Barbara Palvin - naravnost iz ameriške tovarne sanj

Spada v elito Viktorijinih angelčkov, sprehaja se po rdečih preprogah z Leonardom DiCapriom (okej, tudi z Justinom Bieberjem), obiskuje ekskluzivne zabave in je naša čisto prava soseda.

7. 2. 2014

No, bila je. Vse do leta 2006, ko jo je pri trinajstih letih odkril agent na ulicah Budimpešte. Od tistega trenutka dalje se je njena kariera začela vzpenjati z raketno hitrostjo in ni minilo veliko časa, ko so Barbaro povezovali z največjimi imeni holivudske scene.

Preden se je urednica madžarskega Cosma Johanna Sabján dobila z zdaj dvajsetletno manekenko, je ves čas razmišljala o tem, da bi bilo dobro, da se v studiu pojavi vsaj 15 minut prej – da se v miru pripravi na srečanje z danes eno najbolj 'it' punc na svetu. Ko pa je prispela tja, je opazila, da je v tihem studiu že nekdo. Vrtela se je okoli sendvičev, ki jih je kupila za celotno ekipo, to pa je počela popolnoma sproščeno, in ko jo je pogledala, je ugotovila, da je tam prav ona – najmlajša in največja zvezda na Madžarskem ta hip.

Že na prvi pogled ugotoviš, da je punca energična do konca! Čeprav je iz New Yorka v Budimpešto priletela šele dan prej ob 9. uri zvečer in je morala na frankfurtskem letališču čakati kar pet ur, ni bilo videti, da bi bila utrujena ali da bi imela jet lag. Na željo stilista je preizkusila vsa oblačila, ki jih je izbral za snemanje, zraven pa je vse zabavala z zgodbico s koncerta, ki ga je obiskala prejšnji teden in na katerem je spoznala kitarista skupine Guns N' Roses.

Zaljubila se je v črn top, ki sicer za snemanje ni bil izbran, pa je to ni motilo, so ji pa odlično pristajale hlače, ki jih je na koncu tudi kupila. Pravi, da ne mara nakupovanja in obiskovanja trgovin, zato si najraje kakšno stvar privošči kar takole, med delom. Ko je prišel njen agent Vince Barati (sicer tudi uspešen in na videz zelo očarljiv fotograf, op. a.), si je vzela kratek odmor. Tako je bila vesela, da ga vidi, da se mu je s solznimi očmi vrgla v objem.

Solze zaradi prve ljubezni

Nisem ga videla, odkar sem se pred dvema mesecema preselila v New York. V zadnjem času sem še posebej čustvena in pogosto jočem, ampak me morate razumeti, trenutno se res veliko stvari dogaja v mojem življenju, spoznavam super ljudi in vse je tako nadrealistično, da pogosto ne morem verjeti, da se vse to dogaja meni. Pred nekaj tedni sem se prvič peljala z zasebnim letalom. Ko sem bila na krovu, sem začela jokati od silne hvaležnosti. Zgodile so se mi same čudovite stvari, na Zlatih globusih pa sploh nisem mogla verjeti, da hodim po isti preprogi kot vsi najbolj slavni ljudje na svetu ...  In ja, spet sem jokala.

Te do solz pripravijo stvari, ki se te dotaknejo?

Po navadi ja. Jočem pa tudi zaradi ljubezni, kot sem jokala pred dvema mesecema, ko sem prekinila s fantom zaradi selitve. Drugače pa sem v New Yorku postala bolj samostojna. Neodvisnost je poskrbela, da imam bolj trdo kožo.

Je bila to tvoja prva večja zveza?

Da, bila je prva velika ljubezen, zvezo pa sva prekinila po dveh letih in pol. Od takrat se nisva več pogovarjala.

In ga pogrešaš ...

Seveda ga! Še pred tem sva bila tri leta prijatelja. Ko se stvari v mojem življenju malce pomirijo, upam, da se kdaj spet vidiva in pogovoriva, saj sva praktično odrasla skupaj.

Zakaj sta se razšla?

V zadnjem času sem imela veliko dela, veliko sem potovala, v takem tempu pa je zelo težko, da si popolnoma predan zvezi. Ampak to je zdaj za mano in vsaj še nekaj časa si ne želim novega fanta.

"Umrla bi za krajšo pričesko!"

Kako je videti tvoj čisto običajen dan? Si vsak dan v drugem mestu?

