Ta pesem bo skoraj zagotovo zmagala na Evrovizji (VIDEO)

Evropejci so letos precej enotni, saj se TEJ pesmi pripisuje daleč največ možnosti za zmago na letošnji Evroviziji. Je tudi tebe prepričala?

Ta pesem bo skoraj zagotovo zmagala na Evrovizji (VIDEO) (foto: FAcebook.comeurovision) FAcebook.comeurovision
16. 3. 2021

O tem, da se naši Ani Soklič tudi na letošnji Evroviziji ne obeta nastop v finalu smo sicer že pisali (katero mesto ji napovedujejo lahko preveriš TUKAJ), so pa zato Evropejci precej prepričani, da se zmaga letos obeta predstavniku ...

... Švice.

Že hitro po tem, ko so Švicarji razkrili svojo pesem, so jo stavnice namreč pognale na prvo mesto. Letos jih bo na tem prestižnem glasbenem izboru namreč zastopal mladenič Gjon's Tears s skladbo Tout l’univers, kar 57% vprašanih pa meni, da bo na Evroviziji letos res slavil on.

Odstotek se ti morda ne sliši ravno obetaven, vendar ...

Na najbolj priznani stavnici, ki napoveduje uspehe letošnjih Evro-pesmi Eurovisionworld.com, ima omenjena skladba kar 18% možnosti za zmago. Za primerjavo, pesem iz Malte, ki je umeščena na drugo mesto, ima 14% možnosti za zmago, na tretjem mestu pa ji sledi bolgarska pesem z 9% možnosti. 

Te zdaj že pošteno zanima, kako je slišati 'napovedana' zmagovalna pesem? Izvoli:

Letošnja Evrovizija bo sicer preceeeeeej drugačna od vseh prejšnjih, zato preveri, kakšen dogodek letos obljubljajo organizatorji.

Tekmovanje za pesem Evrovizije bo maja v Rotterdamu potekalo pod strogimi ukrepi zaradi epidemije. Organizatorji so izključili možnost, da bi 65. tekmovanje potekalo v običajnih razmerah ob številni publiki. Trenutni plan je t.i. scenarij B, ki predvideva občinstvo, a v zmanjšanem obsegu.

Ooo! 🥰 Ta zelooo znani Slovenec se je razveselil svojega TRETJEGA otroka

Predviden je nastop vseh delegacij v Ahoy Areni, pri čemer bodo morali upoštevati fizično razdaljo. Če katera izmed delegacij ne bo mogla priti na tekmovanja, bo lahko sodelovala s posnetim nastopom. Scenarij predvideva tudi druge stroge ukrepe, vključno z rednim testiranjem na covid-19. Organizatorji imajo pripravljena še scenarija C in D, ki ju bodo uporabili ob morebitnem zaostrovanju ukrepov.

Fotografije: Facebook.com/eurovision