Petra Kordiš

izvršna direktorica blagovne znamke Charming Slovenia

Petra je izvršna direktorica znamke Charming Slovenia, ki združuje (skoraj) tri resorte, skrite v zelenih kotičkih Slovenije. Petra pravi, da ji je njena mladost v hotelirskem segmentu včasih prinesla nalepko 'neizkušena'. A ugotavlja, da ji prav ta v teh zanimivih časih daje prednost pri prilagoditvi na izredne razmere. Te namreč zahtevajo hitre reakcije, kreativnost in kanček drznosti. Zagovarja, da so potovanja eden izmed načinov, kako lahko skrbimo za svoje dobro počutje in mentalno zdravje.

Veronika Podgoršek

doktorica znanosti s področja družinske in zakonske terapije

Veronika je doktorica znanosti s področja družinske in zakonske terapije in specializantka iz objekta relacijske teorije in prakse na Mednarodnem psihoterapevtskem inštitutu v Washingtonu D. C., ZDA. Med drugim je članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Terapevtsko delo upravlja že več kot 16 let, vsa ta leta pa je kot strokovnjakinja ves čas prisotna tudi v medijskem svetu. Sicer se je uveljavila tudi kot pisateljica s štirimi knjižnimi uspešnicami. Peta in šesta prihajata na police v letu 2021. Njena najbolj poznana knjiga Ljubezen na terapiji pa je bila prevedena in na hrvaški trg prihaja na začetku 2021. Letos je Veronika izdala tudi prvi spletni tečaj na temo nezvestobe. Dva na temo izboljšanja odnosov pa prihajata na splet novembra.

Ajda Rotar Urankar

produktna menedžerka v podjetju Celtra, oblikovalka in lastnica blagovne znamke Minimellows

Oblikovanje je bilo od nekdaj njena strast. Kariero je začela graditi v oglaševalskih agencijah, se zelo hitro uveljavila kot kreativna direktorica in se kot ena od prvih pridružila tehnološkemu velikanu Celtra, kjer je odgovorna za produktni menedžment oglaševalskih rešitev na podlagi umetne inteligence. V prostem času pa je Ajda s svojimi objavami na družbenih omrežjih kot @ajdaru postala vzornica številnim sledilkam, ko govorimo o biti ženska, biti žena in biti mama. Žena Davida Urankarja in mama dveh otrok jim s svojim aktivnim, a obenem pristnim in pozitivno naravnanim življenjskim stilom namreč pomeni navdih in motivacijo, da še same zaživijo polno družinsko življenje ter v njem uživajo z vsem srcem. Poleg tega pa Ajda pod lastno znamko Minimellows ustvarja lične butične izdelke za otroke, kot so prisrčne ročno narejene ninice iz certificiranih materialov in družabne igre, ki jih prodaja v svojem spletnem butiku. V zadnjem času je ustvarila še podkast Na svoji strani, kjer z znanimi osebami in strokovnjaki na določenem področju vsak mesec razpravlja o tematiki izbrane knjige. Medtem ko razvija in spodbuja pozitivne debate, ji pomagajo vsestranska nadarjenost, iskriva radovednost in pronicljiv um.

Nastja Kramer Pesek

ustanoviteljica in solastnica podjetja Malinca

Nastja Kramer je vizionarka in navdušenka nad marketingom ter zdravim načinom življenja. V zadnjem času pa opravlja predvsem funkcijo vodje svoje desetčlanske ekipe. V prostem času rada eksperimentira v kuhinji, še raje pa se prepusti izbrani hrani kakšnega znanega kuharskega mojstra. Njena strast je redna telovadba, ki ji pomeni način sproščanja in premagovanja stresa. Svoje baterije polni na potovanjih, od koder vedno pride z novimi in svežimi idejami. Veliko časa posveti branju knjig in različnim izobraževanjem, ki ji pomagajo pri osebni rasti in posledično tudi pri rasti samega podjetja. Svoja znanja pogosto deli med številne podjetnike in druge željne znanja s področja podjetništva, marketinga in zdravega načina življenja. Njen moto je "work smart – have fun – make a difference".

Petra Škabar

diplomirana psihologinja, študentka kognitivno-vedenjskega svetovanja in terapije, vodja projekta Izpovedi mentalnega zdravja

Petra je mlada psihologinja, ki svoj čas posveča predvsem študiju in oblikovanju varne prihodnosti na družabnih omrežjih. Že skoraj tri leta aktivno spreminja obraz Instagrama z razbijanjem mitov o mentalnem zdravju in govoru o tem na internetu, v zadnjem letu pa je svetovanja prestavila tudi v 'realni svet'. Mlada, komunikativna, pozitivna in razigrana psihologinja pravi, da je njen najpomembnejši cilj ta, da ljudem ponudi pomoč in jim omogoča boljši jutri.

Živa Manja Petrovec

predstavnica Društva študentov psihologije Slovenije

Živa Manja Petrovec je diplomirana psihologinja in študentka magistrskega študija psihologije Univerze v Ljubljani. Trenutno je podpredsednica Društva študentov psihologije Slovenije, v letu 2019 pa je vodila projekta Kako si?, s katerim ozaveščajo o pomembnosti skrbi za duševno zdravje.

Anamarija Lukovac

izvršna urednica revije Cosmopolitan Slovenija

Verjetnost, da poznaš našo izvršno urednico Anamarijo, je precejšnja, saj je najprej sedem let vsak mesec pisala kolumno na roza Cosmo straneh, ki si jo tako rada prebirala, če redno spremljaš Cosmo podcast, pa sta ti njen glas in njeno razmišljanje zagotovo že povsem znana.

Mikela Veren

ambasadorka projekta #CosmoCares

Mikela je diplomirana biopsihologinja in absolventka psihosocialne pomoči. Balke Cosmopolitana jo poznate kot kolumnistko o duševnem zdravju in ambasadorko projekta #CosmoCares. Pred kratkim je ustanovila svojo prvo psihološko in psihosocialno svetovalnico Inmind, s katero razbija mite o duševnem zdravju ter skrbi za zmanjševanje stigme. Zase pravi, da se od drugih razlikuje po karizmi, nalezljivi primorski energiji in empatičnosti do drugih. Sicer pa je čisto preprosta punca s preveč konjički, ljubeznijo do gledališča, čivavo na straži in skodelico kave v roki.