Navdih z Instagrama: Kdo se v resnici skriva za vzdevkom 'Bonita Lavi'?

5. 3. 2020
Navdih z Instagrama: Kdo se v resnici skriva za vzdevkom 'Bonita Lavi'? (foto: Jasmina Lozar Povše)
Jasmina Lozar Povše

Anjo Stubelj Gregorič si zagotovo že zasledila – če ne drugje, pa na našem #CosmoGang profilu! Zdaj imaš priložnost, da jo spoznaš malo bolje. 😍

Barvite fotografije iz vsakdanjega življenja, skrbno izbran modni videz, zavidanja vredni utrinki z izletov in potovanj. Vse to ti ob ogledu Instagram profila @bonitalavi modne blogerke Anje Stubelj Gregorič v trenutku pade v oči. Nas je navdušila s svojo edinstvenostjo in – priznamo – brezhibnimi fotografijami. Prepričani smo, da jo boš ob koncu tega intervjuja začela spremljati tudi sama!

Da te naše bralke malo bolje spoznajo, me najprej zanima – s čim se ukvarjaš?

Sem modna stilistka in blogerka. Delo v modnem svetu me navdušuje že od najstniških let, nekako pa so me razmere skozi življenje peljale po drugih kariernih poteh. Šele zadnjih nekaj let aktivno delujem na področju mode. Svojo modno pot sem začela s šolanjem na newyorškem inštitutu za umetnost in oblikovanje, kjer sem pridobila naziv modne stilistke. Od takrat pišem o modi in predvsem predstavljam svoje modne videze na svojem blogu in družbenih omrežjih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fashion | Style | Vegan Life (@bonitalavi) on

Od kod tvoj vzdevek Bonita Lavi in kaj pravzaprav pomeni?

Ko sem začela pisati blog, je bil moj prvotni namen ustvariti lastno znamko in prav zaradi tega sem stremela k malce bolj posebnemu imenu. Želela sem, da bi ime zajemalo mene in kar v življenju počnem, zato sem prišla do imena Bonita Lavi (obe besedi se prebereta s poudarkom na črki i). Beseda Bonita zato, ker je bil to moj priimek na družbenih omrežjih, ki je skozi leta postal del mene, in beseda Lavi, ker v haitijski kreolščini pomeni življenje. Torej Bonitino življenje oziroma če prevedemo dobesedno lepotičino življenje.

Kako bi samo sebe opisala v petih besedah?

Mislim, da me najbolje opišejo besede vztrajna, organizirana, delavna, iznajdljiva in prijazna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fashion | Style | Vegan Life (@bonitalavi) on

Kateri trije modni kosi ne smejo manjkati v tvoji omari?

Svoj stil težko definiram, ker mi je všeč vrsta različnih kombinacij, zato je tudi izbira samo treh kosov skoraj nemogoča. Če preletite moj profil na Instagramu, boste videli, da ni veliko podobnih modnih videzov, kot je to pri večini drugih modnih blogerjev. Oblečem kombinacije, ki me v tistem trenutku navdihujejo. Če že moram izbirati, bi rekla, da v moji omari definitivno ne sme manjkati dober par hlač - meni najljubše so hlače iz džinsa, ker jih lahko kombiniram z vsem. Drugi kos je dobro krojen blejzer, tretji pa moj najljubši modni dodatek – podložen naglavni obroč.

Od kod črpaš navdih?

Navdih črpam kar iz vsakodnevnega življenja. Zelo sem naklonjena ulični modi, zato je večina mojih fotografij posnetih na ulicah. Dnevno spremljam večje modne hiše in modne trgovine. Velikokrat dobim navdih kar med iskanjem novih oblačil po spletu. Seveda sledim tudi nekaj modnim blogerkam, ampak je moj izbor zelo omejen, ker ne želim, da bi kdo imel preveč vpliva na to, kaj oblečem.

Tvoj profil na Instagramu je poln čudovitih fotografij iz Dubaja. Kako to, da si ga v zadnjem času večkrat obiskala?

Tako je, v zadnjih nekaj mesecih sem bila tam trikrat. Dubaj je ena od mojih najljubših destinacij in lahko bi rekla, da je postal moj drugi dom. Obiskujem ga tako turistično kot poslovno. Lani sem tam že drugič obiskala enega od večjih modnih dogodkov Fashion Forward. To je dogodek, kjer se vsako leto predstavijo tamkajšnji domači in tuji modni oblikovalci. Z arabsko kulturo se čutim močno povezano in od tam črpam tudi navdih za svoje modne oprave.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fashion | Style | Vegan Life (@bonitalavi) on

Anja je članica Instagram skupnosti @cosmogangslovenija, ki povezuje dekleta, ki želijo ustvariti več. Pridruži se nam tudi ti!

Pripravila: Nika Švajncer

Fotografije: Jasmina Lozar Povše

Preberi še: Navdih z Instagrama: Vsi odtenki Eve Boruta

Priporočamo tudi: Navdih z Instagrama: Lara Begič - dekle, o katerem bomo še veliko slišali!