Preden sem prišla v Budim­pešto, sem bila deset dni v New Yorku, na Madžarskem bom še teden dni, nato pa bom zaradi službe nekaj časa minglala med mesti. Pred tem sem živela v Londonu, Parizu, Milanu in Tokiu, zato so mi ta mesta zelo blizu. Kadar delam in sem v mestu le za kakšen dan ali dva, pa kaj drugega kot letališča sploh ne vidim.

Zadnje leto je bilo zate še posebej razburljivo, kot ambasadorka L'Oréal Paris si nastopila v njihovi oglasni kampanji, bila si na rdeči preprogi Zlatih globusov, postala obraz Intimissimija, največja nagrada pa je sledila, ko si se med najbolj zvenečimi imeni sprehodila na šovu Victoria's Secret. Se ti je življenje spremenilo čez noč?

Ja, vse se je dogajalo zelo hitro, še posebej v času revije Viktorijinih angelčkov. Kar naenkrat me je zadelo, bile so tudi slabe stvari, vseeno pa sem se zavedala, da je vse to izvrstno za mojo kariero. Ni pa bilo lahko. Na svojih družbenih profilih sem brala grozne komentarje, ki sem jih težko prenesla.

Da pojasnimo – govorilo se je, da sta z Justinom Bieberjem par. Kaj se je zgodilo?

Popolnoma nič! Predstavili so mi ga en dan pred šovom. Potem sem svoje oboževalce na Twitterju vprašala, s kom od zvezdnikov si želijo, da se fotografiram – fotografirala sem se tudi z Brunom Marsom in drugimi zvezdniki, vsepovsod pa se je govorilo le o najini fotografiji z Bieberjem. Pozneje sem na Zlatih globusih spoznala Seleno Gomez (takratno Justinovo punco) in ji povedala, da se ni nič zgodilo! Opravičila se mi je za vse svoje odzive in obtožbe, da sem jaz kriva za njun razhod, in me pomirila. Vseeno pa sem si prisegla, da takšnih fotografij ne bom več objavljala.

Pogosto potuješ, spoznavaš slavne ljudi, obiskuješ luksuzne zabave ... Je tvoje življenje zares tako čarobno, kot se sliši?

Ja, zares se počutim posebno in včasih težko verjamem, da sem imela priložnost spoznati tako talentirane ljudi, kot sta Leonardo DiCaprio in Steven Spielberg, da sem videla vsa ta eksotična mesta ... Za vse to sem res hvaležna. Seveda obstaja tudi negativna plat mojega dela. Predstavljajte si, da živite daleč od svojih najbližjih. Tudi to, da ne moreš imeti normalne zveze, je ena od slabosti. Prav tako ne smem nič drastičnega spremeniti na sebi. Zelo si želim krajše pričeske, pa tega ne morem storiti, ker imam takšno pogodbo. Vseeno pa je vredno, saj obožujem svoje delo.

Kakšen je tvoj recept v stresnih situacijah? Ali pa takrat, ko se sprehajaš po rdeči preprogi in se rokuješ z najbolj znanimi ljudmi na svetu?

Ponavljam si, da smo vsi enaki in da so bili vsi enkrat na mojem mestu. Poleg tega smo rezultat timskega dela in težko uspeš čisto sam. Je pa res, da uporabljam trik, ko sem v družbi takšni ljudi. Rečem si: obnašaj se, kot da si najbolj slavna oseba v prostoru! Ko sem spoznala Leonarda DiCapria, sem si želela skupne fotografije, zato sem nekoga, ki je stal v bližini, prosila, naj ga vpraša, ali je za. On je šel do Leonarda in rekel, da se želim fotografirati z njim, ko sem ga ustavila in rekla Leonardu: "Ne, ne, mislila sem, da se ti želiš fotografirati z mano!" Vedno sem pripravljena na dober hec!

Verjetno pogosto slišiš, da si lepa in seksi, česar običajna dekleta niso deležna. Kaj mora narediti fant, da te osvoji?

O ne, nikoli mi tega ne govorijo! (smeh) Všeč mi je, ko me fant ne želi le zapeljati, ampak me želi resnično spoznati. Če mi že nameni kompliment, mi je všeč, da ga izreče v šali. Prav tako mi ni pomembno, kako je fant videti, pomembno je, da me vedno pusti malce na trnih.

Pilates in savna sta zaslužna za takšno postavo.

