Navdih z Instagrama: Vsi odtenki Eve Boruta

4. 2. 2020
Navdih z Instagrama: Vsi odtenki Eve Boruta (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Ko boš prebrala ta intervju, ti bo žal, da Eve nisi spremljala že prej!

Eva Boruta je dekle številnih talentov: riše, se preizkuša v glasbi in igri, ustvarja čudovite fotografije in je prava modna navdušenka. Je ena od najbolj zvestih članic Cosmo Instagram skupnosti #CosmoGang, ki nas s svojimi objavami vedno znova prevzame. Hitro skoči na njen profil @boreva, kjer boš brez dvoma našla novo inspiracijo.

S čim se ukvarjaš?

Svojo kreativnost – malo za šalo, malo pa tudi zares – izražam skozi fotografiranje, petje, ples, dramsko igro in še bi lahko naštevala. Veseli me, da sem izbrala poklic vzgojiteljice predšolskih otrok, kjer lahko dnevno uresničujem svoje skrite talente, ki so mi dani.

V prostem času zelo veliko rišem. Trenutno se navdušujem nad pobarvankami za odrasle, ki jih narišem kar sama, nato pa še pobarvam z vodenimi barvicami. Mogoče čez čas izdam tudi svojo knjigo z odraslimi pobarvankami, saj menim, da so najboljša terapija za stres.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Boruta | Blogger (@boreva) on

Rada potujem. Nadvse se razveselim lepih in na novo odkritih kotičkov, ki nam jih ponuja naša prelepa Slovenija. Pred kratkim sem si tako zadala, da obiščem čim več slovenskih gradov. Najbolj se razveselim tistih, ki jih na svojih popotnih dogodivščinah odkrijem spontano. Seveda pa ne smem pozabiti tudi na svoj blog, ki ga pišem kot modna navdušenka.

Kateri je tvoj najljubši zimski kos oblačila? Top trendi to zimo?

Zimski čas je moj najljubši, kar se tiče izbire oblačil. Težko bi se odločila za en najljubši zimski kos, saj takrat nase dobesedno zmečem vse, kar mi pride pod roke. Obožujem plastenje oblačil in v zimskih mesecih si končno lahko dam duška. Brez dolgega in debelega plašča v mrzlih dneh ne gre.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Boruta | Blogger (@boreva) on

Moj ključni kos je tako topel plašč ali bunda, ki daje 'oversize' videz, pod katerega lahko skriješ vsa debela oblačila. Priznati moram, da največ pozornosti namenim modnim dodatkom, kot so kape in šali. Teh imam v svoji omari v vseh barvah, oblikah in dolžinah.

Skrivnost se skriva v tem, da čeprav imaš v garderobi le en toplejši plašč ali bundo, jo lahko s pisanimi modnimi dodatki v trenutku popestriš, brez potrebe, da kupiš nov kos oblačila.

Imaš kakšno posebno lepotno rutino, s katero ohranjaš lepo kožo?

S svojo kožo in z nepravilnostmi na obrazu se spopadam že kar nekaj časa. Dolgo je trajalo, da sem se začela zavedati dejstva, da rezultati ne pridejo kar čez noč in da na kožo ne smem nanesti vsak dan nove kreme, ki ponuja brezhibne rezultate. Tudi koža na obrazu se more navaditi na določeno rutino. Poleg čistilnega gela, ki ga uporabljam vsako jutro, zjutraj spijem kozarec tople vode z limono, zvečer pa se pocrkljam z masko, ki vsebuje aktivno oglje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Boruta | Blogger (@boreva) on

Kje dobivaš navdih za svoje čudovite fotografije na Instagramu?

Zavedam se, da je inspiracija povsod, le znati jo je treba prepoznati v stvareh, ki te obdajajo. Navdihuje me nežna svetloba, ki pade na določen prizor, lahko je to čas dneva ali čas v letu. Mogoče je to kombinacija lepih barv in eleganca narave. Največkrat pa dobim navdih, ko kupim nov kos oblačila.

Če bi se imela možnost vrniti nazaj, kaj bi si sporočila kot najstnici?

Nauči se imeti rada samo sebe, ne kritiziraj same sebe in se sprejmi takšno, kakršna si. Nehaj se primerjati z drugimi, saj uspeh nekoga drugega ne pomeni tvojega neuspeha. To pomeni, da lahko uspe tudi tebi. Aja, pa z matematiko sploh ne boš imela takšnih težav in ne stiskaj si mozoljev.

Kakšni so tvoji cilji in želje za leto 2020?

Moji cilji so vedno realni in pri tem globoko v sebi že vem, da jih lahko dosežem. Cilj, ki je moja stalnica že vse življenje, me bo spremljal tudi tokrat – v prihajajočem letu skrbno porabljaj čas zase. S takšnim mišljenjem dam vsakemu dnevu možnost, da je najlepši dan v mojem življenju.

Eva je članica Instagram skupnosti @cosmogangslovenija, ki povezuje dekleta, ki želijo ustvariti več. Pridruži se nam tudi ti!

Pripravila: Nika Švajncer

Fotografije: osebni arhiv Eve Boruta

Preberi še: Navdih z Instagrama: Lara Begič - dekle, o katerem bomo še veliko slišali!

Priporočamo tudi: Navdih z Instagrama: Kdo je v resnici Slovenka, ki navdušuje z električnim zvokom violine?