SOS: Kako se znebiti smradu 'tam spodaj'?!

Nega obraza? Kljukica. Nega telesa? Kljukica. Nega intimnih predelov? Uhhh ... na to pa rade pozabimo, kajne? Cosmo ima zate nekaj nasvetov, ki si jih velja zapomniti. 

SOS: Kako se znebiti smradu 'tam spodaj'?! (foto: Profimedia) Profimedia

Ženski intimni deli imajo svojo specifično floro ter značilnosti in zato zahtevajo dodatno nego in pozornost, predvsem in še posebej v času menstruacije.

Težave nastanejo, ko se ravnovesje flore, zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, poruši. Ustrezna intimna higiena je zato preprost preventivni ukrep za preprečevanje razvoja simptomov vaginalnih okužb ter za pomiritev že razdraženega predela.

Naj ti ne bo vseeno, katere materiale in sestavine izbiraš!

Cosmo punce pri negi, čiščenju in skrbi za svoje intimne predele sledimo trem preprostim pravilom - čez cel mesec in še posebej v času menstruacije.

Pravilo #1

Izberi ustrezno spodnje perilo

Tangice resda izgledajo seksi in privlačno, a ozek trak, ki se tesno prilega presredku, med hojo povzroča prenos bakterij s področja anusa na področje vagine. Ravno tako je seksi tudi čipkasto perilo narejeno večinoma iz sintetičnih, umetnih materialov, kar pomeni, da intimni predeli ne bodo dihali, to pa lahko povzroča neprijetno razdraženost in celo vnetost kože.

Poslužuj se bombažnega spodnjega perila in drugih naravnih materialov, v nasprotnem primeru pa uporabi dnevni ščitnik perila iz čistega bombaža.

Pravilo #2

Redno menjaj higienske vložke in tampone

V menstrualni krvi, ki jo absorbira higienski vložek ali tampon se lahko razvijejo škodljive bakterije, zato je redno menjavanje higienskih izdelkov zelo pomembno. Pri izbiri tamponov ali vložkov pa bodi pozorna tudi na njihovo sestavo.

Izberi vložke ali tampone iz naravnih materialov, saj uporaba sintetičnih in plastičnih vložkov še povečuje možnosti razvoja bakterij.

Pravilo #3

Intimne predele umivaj z ustreznim pH-jem

PH intimnih predelov je okoli 3,3, zato običajna mila namenjena negi telesa niso primerna za intimno nego. Z uporabo neprimernih sredstev za umivanje se pH ravnovesje poruši in se vzpostavi okolje, kjer se lahko razvijejo mikrobi in bakterije.

Za umivanje torej uporabi vodo ali primerno sredstvo za intimno nego. Cosmo ti priporoča čistilni gel Intim.me, ki neguje in obnavlja kožo ter sluznico.

Slovensko, naravno in koži prijazno

Gre za slovenski produkt podjetja Verenatura, ki je razvilo inovativno formulo za čiščenje kože in intimnih predelov, ki bo spremenila tvoje higienske navade in odnos do okolja.

Geli Intim.me so namreč izdelki za osebno in intimno nego, ki so nastali z mislijo na nego kože, dobrobit okolja in prihodnost planeta. Inovativna formula iz silicijevega gela je v embalaži, primerni za recikliranje, združena z 99,9 % naravnih sestavin.

Čistilni gel, ki kožo nežno očisti, s spremljevalnimi sestavinami pa jo še dodatno neguje in obnavlja, je bil ustvarjen kot alternativa že navlaženim robčkom, s tem pa tudi plastičnim delcem, ki se kopičijo na odpadih ter v oceanih. 100-mililitrska embalaža tako nadomesti kar 400 klasičnih vlažilnih robčkov.

Uporaba gela je zaradi obnovitvenih in negovalnih lastnosti zelo primerna za čiščenje intimnih predelov, še posebej v času mesečnega perila, osvežitev pa ponuja praktično kjerkoli - pred pomembnim sestankom, zmenkom ali na potovanju. Majhna steklenička v torbici, fitnes torbi ali nahrbtniku tako vedno zagotavlja hitro osvežitev in občutek čistoče, ne glede na tvoj urnik.

Uporaba je takooo preprosta!

Ko se želiš očediti, nanesi gel v spreju na robček ali toaletni papir in ta se v trenutku spremeni v čvrsto mokro krpico. Tako pripravljen moker robček je primeren za osvežitev kože in intimnih predelov. Uporaba gela je zaradi obnovitvenih in negovalnih lastnosti zelo primerna za čiščenje intimnih predelov, saj je ta nežen do sluznice. Ker pa lahko suh toaletni papir draži občutljivo kožo, se uporaba gela priporoča tudi pri težavah s hemeroidi, saj gel na silicijevi bazi dodatno pomirja in spodbuja celjenje razdražene kože.

Več o podjetju in izdelkih Intim.me si lahko prebereš tukaj.

#CosmoCares podpirajo: