Gaja Prestor: "Imela sem zelo slabo samopodobo in nobene ljubezni do sebe"

Se sprašuješ, kdo je lepotica, ki trenutno krasi naslovnico Cosmopolitana?Spoznaj Slovenko Gajo Prestor - Dekle z naslovnice 2018.

Gaja Prestor: "Imela sem zelo slabo samopodobo in nobene ljubezni do sebe" Luka Svetic in Instagram.com/@gajaprestor
3. 4. 2018

Marčevsko naslovnico revije krasi 17-letna Gaja Prestor iz Celja. Gaja je unikatno dekle in instagramerka, ki je s svojimi talenti prepričala Cosmo žirijo. Spoznaj jo!

Iz kakšnega glasbenega ozadja izhajaš?

Že od malih nog sem odraščala z glasbo, saj je vsa družina zelo glasbeno navdihnjena. Sprva sva imela z bratrancem majhen glasbeni duet, nato pa me je dedek navdušil, da sem se vpisala v glasbeno šolo, kjer sem začela z violino in se pozneje prešolala na violo. Ko sem bila žalostna ali sem se slabo počutila, sem poslušala glasbo. Tako sem se naučila s pomočjo glasbe izražati svoja čustva. Ko sem začela igrati kitaro, pa sem začela pisati tudi svoje prve pesmi.

 

A post shared by G A J A (@gajaprestor) on

Kako nastane pesem?

Če se samo odločim, da bom napisala pesem, mi ponavadi ne uspe. Moram biti ali zelo zelo srečna ali zelo žalostna.

"Jezo, ki bi jo sicer lahko sprostila z udarcem, sprostim na papir."

Na koncu se počutim odrešeno. Sem zelo čustvena, čeprav znam to dobro skrivati. Na moj navdih najbolj vplivata žalost in razočaranje. Če me nekaj razveseli, bom zelo vesela. Če pa me nekaj razočara, bom še toliko bolj potrta. Takrat se moram zjokati in svoja čustva preliti v note.

 

A post shared by G A J A (@gajaprestor) on

Kako si zgradila svojo samozavest?

Ko sem bila majhna, sem bila bolj 'buckast' otrok. Tega se sploh nisem zavedala, dokler me niso začele v osnovni šoli glede teže zbadati sošolke. Na družbenih omrežjih so mi pisale zlobne komentarje. Imela sem zelo slabo samopodobo in nobene ljubezni do sebe, zato nisem marala hoditi v šolo. Želela sem si biti takšna punca, kakršne sem videla v revijah.

Ko sem se začela zavedati, da moram najprej vzljubiti samo sebe, so se začele kazati spremembe, tudi na telesu. Zanimivo je, da tiste, ki so se iz mene najbolj norčevale, zdaj želijo biti moje prijateljice.

"Menim, da je ključ do samozavesti postati oseba, kakršna si želiš biti."

Znati moraš biti sama, sebe peljati na kavo. In se obkrožati s pravimi ljudmi.

 

A post shared by G A J A (@gajaprestor) on

Kako bi opisala svoj stil ličenja?

Če me nekdo prosi, naj ga naličim naravno, tega ne bom znala narediti. Ali se sploh ne mažem ali pa grem do konca. Rada eksperimentiram, ne držim se pravil iz knjig. Če mi je nekaj všeč, bom to nosila.

 

A post shared by G A J A (@gajaprestor) on

Kaj še počneš v prostem času?

Moj velik hobi je priprava zajtrkov, to pa zato, ker zjutraj težko zgodaj vstajam. Okusni zajtrki so dobra motivacija, da se zbudim. Za dodatno motivacijo hrano tudi lepo okrasim in si s tem polepšam dan že takoj na začetku. Moja najljubša kombinacija so palačinke z bananami in arašidovim maslom.

 

A post shared by G A J A (@gajaprestor) on

Pripravila Anamarija Lukovac
Fotografije: Luka Svetic in Instagram.com/@gajaprestor

Gajo najdeš tudi na:
instagramu: @gajaprestor
youtubu: ladyzaza112

Pokrovitelji