Kdo je najpametnejši
Mju napisal/-a:hmmm, kaj pa vprašanje o največjem primitivcu na forumu? največjemu otročaju in tečnobi nasploh? Boris, to si izpustil, ker je odgovor že vsem jasen a ne?
Kaj je Mju, bi se rada pogajala? Tebe imam v spominu kot dokaj pametno osebo, ampak je ta trenutek že precej pozna ura in je možno, da sem te zamenjal s seboj.
Jaz sem eden največjih otročajev, potem mi sledi še nekaj pametnih, potem pa ni dolgo dolgo nič. Ti pa spadaš med zelo majhne otročaje.

Jaz sem eden najbolj zavednih tečnob, obstaja pa še vsepolno nezavednih tečnob, ki imajo vsepolno čustvenih blokad, katere bi jih bilo dobro spucati.
Sem eden največjih primitivcev v kuhanju, in zagotovo sem bil največji primitivec v specifični temi na tem forumu, ki je ni več. Tisto je bila tema, v kateri naj bi med drugim iz neumnih delali pametne kar v praksi. To je bila tema, v kateri je bil sistem namerno postavljen na glavo, da bi se opazovalo, kakšne bodo reakcije, in kdo od inteligentnih ter zrelih se bo znal sistemu prilagoditi. Od neinteligentnih in nezrelih je to pač težje pričakovati. Tej temi se je reklo Razvijanje humorja.
lp,
z vami za vas Boris iz maternice
Zelo pameten za moje pojme je Steve Pavlina.
http://www.stevepavlina.com/blog/2008/0 ... ar-on-ego/
Tip si je organiziral življenje tako, da ni privezan na službo, dela kar mu je všeč, služi 24 ur/dan, gradi na sebi, športa, dela za ljudi, spisal je že nad 700 izredno zanimivih člankov (no ja, naletel sem le na enega, katerega bi močneje kritiziral, sicer pa je poln zanimivosti) v katerih benevolentno razdaja svoje ideje ter jih tudi primerja z drugimi. Njegov blog je eden najbolj branih na svetu.
http://www.stevepavlina.com/blog/2008/0 ... ar-on-ego/
Tip si je organiziral življenje tako, da ni privezan na službo, dela kar mu je všeč, služi 24 ur/dan, gradi na sebi, športa, dela za ljudi, spisal je že nad 700 izredno zanimivih člankov (no ja, naletel sem le na enega, katerega bi močneje kritiziral, sicer pa je poln zanimivosti) v katerih benevolentno razdaja svoje ideje ter jih tudi primerja z drugimi. Njegov blog je eden najbolj branih na svetu.
-
- Komunikatorka
- Kraj: kingdom far far away
jao kera brezvezna tema
kak lah kdo oceni kdo je najpametnejši?? mislim da se tega neda, saj je vsak na drugačen način pameten...tak kot nekumu gre v redu matematika,drugemu pa angleščina-no in keri je zaj bol pametn??
zame so pa drugače eni izmed najpametnejših ljudi poleg izumiteljev tisti ki znajo ljudi tk okrog prenest da jim verjamejo nemogoče-npr.jezus...al pa tud hitler...vs jimi sledijo brez da bi sploh vedli zakaj...da dosežeš neki takega morš bit pametn pa čeprav maš slabe namene...
sam najpametnejšega od vseh pa definitivno ni mogoče najt,ker ne obstaja kdo,ki bi vedel vse o vsem,edino tak bi bil pametnejši od drugega...(no seveda pa še obstaja bog,on ve vse o vsem,sam je vpr.če res obstaja,pa tud če,mislim da on ni glih človek
)

kak lah kdo oceni kdo je najpametnejši?? mislim da se tega neda, saj je vsak na drugačen način pameten...tak kot nekumu gre v redu matematika,drugemu pa angleščina-no in keri je zaj bol pametn??
zame so pa drugače eni izmed najpametnejših ljudi poleg izumiteljev tisti ki znajo ljudi tk okrog prenest da jim verjamejo nemogoče-npr.jezus...al pa tud hitler...vs jimi sledijo brez da bi sploh vedli zakaj...da dosežeš neki takega morš bit pametn pa čeprav maš slabe namene...
sam najpametnejšega od vseh pa definitivno ni mogoče najt,ker ne obstaja kdo,ki bi vedel vse o vsem,edino tak bi bil pametnejši od drugega...(no seveda pa še obstaja bog,on ve vse o vsem,sam je vpr.če res obstaja,pa tud če,mislim da on ni glih človek

Seveda ne moreš objektivno nekoga določiti za najpametnejšega, ker je pri ocenjevanju vedno prisoten subjektivni faktor.
Kravzlbavc, preveč poenostavljaš. Prebrskaj par komentarjev nazaj - vedeti/znati in biti pameten ni eno in isto. Nekateri imajo znanja "na pretek", pa ga niso sposobni uporabiti v praksi. Bi lahko rekel, da potem nimajo znanja o tem, kako svoje teoretično znanje uporabiti v praksi? Morda, a mislim, da gre še za nekaj več od tega. Svoje znanje niso inkorporirali v svoj čustveni svet, niso ga uskladili, povezali.
Pameten si, ko znaš znanje pametno in efikasno uporabiti v praksi, pa čeravno ga imaš malo. Je pa seveda lažje biti pametnejši, ko imaš tudi več znanja... če imaš seveda v glavi poštimano, saj se ti lahko od preveč nuravnoteženih podatkov tudi sfuzla, kot se je že marsikomu. In bistveni vzrok za to je po mojem nenaklonjenost&ignoriranje&prezir&prevzetnost. Te lastnosti lahko seveda včasih na kratki rok koristijo, ampak ko je neuravnoteženih podatkov preveč, se pojavljajo čustvene blokade in ko se teh nabere preveč, človek znori. Ko pa znori, ne more več normalno uporabljati svoje pameti, pa čeravno ima morda znanja veliko več od mene in tebe skupaj.
Tisto, kar si povedala o ovijanju ljudi okoli mezenca, pa je dober kriterij. Bi kdo povedal kaj več o tem?
Kravzlbavc, preveč poenostavljaš. Prebrskaj par komentarjev nazaj - vedeti/znati in biti pameten ni eno in isto. Nekateri imajo znanja "na pretek", pa ga niso sposobni uporabiti v praksi. Bi lahko rekel, da potem nimajo znanja o tem, kako svoje teoretično znanje uporabiti v praksi? Morda, a mislim, da gre še za nekaj več od tega. Svoje znanje niso inkorporirali v svoj čustveni svet, niso ga uskladili, povezali.
Pameten si, ko znaš znanje pametno in efikasno uporabiti v praksi, pa čeravno ga imaš malo. Je pa seveda lažje biti pametnejši, ko imaš tudi več znanja... če imaš seveda v glavi poštimano, saj se ti lahko od preveč nuravnoteženih podatkov tudi sfuzla, kot se je že marsikomu. In bistveni vzrok za to je po mojem nenaklonjenost&ignoriranje&prezir&prevzetnost. Te lastnosti lahko seveda včasih na kratki rok koristijo, ampak ko je neuravnoteženih podatkov preveč, se pojavljajo čustvene blokade in ko se teh nabere preveč, človek znori. Ko pa znori, ne more več normalno uporabljati svoje pameti, pa čeravno ima morda znanja veliko več od mene in tebe skupaj.
Tisto, kar si povedala o ovijanju ljudi okoli mezenca, pa je dober kriterij. Bi kdo povedal kaj več o tem?
Zanimiva reč je tudi tale... kako sta povezana pamet in čustva...
Emotion and Logic
Torej, ko svojih čustev ne obvladamo, je velika verjetnost, da bomo ravnali neumno. To pa skušam tu na forumu s provociranjem nekaterim egičem ves čas pokazati. Egiče včasih provociram, da se neprimerno odzovejo (namen je, da se naučijo primerno odzzivati). Reakciji sledi replika, analiza, to pa lahko nekdo sprejme, drugi zavrne. Včasih je sama analiza napačna. Najslabše pa je, ko jo eni egiči povsem ignorirajo. Tem bodo v življenje poslani ljudje, ob katerih bodo verjetno trpeli, ko bodo s pomočjo njih sebe gledali v ogledalu. "Neumno, prekleto, kako je bedast, kako je grrr, naj že... pa a bi mu že nekdo povedal... agrgrhm!!!!" Obrambni mehanizmi jim nikakor ne bodo dovolili, da v tem, kar jih žre, prepoznajo sebe. In žrlo jih bo tako dolgo, dokler ne bodo začeli razmišljati o sebi. Intenzivno.
Ko človeka nekaj živcira, pa ne ve zakaj ga (seveda se mu lahko tisti trenutek zdi, da je itak jasno zakaj, in da je krivec nekdo drug, saj je on vendar ja žrtev in povsem neodgovoren za svojo živčnost), je dobro, da previdno razišče, če je po kakšnem mikroverjetnostnem izračunu vzrok za težavo v njem samem, da bo v prihodnje ravnal boljše. Lahko pa vse skupaj ignorira in si reče: "Ah, zguba časa." In potem se mu problemi nabirajo pod preprogo in čedalje bolj pritiskajo nanj. Potem pa, ko postane (stereotipno) tašča npr., jo kličejo zmaj. Zmaj bruha ogenj, tašča pa ima toliko nerazrešenih problemov, da bruha svoja čustva. Take probleme imajo ljudje, ki so preponosni in se ne ukvarjajo sami s seboj, ne delajo na sebi, ampak se pustijo, da jih tera naprej napuh, prevzetnost ipd., dokler to ne postanejo sami. In potem je pot nazaj težka.
"Če so slučajno kje nebesa, tašče ne bodo prišle tja, ker je že od pamtiveka znano, da zmaji ne letajo več kot 3 km visoko." Ne ne, nič ne bo, lahko molijo leta in leta, a priklenjene bodo na zemljo (beri nesrečo), dokler se ne spucajo od znotraj. Kdor pa hoče živeti raj na zemlji, mora biti pameten.
Samo poglejmo si temo kaj/kdo vam gre na živce. Vaša čustva vam sporočajo nekaj o vas samih in pri tem gre pogosto za vaše probleme. Ne pa vedno, neredko nam čustva sporočajo, da je neka napaka oz. neuravnovešenost na strani drugih ali okolice, in iščemo variante, kako bi dosegli, da se drugi spremeni, oz. prilagodi svoje ravnanje, ali da se popravi okolje, situacija.
Gre tole komu na živce?
Koga to spodbudi k razmišljanju?
Emotion and Logic
Some things in life cause people to feel, these are called emotional reactions. Some things in life cause people to think, these are sometimes called logical or intellectual reactions. Thus life is divided between things that make you feel and things that make you think. The question is, if someone is feeling, does that mean that they are thinking less? It probably does. If part of your brain is being occupied by feeling, then it makes sense that you have less capacity for thought. That is obvious if you take emotional extremes, such as crying, where people can barely think at all. This does not mean that emotional people are not intelligent; it just means that they might be dumber during the times in which they are emotional. Emotion goes on and off for everyone, sometimes people cry, and sometimes they are completely serious.
Some things in life can identifiably cause more emotion than other things.
Torej, ko svojih čustev ne obvladamo, je velika verjetnost, da bomo ravnali neumno. To pa skušam tu na forumu s provociranjem nekaterim egičem ves čas pokazati. Egiče včasih provociram, da se neprimerno odzovejo (namen je, da se naučijo primerno odzzivati). Reakciji sledi replika, analiza, to pa lahko nekdo sprejme, drugi zavrne. Včasih je sama analiza napačna. Najslabše pa je, ko jo eni egiči povsem ignorirajo. Tem bodo v življenje poslani ljudje, ob katerih bodo verjetno trpeli, ko bodo s pomočjo njih sebe gledali v ogledalu. "Neumno, prekleto, kako je bedast, kako je grrr, naj že... pa a bi mu že nekdo povedal... agrgrhm!!!!" Obrambni mehanizmi jim nikakor ne bodo dovolili, da v tem, kar jih žre, prepoznajo sebe. In žrlo jih bo tako dolgo, dokler ne bodo začeli razmišljati o sebi. Intenzivno.
Ko človeka nekaj živcira, pa ne ve zakaj ga (seveda se mu lahko tisti trenutek zdi, da je itak jasno zakaj, in da je krivec nekdo drug, saj je on vendar ja žrtev in povsem neodgovoren za svojo živčnost), je dobro, da previdno razišče, če je po kakšnem mikroverjetnostnem izračunu vzrok za težavo v njem samem, da bo v prihodnje ravnal boljše. Lahko pa vse skupaj ignorira in si reče: "Ah, zguba časa." In potem se mu problemi nabirajo pod preprogo in čedalje bolj pritiskajo nanj. Potem pa, ko postane (stereotipno) tašča npr., jo kličejo zmaj. Zmaj bruha ogenj, tašča pa ima toliko nerazrešenih problemov, da bruha svoja čustva. Take probleme imajo ljudje, ki so preponosni in se ne ukvarjajo sami s seboj, ne delajo na sebi, ampak se pustijo, da jih tera naprej napuh, prevzetnost ipd., dokler to ne postanejo sami. In potem je pot nazaj težka.
"Če so slučajno kje nebesa, tašče ne bodo prišle tja, ker je že od pamtiveka znano, da zmaji ne letajo več kot 3 km visoko." Ne ne, nič ne bo, lahko molijo leta in leta, a priklenjene bodo na zemljo (beri nesrečo), dokler se ne spucajo od znotraj. Kdor pa hoče živeti raj na zemlji, mora biti pameten.
Samo poglejmo si temo kaj/kdo vam gre na živce. Vaša čustva vam sporočajo nekaj o vas samih in pri tem gre pogosto za vaše probleme. Ne pa vedno, neredko nam čustva sporočajo, da je neka napaka oz. neuravnovešenost na strani drugih ali okolice, in iščemo variante, kako bi dosegli, da se drugi spremeni, oz. prilagodi svoje ravnanje, ali da se popravi okolje, situacija.
Gre tole komu na živce?

Koga to spodbudi k razmišljanju?
Re: Kdo je najpametnejši
Boris napisal/-a:Malo za hec, malo za res...
Kdo je najpametnejši
a) na forumu
b) ki ga poznaš
c) v Sloveniji
č) na Zemlji
d) v vesolju
Prvo je menda že jasno...
Kaj ti je pomembno pri ocenjevanju pameti nekoga?
Na kaj pomisliš, ko slišiš, da je nekdo pameten?
Malo za hec:
a) jaz
b) jaz
c) jaz
č) jaz (no ja, priznam da me je v nekem intervjuju fasciniral tudi Frederic Beigbeder)
d) midva z Beigbederjem
Malo zares:
Zdi se mi, da je recimo Hawkings pameten. Ampak dejansko tega ne morem ocenit, ker nisem dovolj pametna. Najpametnejši človek na svetu torej ni najpametnejši, ker ni nikogar pametnejšega, ki bi znal realno ocenit, da je res najpametnejši, ne?
Inteligenčni testi so mi pa sploh sfaljena zadeva. Pa čeprav jaz pri njih izpadem blazno inteligentna. (ali pa ravno zato

Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
Shmeky napisal/-a:hm kaj a bos rekla da je bush najpametnejsi ...poglej pri putinu usi se ga bojijo v politki je tak da dobro premisli kaj bo naredil powecal je moc rusije in seveda sedaj bo postal premier rusije kar pomeni da bo nadaljeval to sovjo politiko in pa seveda se zoperstavi ameriki in se zaveda zmoznosti svoje drzave tako da ja kaj tudi jasno ni nwem kaj pameten in pa tist novi predsednik francije k same skandale dela in ja v sedanji politii ce smao malo jo spremljas vidis da putin deluje premisljeno
ne, ne sploh nism tega msilna. sj obstaja prov neki izjav bushevih k niso lihk najbl modroumne.
sj sam vprašala sm sam zto č je to to, kr si napisu, pa kr sm tud mislna d je razlog, al č je še kj več.
no, ok, še eno mnenje: če imaš putina za pametnega, kaj pol misliš o stalinu in hitlerju? - kar se pameti tiče, ne kako gledaš na ideologijo
Za moje poglede je sposobna in inteligentna oseba tista ki ima spucano v glavi...ta oseba se zaveda sebe in se zaveda svojih omejenih vzorcev razmišljanj, se zaveda tega da ima polno nekih brezveznih navad in vzorcev, se zaveda sebe kot človeka, se zaveda soljudi in zna komunicirati z ljudmi na raznih stopnjah razvoja in še in še...taka oseba zna rešiti probleme civilizacije ki jo trenutno pestijo!
To da zna nekdo rešiti neko blazno zakomplicirano računsko operacijo? Dol mi visi za to!!!
To da zna povedati vse bogove in glavna mesta in vse reke in pozna vse avtorje pesmi in režiserje filmov in da ve kdo je bil predsednik amerike ali pa Jeruzalema v zadnjih 50 letih ali še dlje in ne vem kaj še vse? Dol mi visi!!!
To da zna ne vem kaj in ne vem koliko? Dol mi visi!!!
Kaj so zdajšnji blazni veleumi sveta naredili z nami oziroma civilizaciji? Imamo zastrupljeno zemljo...lakote in socialna nesorazmerja na svetu...da imamo pomanjkanje hrane...da imamo 5% ljudi ki imajo milijarde evrov denarja in ostalih 95% ki se preživljajo iz mesece v mesec...med njih smatram tudi politike in direktorje podjetij...tudi oni so plačani na uro in hodijo iz dneva v dan v službo...
In sedaj bo nekdo morda rekel...pa kaj če so sposobni naj imajo...gre se za odgovornost in moralo...denar katerega lastnik si nosi za seboj veliko veliko odgovornost...že sam denar, kapitalizem, bančništvo je narejeno tako da naredi človeka za sužnja sistema...hočeš nočeš...
Skratka do sedaj me ni še noben prepričal v nasprotno na svetu!!! Vse skupaj je farsa in metanje peska v oči in prelaganje odgovornosti na druge generacije...
Imamo kao neka huda vozila s katerimi se peljemo..ne vem kakšno tehnologijo...ne vem kakšne novogradnje....to ko pogledam ne vidim nič fascinantnega...
Ljudje ostajajo na isti duhovni ravni na kakršni so...in televizija in ostale igračke samo perejo možgane in puščajo ljudi na neki omejeni stopnji zato da so lažje vodljivi...sistem proizvaja ovčice zato ker jih potrebuje da preživi!!!
Nisem še spoznal pametne osebe po mojih gledanjih. Boris ti si izredno razgledan in kapo dol...se vsake stvari lotiš analitično(jaz sem daleč od tega) in večino ljudi, ki so tukaj...s tem obremenjuješ v njihovem pogledu si pač težak...ali pa nerazumeljena oseba ki skuša nekaj pametovati.
Ampak še vedno...ljudje morajo sami spregledati...človek se lahko samo sam spremeni...če ima voljo in če ni duhovno in zavedno leno bitje. Vsak zase bi moral sprejeti odgovornost in se razvijati in ne ostati na neki stopnji živega mrliča!
Ok..ti pač pošiljaš črvička v glavo ali bo prolupal v možgansko skorjo ali ne bo...če samo en procent ljudi pripraviš do tega da se premaknejo iz cone udobja je plemenito dejanje...in ti tega ne oporekam...
Ja...opažam da se razvija in da nekateri delajo kao na sebi in so neka kao duhovno višja bitja, ki jih njihov napuh čez čas premaga in se spet postavijo nad ostale smrtnike in furajo neko duhovnost in zaničujejo materijalizem...in so oni kao high tisti ostali pa zelo zelo spodaj...
