Rupi Kaur: Spoznaj SPROŠČUJOČO tehniko pisanja POEZIJE, ki ti pomaga ob TESNOBI

Svetovno priznana avtorica Rupi Kaur je v svojih Insta delavnicah razkrila zanimivo tehniko pisanja poezije, ki bo potolažila tvojo ranjeno dušico. ❤️ 

Rupi Kaur: Spoznaj SPROŠČUJOČO tehniko pisanja POEZIJE, ki ti pomaga ob TESNOBI (foto: Unsplash.com/Noémi Macavei-Katócz) Unsplash.com/Noémi Macavei-Katócz

Rupi Kaur je minula dva vikenda na svojem Instagram kanalu s svojimi sledilci delila zanimivo tehniko pisanja poezije, ki ti bo prav prišla v teh predvidljivih časih.

Gre za tehniko, v kateri se neposredno soočiš s težavo, ki je odgovorna za tvoj duševni nemir, in z njo - precej elegantno - obračunaš na papirju. 

Te zanima, kaj je povedala? Tako pravi!

Ker posnetka njenih drugih delavnic na Instagramu, ti tukaj ponujamo način, ki ga je predstavila v točkah.

1. Svoje pisanje začni z besedo. Na vrh praznega isti napiši tisto, s čemer se trenutno soočaš. Stvar, ki te v tem trenutku bremeni.

2. Prvi odstavek začni z 'Spoznala sva se'. V tem odstavku nagovori težavo, zapiši, kakšen je bil tvoj prvi stik s tem občutkom, stvarjo, osebo, ... 

3. Drugi odstavek po enakem principu začni z 'In tukaj si ...'. Še vedno nagovarjaš stvar, ki te bremeni, le da se občutki v tem odstavku iz preteklosti preselijo v sedanjost.

4. Poimenuj stvar, ki te muči. V tem odstavku z besedo prvič nasloviš stvar, ki si jo zapisala na vrh papirja. Gre za odstavek, v katerem se začne tvoje 'zdravljenje'. 

5. V četrtek odstavku začni z reševanjem težave. Tukaj lahko težavo 'brcneš v rit', in ji v oči poveš, zakaj si boljša od nje in zakaj v tvojem življenju NI dobrodošla.

6. V zadnjem odstavku najdi svoj mir. Skleni premirje s težavo in se od nje poslovi. 

TUKAJ pa lahko slediš še njenim PRVIM delavnicam pisanja na Instagramu:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rupi kaur (@rupikaur_) on

Fotografije: Profimedia

#CosmoCares podpirajo: