gre skupaj, da en dan pojem malo vec, drugi dan pa manj. Al kaj predlagate, naj naredim glede prehrane?

Priporočam ti, da ne gledaš na kalorije, ki se kažejo na ekrančkih naprav v fitnesu. z vadbo pa je tako... vaje za mišice moraš delati po malo in po malo s pavzami. s tem tvoriš bela mišična vlakna. z vadbo, kot je tek, orbitrek, kolo ipd. pa tvoriš rdeča mišična vlakna. pri takem treningu, se po pol ure vadbe pri srčnem utripu nad 130 (če imaš v mirovanju med 70 in 85) začnejo razgrajevati maščobe.

priporočam ti, da si ne sestavljaš posebnih jedilnikov. pazi le na to, da pol ure po treningu ne zaužiješ nič drugega kot vodo. in pred treningom nič težke hrane. pazi da boš na začetku imela vsaj 2x tedensko pavzo, da se ti mišice regenerirajo.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Zakaj pa voda?! Direkt po treningu je fajn kšn proteinski šejk.
Odgovori