Dejstvo je da ima vsak neko svojo pot....in duhovni vodje konec koncu spet furajo svoje farse in skušajo na svojo stran pridobiti čim več svojih privržencev...že religija sama je totalno zgrešena in namenjena vodenju množice ljudi...dokazi so nam pred očmi in ne rabim tega dokazovati...
razmišljati in dokazovati kdo je najpametnejši na cosmo forumu...kdo je najmočnejši...kdo je v Sloveniji najbolj moder?
Mravlja ki se ji pegla od ego tripa zleze na vrh mravljišča in se dere jaz sem najvišje jaz sem najmogočnejša...v tistem trenutku prileti vrabček in jo popapca za malico?!
Zavedati se moramo da smo del celote da smo bratje in sestre da smo v bistvu mi zemlja in ni zemlja nek tuj osebek...
Primer: Človek je sestavljen iz celic in organov in ne vem česa...in mi Človeštvo smo dejansko neke vrste rak na zemlji, če ne kaj hujšega...naredili smo totalni rebalans...totalno smo zafurali na polni črti...imamo se za najšametnejša bitja na zemeljski obli? Morda smo..ampak kaj smo pa naredili s to našo silno inteligenco? Kaj smo naredili?...
Mah...dosti imam...dal sem ven iz sebe......najbolj hecno je pa to, da bom šel sedaj na cigareto in gledati tv in bom dal možgane na off in bom jutri šel v službo in bom delal v sistemu po svojem sistemu
Toje pa največja tragikomedija vseh tragikomedij...
Ampak jaz vem kje bom jutri...vem kje bom pojutrišnjem...marsikdo pa tega ne ve....in to je zaskrbljujoče na koncu
To da zna nekdo rešiti neko blazno zakomplicirano računsko operacijo? Dol mi visi za to!!!
To da zna povedati vse bogove in glavna mesta in vse reke in pozna vse avtorje pesmi in režiserje filmov in da ve kdo je bil predsednik amerike ali pa Jeruzalema v zadnjih 50 letih ali še dlje in ne vem kaj še vse? Dol mi visi!!!
To da zna ne vem kaj in ne vem koliko? Dol mi visi!!!
Kaj so zdajšnji blazni veleumi sveta naredili z nami oziroma civilizaciji? Imamo zastrupljeno zemljo...lakote in socialna nesorazmerja na svetu...da imamo pomanjkanje hrane...da imamo 5% ljudi ki imajo milijarde evrov denarja in ostalih 95% ki se preživljajo iz mesece v mesec...med njih smatram tudi politike in direktorje podjetij...tudi oni so plačani na uro in hodijo iz dneva v dan v službo...
In sedaj bo nekdo morda rekel...pa kaj če so sposobni naj imajo...gre se za odgovornost in moralo...denar katerega lastnik si nosi za seboj veliko veliko odgovornost...že sam denar, kapitalizem, bančništvo je narejeno tako da naredi človeka za sužnja sistema...hočeš nočeš...
Skratka do sedaj me ni še noben prepričal v nasprotno na svetu!!! Vse skupaj je farsa in metanje peska v oči in prelaganje odgovornosti na druge generacije...
Imamo kao neka huda vozila s katerimi se peljemo..ne vem kakšno tehnologijo...ne vem kakšne novogradnje....to ko pogledam ne vidim nič fascinantnega...
Ljudje ostajajo na isti duhovni ravni na kakršni so...in televizija in ostale igračke samo perejo možgane in puščajo ljudi na neki omejeni stopnji zato da so lažje vodljivi...sistem proizvaja ovčice zato ker jih potrebuje da preživi!!!
Nisem še spoznal pametne osebe po mojih gledanjih. Boris ti si izredno razgledan in kapo dol...se vsake stvari lotiš analitično(jaz sem daleč od tega) in večino ljudi, ki so tukaj...s tem obremenjuješ v njihovem pogledu si pač težak...ali pa nerazumeljena oseba ki skuša nekaj pametovati.
Ampak še vedno...ljudje morajo sami spregledati...človek se lahko samo sam spremeni...če ima voljo in če ni duhovno in zavedno leno bitje. Vsak zase bi moral sprejeti odgovornost in se razvijati in ne ostati na neki stopnji živega mrliča!

Ja...opažam da se razvija in da nekateri delajo kao na sebi in so neka kao duhovno višja bitja, ki jih njihov napuh čez čas premaga in se spet postavijo nad ostale smrtnike in furajo neko duhovnost in zaničujejo materijalizem...in so oni kao high tisti ostali pa zelo zelo spodaj...
Dejstvo je da ima vsak neko svojo pot....in duhovni vodje konec koncu spet furajo svoje farse in skušajo na svojo stran pridobiti čim več svojih privržencev...že religija sama je totalno zgrešena in namenjena vodenju množice ljudi...dokazi so nam pred očmi in ne rabim tega dokazovati...
razmišljati in dokazovati kdo je najpametnejši na cosmo forumu...kdo je najmočnejši...kdo je v Sloveniji najbolj moder?
Mravlja ki se ji pegla od ego tripa zleze na vrh mravljišča in se dere jaz sem najvišje jaz sem najmogočnejša...v tistem trenutku prileti vrabček in jo popapca za malico?!
Zavedati se moramo da smo del celote da smo bratje in sestre da smo v bistvu mi zemlja in ni zemlja nek tuj osebek...
Primer: Človek je sestavljen iz celic in organov in ne vem česa...in mi Človeštvo smo dejansko neke vrste rak na zemlji, če ne kaj hujšega...naredili smo totalni rebalans...totalno smo zafurali na polni črti...imamo se za najšametnejša bitja na zemeljski obli? Morda smo..ampak kaj smo pa naredili s to našo silno inteligenco? Kaj smo naredili?...
Mah...dosti imam...dal sem ven iz sebe......najbolj hecno je pa to, da bom šel sedaj na cigareto in gledati tv in bom dal možgane na off in bom jutri šel v službo in bom delal v sistemu po svojem sistemu

Ampak jaz vem kje bom jutri...vem kje bom pojutrišnjem...marsikdo pa tega ne ve....in to je zaskrbljujoče na koncu

Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
ryu10kyu napisal/-a:Za moje poglede je sposobna in inteligentna oseba tista ki ima spucano v glavi...ta oseba se zaveda sebe in se zaveda svojih omejenih vzorcev razmišljanj, se zaveda tega da ima polno nekih brezveznih navad in vzorcev, se zaveda sebe kot človeka, se zaveda soljudi in zna komunicirati z ljudmi na raznih stopnjah razvoja in še in še...taka oseba zna rešiti probleme civilizacije ki jo trenutno pestijo!
Problem je le, ker so naštete stvari zelo relativne. Večina ljudi najbrž zase misli, da se zaveda soljudi in da zna komunicirat, ne? Pa tudi če komunicira samo o banalnih bedarijah.
ryu10kyu napisal/-a:To da zna nekdo rešiti neko blazno zakomplicirano računsko operacijo? Dol mi visi za to!!!
To da zna ne vem kaj in ne vem koliko? Dol mi visi!!!!
Odvisno, kaj tebi pomaga tista računska operacija, ki jo je nekdo rešil. Potem ti ne visi dol. Pa tudi če nobenemu nič ne koristi - dejstvo je, da je človek, ki je sposoben abstraktnih operacij višje matematike, inteligenten.
Mene osebno pa fascinira tudi faktografsko znanje - sploh, če je povezano z inteligenco. Se pravi, da zna oseba kup podatkov (iz zgodovine, geografije ali česarkoli) tudi logično povezovati in potegniti ven zaključke.
ryu10kyu napisal/-a:Kaj so zdajšnji blazni veleumi sveta naredili z nami oziroma civilizaciji? Imamo zastrupljeno zemljo...lakote in socialna nesorazmerja na svetu...da imamo pomanjkanje hrane...da imamo 5% ljudi ki imajo milijarde evrov denarja in ostalih 95% ki se preživljajo iz mesece v mesec...med njih smatram tudi politike in direktorje podjetij...tudi oni so plačani na uro in hodijo iz dneva v dan v službo...
In sedaj bo nekdo morda rekel...pa kaj če so sposobni naj imajo...gre se za odgovornost in moralo...denar katerega lastnik si nosi za seboj veliko veliko odgovornost...že sam denar, kapitalizem, bančništvo je narejeno tako da naredi človeka za sužnja sistema...hočeš nočeš...:
Misliš, da so to naredili veleumi? Zame ni znak inteligence, če nekdo uspe z mahinacijami na borzi, prodajo spletnih domen, izkoriščanjem trenutne ekonomskopolitične situacije.
Najbogatejši še zdaleč niso najsposobnejši - ok; odvisno kakšne vrste sposobnosti meriš - ampak prav gotovo niso najinteligentnejši. Ker zame je prava inteligenca vedno povezana tudi z visokimi etičnimi merili.
ryu10kyu napisal/-a:Ljudje ostajajo na isti duhovni ravni na kakršni so...in televizija in ostale igračke samo perejo možgane in puščajo ljudi na neki omejeni stopnji zato da so lažje vodljivi...sistem proizvaja ovčice zato ker jih potrebuje da preživi!!!:
Seveda. Ampak kolikor se spomnim, sva enkrat padla v debato o svetovni ekonomiji in pravičnosti in sem dobila občutek, da se ti kar lepo oportunistično prilagajaš trenutnemu stanju. In še doprinašaš h globalni neenakosti. Je to dokaz inteligence?
ryu10kyu napisal/-a:Mah...dosti imam...dal sem ven iz sebe......najbolj hecno je pa to, da bom šel sedaj na cigareto in gledati tv in bom dal možgane na off in bom jutri šel v službo in bom delal v sistemu po svojem sistemu![]()
![]()
No, saj vidim, da priznavaš svojo tragikomedijo. Veš kje boš jutri? V zgornjih 5 procentih, ki si jih opisoval zgoraj?

Vsekakor vem, kje bomo vsi pojutrišnjem.

Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
No, v to kdo je "najpametnejši" se ne bi spuščala. Bi pa samo nekaj rekla na temo inteligenčnih testov oz. merjenjem IQ-ja. Zame osebno ni inteligenten tisti, ki pri IQ testu doseže 180 pik, kajti te teste se da naučiti/zvaditi. Vsi ti testi so sestavljeni po zelo podobnem kopitu in mislim, da če greš skozi par pol, se da zelo hitro pogruntati tiste finte, ki se nonstop ponavljajo. Človek se lahko dejansko navadi reševanja takšnih nalog, in potem mu na testih pokaže nekoliko višji IQ, kot nekomu, ki tega nikoli ni reševal oz. ni najbolj kos takšnim "tricky" vprašanjem.
Se pa zelo strinjam s kr.eno glede tega, da je težko postavit neka enotna merila za merjenje "pameti".
Meni osebno se zdi še najbolj nesmiselno tisto razvrščanje po državah, ko delajo raziskave, kje se nahajajo najpametnejši ljudje
Enkrat so celo prišli do nekega rezultata, da so Izraelci najpametnejši narod na svetu, Slovenci so bili kar na tretjem mestu, Američani pa nekje čisto na dnu. Takšno opredeljevanje ljudi/ras/narodov se mi zdi totalno neumno. Zakaj? Ker inteligentnost ni nič drugega kot konstrukt. Ironično rečeno je inteligentnost tisto, kar se meri s testi inteligentnosti... in ker so ti testi družbeno pogojeni, je nerealno delati kakšne primerjave z recimo afriškimi črnci.
Se pa zelo strinjam s kr.eno glede tega, da je težko postavit neka enotna merila za merjenje "pameti".
Meni osebno se zdi še najbolj nesmiselno tisto razvrščanje po državah, ko delajo raziskave, kje se nahajajo najpametnejši ljudje

kr.ena napisal/-a:Problem je le, ker so naštete stvari zelo relativne. Večina ljudi najbrž zase misli, da se zaveda soljudi in da zna komunicirat, ne? Pa tudi če komunicira samo o banalnih bedarijah.
Komunicirati zna vsak...komunikacija se odvija že s tem da sta dve osebi v istem prostoru, pa čeprav se ne gledata ali si dajeta znakov komunikacije...pod kar se smatra da vsak zna komunicirati...ampak to da nekdo misli da zna kvalitetno komunicirati še ne pomeni da resnično zna,ne?
Odvisno, kaj tebi pomaga tista računska operacija, ki jo je nekdo rešil. Potem ti ne visi dol. Pa tudi če nobenemu nič ne koristi - dejstvo je, da je človek, ki je sposoben abstraktnih operacij višje matematike, inteligenten.
Si morda želela reči naučen?
Mene osebno pa fascinira tudi faktografsko znanje - sploh, če je povezano z inteligenco. Se pravi, da zna oseba kup podatkov (iz zgodovine, geografije ali česarkoli) tudi logično povezovati in potegniti ven zaključke.
In kaj nam to pomaga...ugotovi lahko da se zgodovina ponavlja...in zgodovina pokaže da smo rasa, ki je uničujoče naravnana že od začetka...to lahko jaz brez doktorata iz zgodovine ugotovim...to iz česa so jedli v rimskih časih in kdaj je človek odkril poljedelstvo pa me res ne zanima...imamo ne vem kakšna znanja na voljo...in kaj so tili ljudje ki znajo logično povezati zgodovino, geografijo ali ne vem kaj storili za dobrobit človeštva?Lahko smo prišli do ne vem kakšnega takozvanega razvoja tehnologije skozi leta ali tisočletja...toda koliko smo pa napredovali v razvoju mentalitete? Kdor si ne zakriva oči in ima malo zdrave pameti ugotovi kje smo in kaj smo naredili...
Misliš, da so to naredili veleumi? Zame ni znak inteligence, če nekdo uspe z mahinacijami na borzi, prodajo spletnih domen, izkoriščanjem trenutne ekonomskopolitične situacije.
Najbogatejši še zdaleč niso najsposobnejši - ok; odvisno kakšne vrste sposobnosti meriš - ampak prav gotovo niso najinteligentnejši. Ker zame je prava inteligenca vedno povezana tudi z visokimi etičnimi merili.
Jaz zase vem da ulagam čas in energijo v dolgoročno rešitev dolgoročnega problema...nekateri pa pač rešujejo dolgoročne probleme s kratkoročnimi rešitvami...stvar iznajdljivosti ali dojemljivosti...in ne spadam v nobeno od zgoraj naštetih skupin...ampak delam iz denarja denar...nikogar ne oropam in nihče ni prikrajšan zaradi tega...
Res je da niso veleumi tisti zgoraj ki si jih napisala in to tudi nisem nikoli trdil...ampak je pa dejstvo da ti ljudje krojijo naš vsakdan...kje so torej pametni ljudje? Morda tičijo za knjigami? Laboratorijih? V službah? Nekje v puščavi in meditirajo? Za oltarji? Kje so?
