Kdo je najpametnejši
Kepka: se ti vsi skupaj opravičujemo, da smo se vprašali: mejdun če nisi ti ena konformistična uš.
Boris: tvoja naloga je pa ta, da razložiš kaj naj bi po tvoje bila konformistična uš? Morda je bilo mišljeno kot pohvala oz. kompliment?
Boris: tvoja naloga je pa ta, da razložiš kaj naj bi po tvoje bila konformistična uš? Morda je bilo mišljeno kot pohvala oz. kompliment?
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Jaz menim, da mora pameten človek biti izobražen, kar ne pomeni 'uspešno končati šolo, faks', ampak brati čim več različne literature prejšnjih pomembnih in pametnih ljudi, poslušati čim več razlag drugih razmišljujočih ljudi, debatirati o določenih problematikah; v bistvu dobivati čim večji razpon vsega znanja, ki nam je na razpolago in ki to osebo tudi zanima.
Vendar ni nujno, da je vsak izobražen človek tudi pameten. Pameten človek ima poleg izobrazbe tudi svoje mišljenje, ki je kritično, argumentirano, smiselno in predvsem njegovo. Pameten človek zna vse informacije, ki jih konstantno črpa iz okolja predelati, povezovati in jih uporabiti, da si zgradi svoj model 'pravega', jaz pravim temu tudi svoj model resničnosti.
Pameten človek tudi teži k izpopolnitvi. Izpopolnitvi najprej sebe, ugotoviti kdo je on in šele potem k izpopolnitvi človeštva; saj se zaveda, da brez tega, da ima on v glavi vse na mestu in brez tega, da ve, kdo in kaj je, ne more pomagati nikomur drugemu. Pameten človek je razmišljujoč človek, ki si prizadeva za to, da s tem, ko črpa informacije in jih predeluje, najde smisel (svojega?) življenja, se s tem izpopolni in je srečen.
Pameten človek BIVA, ne IMA (dvomim da to vsi prav razumete, rahlo zapletena zadeva). Pameten človek tudi ve, da nič ne ve, kar spet ne pomeni to, kar mnogi mislijo - torej da 'nima dovolj znanja', ampak se zaveda, da vsega znanja niti ni mogoče imeti, saj ga ni mogoče niti 'odkriti'. Pameten človek se vedno uči in vedno premišljuje. Pameten človek mora biti nujno pozitivno naravnana oseba, negativne osebe ne morejo biti 'pametne', saj nikoli prav ne 'bivajo'.
V bitvu je to preveč na kratko razloženo, mogoče bodo določene stvari napačno razumljene; ampak takšna je v grobem slika 'mojega pametnega človeka'.
Vendar ni nujno, da je vsak izobražen človek tudi pameten. Pameten človek ima poleg izobrazbe tudi svoje mišljenje, ki je kritično, argumentirano, smiselno in predvsem njegovo. Pameten človek zna vse informacije, ki jih konstantno črpa iz okolja predelati, povezovati in jih uporabiti, da si zgradi svoj model 'pravega', jaz pravim temu tudi svoj model resničnosti.
Pameten človek tudi teži k izpopolnitvi. Izpopolnitvi najprej sebe, ugotoviti kdo je on in šele potem k izpopolnitvi človeštva; saj se zaveda, da brez tega, da ima on v glavi vse na mestu in brez tega, da ve, kdo in kaj je, ne more pomagati nikomur drugemu. Pameten človek je razmišljujoč človek, ki si prizadeva za to, da s tem, ko črpa informacije in jih predeluje, najde smisel (svojega?) življenja, se s tem izpopolni in je srečen.
Pameten človek BIVA, ne IMA (dvomim da to vsi prav razumete, rahlo zapletena zadeva). Pameten človek tudi ve, da nič ne ve, kar spet ne pomeni to, kar mnogi mislijo - torej da 'nima dovolj znanja', ampak se zaveda, da vsega znanja niti ni mogoče imeti, saj ga ni mogoče niti 'odkriti'. Pameten človek se vedno uči in vedno premišljuje. Pameten človek mora biti nujno pozitivno naravnana oseba, negativne osebe ne morejo biti 'pametne', saj nikoli prav ne 'bivajo'.
V bitvu je to preveč na kratko razloženo, mogoče bodo določene stvari napačno razumljene; ampak takšna je v grobem slika 'mojega pametnega človeka'.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
kepka napisal/-a:ryu10kyu je pa tako ali tako pozenscen. Samo se Mahagonij nam ostaja
Wuuuuuu...kaj pa Jochie, Boris, jošt, machina, itd.???

zahtevam od tebe da se opravičiš vsem nenaštetim osebam moškega spola!!! In brez komentarja...opravičilo!

Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
kepka napisal/-a:Zalostno, da ste vse prevec pametne, da bi kaj takega kdaj dojele in znale prepoznati sarkazem, cinizem.
LoL, daj razmišljaj medtem ko pišeš. Kajti ravno ti si tista, ki nisi dojela sarkazma in cinizma v Borisovem postu, in si takoj zahtevala naj se te ne označuje za konformistično uš, čeprav tega nikoli ni rekel. Besede je le prefinjeno zmešal, tako da tisti malo manj pametni (:D) vzamete stvari osebno.
Zdej pa itak lahko pričakujemo A3 format od Borisa, kjer bo definiral pomen "konformistične uši"

Tale tema je res zabavna.
Boris napisal/-a:
Uff, je spet eni občutek manjvrednosti ven udaril.
Ne bodi ozkogledna okoli svoje pameti. Kar si povedala o izrazoslovju, riharjevi lestvici, pomnenju SSKJ-ja in drugih učil, drži. In če bi brala podrobno moje dolge (ne vem, kdo si je izmislil, da so moji komentarji dolgi) komentarje (je težko?), bi z uporabo posebne možganske funkcije (morda celo pameti) tudi razbrala, da sam zagovarjam isto. Drugo pa je tvoje posploševanje teoretikov. Pametni ljudje si vzamejo dovolj časa tako za teorijo, kot za prakso. Jih pa včasih konformistični naivneži skušajo spodbiti z nizkimi opazkami, ki nimajo nobene veze s pametjo.
Zakaj nisem v vladi?
1.) Država ni vlada, država smo ljudje.
2.) Sem "premlad" in bi me diskreditirali, podobno kot so Mateja Sedmaka.
3.) Ker imam zaenkrat raje drugo delo + študij, z drugimi besedami - čas posvečam drugim rečem.
Ko boš hotela začeti globje razmišljati o tem, boš morda celo prišla do spoznanja, da se tebi zdi, da si kontra, v resnici pa si za. Pa "vpikuj" se v moje mnenje kolikor ti paše, rezultat naj bi bil pozitiven.
Ahhhh ne ne... Jaz sem samo povedla svoje mnenje, več kaj niam za dodat... Aja ne čakaj... samo to rečem, če smem. Niam manjvrednostnega kompleksa. Sem samo malo izrazla svoje mnenje, čisto brez zamere ne, saj to ni bil napad ne nate ne na koga drugega, ki tukaj izražajo svoja mnenja, ampak zgolj, da ne maram teoretikov

In v tvoje debate na področju ki tebi leži se prav gotovo nem nič vpikvala ali pa te spodbijala, ker zdaleč niam toliko pojma, kot ga imaš ti.
Tak da... Moje mnenje je bilo povedano, sedaj pa zasedajte naprej, pa no offence.
Tonja, in zakaj ne bi napadla mojega mnenja?
Zadnjič spremenil Boris, dne 19. Apr. 2008 13:45, skupaj popravljeno 1 krat.
kepka napisal/-a:Lolirot napisal/-a:ryu10kyu napisal/-a:Ampak priznaj kepka, da če ne bi osebno vzela in kot žalitev bi ti bilo smešno![]()
Sploh pa kolikor sem jaz razumel ni rekel da si uš...ampak se je vprašal...mejdun če nisi ti ena konformistična uš...to ni bila trditev!
Se strinjamRes zanimivo kako vas zna tale Boris z besedami zmanipulirat in takoj vzamete stvari osebno. Kepka je živi dokaz
Jao, punce moje drageMislim, da sem dovolj dolgo na tem forumu, da bi lahko malo bolje zasledovale moje komentarje in priblizno ze prepoznale moja stalisca. Skoda, ker mislim, da bi se Boris prou fajn ujel na kako tako zajebancijo.
Zalostno, da ste vse prevec pametne, da bi kaj takega kdaj dojele in znale prepoznati sarkazem, cinizem. ryu10kyu je pa tako ali tako pozenscen. Samo se Mahagonij nam ostaja
Krepka, je tole slučajno prikrito povabilo na pijačo, katero seveda ti častiš? Zelo pametna ideja, še posebno ker bo zame zastonj.
Ker me boš na koncu zaključil z besedami: Veš Tonja, konec koncu govoriš eno, ampak če se poglobiš, boš ugotovila, da govoriš isto, kar govorim jaz. Le z drugačnimi besedami in na drugačen način... In potem... Zakaj bi argumentirala nekoga, s katerim dejansko bi naj razmišljala isto oz. podobno in si tako nenamenoma pljuvala v lastno skledo
?

Me veseli, zastonj lektoriranje. Kaj pa kakšna daljša besedila ti gredo od rok? Lingvist nikoli ne škodi. Razen v postelji mogoče...
Mož lingvistke pride domov in zaloti ženo v postelji z mladim učencem. Pravi: "Zakaj, Jelka, sem presenečen?" Ona plane v zrak, vzdigne kazalec in ga popravi: "Ne. Jaz sem presenečena. Ti pa si osupel."
Smreka, ne tolaži se, od Jelke do Smreke ni daleč, ima le manj pokončne joške, navzgor ornjene lopatice in malo bolj bode.
V kino prihaja komedija Smart People
http://www.smartpeople-themovie.com/. Ko (če) boste gledali... imejte v mislih, da tipo ne poseduje tega, kar naj bi se s pravo pametjo označevalo za pravo pamet. Se je pa temu približal na veliko področjih, to pa ja. No, samo da se smartass trudi, bo že enkrat. Nekoč nekdaj.
Mož lingvistke pride domov in zaloti ženo v postelji z mladim učencem. Pravi: "Zakaj, Jelka, sem presenečen?" Ona plane v zrak, vzdigne kazalec in ga popravi: "Ne. Jaz sem presenečena. Ti pa si osupel."

V kino prihaja komedija Smart People
http://www.smartpeople-themovie.com/. Ko (če) boste gledali... imejte v mislih, da tipo ne poseduje tega, kar naj bi se s pravo pametjo označevalo za pravo pamet. Se je pa temu približal na veliko področjih, to pa ja. No, samo da se smartass trudi, bo že enkrat. Nekoč nekdaj.
Zadnjič spremenil Boris, dne 19. Apr. 2008 14:46, skupaj popravljeno 2 krat.