Uroš Smolej – eden najboljših igralcev na naši sceni

Šarmanten igralec, ki je za svoje delo prejel že kar nekaj nagrad in uglednih priznanj, je na gledaliških odrih mojster preobrazb, v zasebnem življenju pa preprost človek, sproščen, poln humorja in večen optimist.

Foto: Žiga Mihelčič Žiga Mihelčič
8. 11. 2013

Je eden izmed petih članov žirije, ki bodo odločali, katero dekle bo na naslovnici januarskega Cosmopolitana. Samo za nas pa si je vzel čas in nam zaupal, kaj trenutno počne in s čim ga boš prepričala, če želiš zmagati v izzivu Dekle z naslovnice.

Kaj zadnje dni zapolnjuje tvoje dni?

Poleg predstav preteklih sezon ter koncerta igralcev MGL igram trenutno v precej sveži predstavi z naslovom Adam in Eva, sem na začetku študija Duerrenmatovih Fizikov, režiram odličen muzikal za dva (Last five years), pa še kaj pride naproti.

Bi znal izpostaviti svojo najopaznejšo lastnost?

Ne vem kako me vidijo ali doživljajo drugi, ampak mislim da ostajam popolnoma preprost in prizemljen človek, ki se izogiba konfliktom ter negativizmu. Poskušam živeti v koraku s časom, urbano in ubrano. Poslovno sem discipliniran in profesionalen, osebno zmešan in ravno prav nor, da je življenje lahko zanimivo in poleg vseh problemov, ki se porajajo spotoma, tudi zabavno.

Tvoja izkušnja z naslovnico, kakšna prigoda, zanimivost?

Mislim, da imam le eno naslovnico, oziroma še kakšno kjer nas je več. Kaj naj rečem ... Nimam se za ravno vrhunsko fotogeničnega. Mogoče se prava ljubezen med mano in fotografskim objektivom še zgodi. Nikoli ni prepozno.

Lastnost, ki odlikuje dobrega igralca je tudi ta, da se znaš vživeti v različne vloge. Gre za naravno danost ali za tem stoji trdo delo?

Zame osebno je smisel tega, da sem igralec, ravno v tem. Pobeg iz okvirjev in kalupa, ki te obdaja v zasebnem življenju. Poskušati biti drug, drugačen, raznolik. Včasih uspeva v večji, včasih v manjši meri. Odvisno tudi od danega materiala in razpoložljivih sredstev. Seveda pa je vse povezano tako s talentom kot s trdim delom ter nepogrešljivo domišljijo. Biti ustvarjalen in radoveden je ključ do uspeha.

Kakšna punca je po tvojem mnenju primerna za naslovnico?

Dekle z naslovnice. Zveni precej filmsko. Zlahka si predstavljam, da je to lahko skrita želje marsikatere ženske. V navadi je to domena takih in drugačnih zvezd, znanih osebnosti, modelov, žensk iz sveta politike, gospodarstva ... Skratka sveta moči in denarja. Tokrat bomo iskali dekle, ki bo s svojo karizmo, lepoto, iskrico v očeh in tistim čemur lahko rečemo »nekaj več« vzbudila tolikšno pozornost, da si bomo zaželeli vedeti o njej vse. Zato je pomembna tudi njena zgodba. Ne samo, da se odraža na osebnosti pač pa tudi navzven. Duša je ogledalo človeka. Sicer pa je lepota v očeh občudovalca. Pustimo se presenetiti.

Za konec še tvoj nasvet za dekleta in kaj od njih pričakuješ?

Kot povsod, tudi tu ni predpisanega recepta za zmago. Pogovori in naša vprašanja bodo spontani. Taki naj bodo tudi odgovori. Ne izbiramo missice, ne izbiramo predsednice vlade, ne izbiramo vinske kraljice, ne izbiramo naj sosede ... Punca naj bo sproščena in iskrena. V vseh ozirih. Če se bo našla znotraj teh parametrov, je uspeh zagotovljen. Njena nagrada bo naslovnica na reviji, ki bo na voljo v vsakem kiosku ali prodajnem mestu. In če ji bo to prineslo kakršnokoli korist in zadovoljstvo, bodisi blaginjo ali pa nova poznanstva, je namen dosežen.

Pokrovitelji

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri