Janji Garnbret tokrat IZVEN športnih dosežkov uspelo nekaj, kar uspe le REDKIM (ploska ji cela Evropa)

Bravoooooo, Janja!! 👏🏻

Janji Garnbret tokrat IZVEN športnih dosežkov uspelo nekaj, kar uspe le REDKIM (ploska ji cela Evropa) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo) Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo
15. 3. 2023

Naša vrhunska Janja Garnbret se je uvrstila na Forbesovo lestvico najvplivnejših oseb

Ameriška poslovna revija Forbes je slovensko plezalko Janjo Garnbret uvrstila med 30 najvplivnejših posameznikov, mlajših od 30 let, v Evropi na področju športa in iger. S tem je 23-letna Slovenka znova v družbi posameznikov, ki po mnenju priznane revije oblikujejo prihodnost, s čimer uspešno širi tudi svetovno prepoznavnost športnega plezanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JANJA GARNBRET (@janja_garnbret)

Preberi tudi: "Srce se mi para, sina imam rad, a v njegovo dobro sem prekinil vse stike z njim" (žalostna izpoved očeta)

"Uvrstitev na takšen seznam v družbi takšnih posameznikov je seveda velika čast in obenem odgovornost. Športniki imamo moč povezovati in zato moramo ta privilegij usmerjati tudi v teme, ki so več kot le šport ter s svojim doprinosom poskrbeti za razvoj okolje in družbo, kar seveda pričakujem tudi od sebe," pravi Janja Garnbret.

Ob bok se je postavila številnim velikim imenom v svetu športa

Slovenski zlati olimpijki in šestkratni svetovni prvakinji med drugimi tako na seznamu družbo delajo košarkarski superzvezdnik in dvakratni najkoristnejši košarkar v ligi NBA Nikola Jokić, nogometaš Manchester Cityja Erling Haaland, tenisač Carlos Alcaraz in voznik formule 1 George Russell. 

Športno plezanje postaja vse bolj prepoznaven šport na svetovni ravni, zasluge za to pa zagotovo lahko pripišemo tudi Janji Garnbret, ki je pred dnevi dopolnila 24 let, o njej pa že govorimo kot najboljši športni plezalki vseh časov. 

Nova sezona v svetovnem pokalu športnega plezanja se začenja aprila, slovenska šampionka pa se nadeja, da bo kljub poškodbi palca na nogi lahko nastopila že na uvodnih tekmah. Vrhunec sezone bo zagotovo svetovno prvenstvo v Švici, ki bo služilo tudi kot prva priložnost za kvalificiranje na Olimpijske igre v Parizu leta 2024.

Preberi tudi: Si umivaš zobe POD tušem, da prihraniš čas? Zobozdravnica pravi, da TAKOJ prenehaj (poglej, zakaj!)

Priporočamo še: Ehm ... kako, prosim? Zvezda Ljubezni po domače v letu in pol zaročena kar DVAKRAT

Fotografije: POP TV, Profimedia