Slovenska TV voditeljica opisala svoj BIZAREN porod (ja, jedla je tudi placento!)

Amm ... Kako, prosim??? 🧐

Slovenska TV voditeljica opisala svoj BIZAREN porod (ja, jedla je tudi placento!) (foto: Unsplash/Jonathan Borba) Unsplash/Jonathan Borba
20. 4. 2020

Pretekli teden smo poročali, da je TV voditeljica Jasmina Kandorfer, ki jo verjetno najbolje poznaš iz oddaje Klepet ob kavi, med karanteno prvič postala mamica! S partnerjem sta se tako razveselila punčke Gaje, na prihod katere se je Jamina premišljeno pripravljala že tri leta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jasmina Kandorfer (@jasminakandorfer) on

Kot smo pisali že tukaj, je zadnja tri leta razstrupljala organizem težkih kovin, popravljala luknje v črevesju in vzpostavljala zdrave kolonije bakterij, ki so bile zdesetkane zaradi veliko antibiotikov, ki jih je zaužila v otroštvu. Odločila se je tudi za odstranitev amalgamskih zalivk ter celostno pripravo organizma.

A tukaj za marsikoga nekoliko nenavadne zgodbe še ni konec!

Takrat še bodoča starša sta se, po poročanju portala siol.net, namreč v prvih tednih nosečnosti odločila za minimalno število pregledov in preiskav pri ginekologu.

Jasmina se je prav tako odločila roditi doma, in ko je bila že 17 dni čez rok, je s pomočjo zdravnice izvedla akupunkturno seanso. Zanjo velja, da naj bi v naslednjih 24 urah sprožila porod, v kolikor je otrok pripravljen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jasmina Kandorfer (@jasminakandorfer) on

In punčka je očitno bila več kot pripravljena na ta svet, saj se je porod kmalu začel.

"Prenehala sem z merjenjem popadkov, med odtekanjem vode pa sem najprej porabila kakih dvajset vložkov, potem pa sem se le slekla in pustila vodi, da teče. Vmes sem igrala na svoje kristalne instrumente, partner me je masiral, prestavljala sem se v različne položaje, tiho smo se pogovarjali," je povedala za siol.net.

Kot je povedala, porodna babica, ki je bila sicer ves čas ob njej, ni opravila nobenega pregleda, ampak je Jasmini dajala napotke na podlagi opazovanja njene telesne govorice.

"Porod je res mentalna igra. Občutek imaš, da kljub potiskanju, ne napreduješ, čeprav napreduješ. Tukaj sem potrebovala največ mentalne moči, vmes pa sem se tudi ustrašila bolečine," je priznala Jasmina.

Tako je Jasmina rodila praktično brez kakršnekoli pomoči: medtem ko je bila na kavču na kolenih, je ob zadnjem potisku sama prijela dojenčico in jo tako spravila na svet.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jasmina Kandorfer (@jasminakandorfer) on

Punčki Gaji so po nekaj urah odstranili popkovino tako, da so jo izžgali s svečo iz čebeljega voska in prerezali. Po babičinem pregledu placente so naredili odtis na platno in jo nato razrezali na 4 dni uživanja, nekaj pa tudi zamrznili.

"Ja, placento sem zaužila! Žiga mi je pripravil smuti. Vonj in okus je povsem prekril z banano in jagodičevjem. Prav okusno je bilo, še sam je poskusil!" je za siol.net razkrila Jasmina.

Dodala je še, da to sicer počnejo vsi sesalci, ki placento pojejo za boljšo regeneracijo.

Preberi še: Uau! Poglej krasno hčerkico Iris Mulej (je to najlepši estradni otrok pri nas? 😍)

Priporočamo tudi: Poročila se je TA znana Slovenka - in novico skrivala kar POL LETA!