Seveda. Ampak kolikor se spomnim, sva enkrat padla v debato o svetovni ekonomiji in pravičnosti in sem dobila občutek, da se ti kar lepo oportunistično prilagajaš trenutnemu stanju. In še doprinašaš h globalni neenakosti. Je to dokaz inteligence?
Naj ti povem da te tvoj občutek (naj raje rečem...tvoja prepričanja in vzorci), da sem oportunist zavaja...me preseneča da nisi rekla da sem japiKam bi pa sebe uvrstila v tem kontekstu...v katero skupino ti spadaš? Na kakšen inteligenten način pa se ti soočaš s materijalnim vprašanjem?
![]()
No, saj vidim, da priznavaš svojo tragikomedijo. Veš kje boš jutri? V zgornjih 5 procentih, ki si jih opisoval zgoraj?![]()
Vem da bom tam kjer si želim biti...in če je to narobe...kaj je potem prav?
Vsekakor vem, kje bomo vsi pojutrišnjem.Na Žalah. Zavedanje lastne minljivosti je osnovni znak racionalnega razmišljanja oziroma inteligence.
Ja...končali bomo vsi na žalah(nekateri v kapelicah s spomeniki, naketeri pa morda v kakšni skupinski jami z ostalimi trupli)...ampak eni bodo preden bodo vdihnili ali izdihnili smo zadnji dih ali izdih imeli film svojega življenja pred sabo...in nekateri bodo z nasmeškom na obrazu umrli nekateri pa s solzami...jaz definitivno nameravam umreti z nasmeškom na obrazu.
Zadnjič spremenil ryu10kyu, dne 17. Apr. 2008 23:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Re: Kdo je najpametnejši
kr.ena napisal/-a:Zdi se mi, da je recimo Hawkings pameten. Ampak dejansko tega ne morem ocenit, ker nisem dovolj pametna. Najpametnejši človek na svetu torej ni najpametnejši, ker ni nikogar pametnejšega, ki bi znal realno ocenit, da je res najpametnejši, ne?
Če nisi to od koga prepisala, si zame ta trenutek pametna. Ampak trenutek hitro mine. Sicer je pa trenutek od kr ene itak lahko samo kr en. Torej še ta trenutek ni nič kaj zanimiv. Buhu.
kr.ena napisal/-a:Inteligenčni testi so mi pa sploh sfaljena zadeva. Pa čeprav jaz pri njih izpadem blazno inteligentna. (ali pa ravno zato) Sem pač sposobna rešiti ogromno število relativno preprostih nalog v zelo kratkem času. Ampak zame je pametnejši nekdo, ki porabi ogromno časa in na koncu reši nek blazno kompliciran matematični problem, za katerega ne bom jaz nikoli sposobna dojeti, v čem je sploh poanta.
Pa mater buh, saj se mi je zdelo, da si od sile. Ampak četudi imaš iq 215, se bo zapotegnilo na dolgo, da boš vse pametne poteze učinkovito inkorporirala v svojo deviantno osebnost. Tedaj pa... olala! tedaj se bodo začele dogajati strašno čudovite stvari. Takrat bo v tebi začela delovati prava ljubezen. Nič več lačnih nervonov, ki ne najdejo poti niti do svojih sosedov, in vsi napeti čakajo na strelo z jasnega, da jih presvetli. Da bi dosegla to, kar dosegajo znameniti matematiki, je treba delati, ne pa bučke kvasiti (pa še teh ne vem če znaš, ampak bi bilo fajn). Ko smo ravno pri bučkah, zelo rad jem eko bučna semena, katera bom (upajmo) nekoč imel posajena na svojem vrtičku. Anastazija, ki je pa ugotovila, da bodo vrtičkarji rešili svet, je pa evo, najpametnejša oseba, kar sem jo zmogel imeti v mislih, ko sem za to slišal. In tu sem resen.
Naprej... če boš delala, se bodo nevrončki začeli odzivati zgledno po tvojih načrtih. To bo v primeru, ko boš delala na ustrezen način, in to, da je način ustrezen, boš vedela (tisti moment ti še misliti ne bo treba, če si bolj lene sorte, bo precej prefinjen, luciden občutek), saj ko ti zagori lučka v glavi, ti postane tudi toplo, in če imaš centralno pečko tudi v srcu, ni vrag, da se energije ne harmonizirajo in da tudi ti ne bi dojela tega, kar so tisti veliki junaki, o katerih govorijo zgodbe, kot o meni naprimer. Vedi pa, da obrambni mehanizmi vedno delujejo, pri vseh, ne le pri Borisu. Če boš nekoč imela potrebo po tem, da izpoveš nekomu, da se ti je lučka prižgala (in da ni naslednjo sekundo mrknila), potem to glasno povej, če le ne bo to le lažni ponos in te bo že naslednji delček časa v prsih zvilo. Če te ne bo, boš na dobri poti.
lp,
Boris etična_merila: super_high