Prava modna ikona

V New Yorku živiš dva meseca. Si se že privadila na njihov ritem?

Živim v stanovanju s prijateljico Stello, ki je prav tako model. Na začetku mi je zelo pomagala, kamorkoli je šla, me je vzela s sabo. Zdaj imam tudi druge prijatelje, in kadar ne delam, gremo kam plesat, kaj pojest, nazadnje smo bili skupaj na glasbenem festivalu.

Omenila si tudi, da si trenutno ne želiš resne zveze. Kako je biti samska Barbie?

V redu, priznam – obstaja fant, ki mi je všeč. Ima super smisel za humor in mamljive zelene oči. Star je 30 let in dela v modni industriji, to je vse, kar vam lahko povem.

Na festivalu v Cannesu si bila v vlogi ambasadorke L'Oréal Paris že drugič. Glede na to, da si dobila priznanje za videz leta francoske Vogue, si imela kaj treme pri oblačenju?

Barbara:  Ja, malo me je bilo strah, ampak je bilo vse v redu, ponovno sem prejela nagrado Voguea, na kar sem zelo ponosna. Prvič je bilo na Cannesu zelo stresno in nisem preveč uživala, zato sem šla drugič tja povsem sproščeno. In bilo je res super, ko sem se po rdeči preprogi sprehajala z Millo Jovovich, Matt Damon pa mi je na neki projekciji za šalo celo izmaknil sedež v prvi vrsti.

Pred časom si omenila, da želiš postati igralka, imaš že kakšne ponudbe?

Seveda! Dogovarjam se z neko agencijo, vendar sem še vedno v dilemi, ali si tega želim ta trenutek. Snemanje filma včasih traja tudi po osem mesecev, kar pomeni, da se v tistem času ne bi mogla posvetiti modni karieri. Poleg tega se mi odpirajo še druge priložnosti. V kampanji za L'Oréal Paris sem sodelovala z Woodkidom, ki piše pesmi Lani Del Rey ter režira spote Katy Perry in Rihanni. Na setu me je slišal peti, me povabil v studio in predlagal sodelovanje. Trenutno zame pripravlja pop pesem, ki se je veselim, vseeno pa si glede igranja in petja ne želim domišljati preveč.

Zakaj?

Ker imam nekaj strahov, povezanih z igranjem. Predvsem tega, da bom postala slavna, če mi uspe.

Pa saj si že slavna! Tvoje fotografije so objavljene v revijah po vsem svetu pa tudi sicer se nenehno piše o tebi!

Res je, ampak te stvari niso postavile mojega življenja na glavo. Po tistem z Justinom Bieberjem se zelo bojim vseh izmišljenih tračev. Cel svet je pisal o domnevni aferi, zasledovali so me paparaci, svojega doma pa nisem mogla zapustiti brez varnostnikov. Če bom začela filmsko kariero, bom morala še bolj paziti, kaj obleči na zabavo, na splošno pa ne bom imela več toliko časa zase. Ne rečem, da si ne želim slave, samo ne vem, ali je že pravi čas za vse to.

Je še kaj, kar si želiš doseči v svetu manekenstva?

Želim si delati za modni hiši Gucci in Cavalli. Oni so na mojem seznamu neuresničenih želja.

Nikamor brez rdeče šminke

Kaj počneš, da ostajaš tako uspešna? Kako skrbiš za svoj videz?

Vadim pilates, in ko se predoziram s hitro prehrano, pet dni zapored jem le sadje in zelenjavo, da poskrbim za razstrupitev. Redno obiskujem tudi savno.

Se ličiš, tudi kadar ne delaš?

Vedno! Nikoli ne zapustim doma brez našminkanih ustnic. Vedno si nanesem lahko tekočo podlago, malo maskare in rdečo šminko. Brez nje ne morem niti poleti!

Tvoj agent Vince Barati me je spomnil, da si mnogo mladih punc želi imeti kariero supermodela. Kaj mora imeti dekle, da postane tako slavno?

Nikoli si nisem predstavljala, da bom tam, kjer sem. Res ne vem, kaj je tako posebnega na meni. Lahko pa ti svetujem nekaj: nikoli ne obupaj. Mogoče te bodo zavrnili nekajkrat, a če čutiš, da si v tem dobra, dvigni glavo in res nikoli ne obupaj!

Besedilo:Johanna Sabján, fotografije: Vince Baráti

Pokrovitelji

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri