8 noro bizarnih načinov, kako so zvezdnice poskušale shujšati (W-T-F)

Še preden se lotiš branja, naj te opozorimo, da teh diet nikakor ne odobravamo, saj lahko z njimi resno ogroziš svoje zdravje. 🙄

8 noro bizarnih načinov, kako so zvezdnice poskušale shujšati (W-T-F) (foto: Profimedia) Profimedia
18. 6. 2022

Znano je, da slavni zaradi filmskih vlog in dobrega videza uporabljajo 1001 način za izgubo kilogramov, ki pa niso vedno zdravju najbolj prijazni. Še huje, običajno so njihovi prijemi prav bizarni, in to je 8 absolutnih zmagovalk:

Megan Fox: kis kot aperitiv

Igralka Megan Fox je pred časom razkrila, da sledi dieti, v okviru katere pred vsakim obrokom (običajno trikrat dnevno) spije kozarček kisa. Kis naj bi po besedah zagovornikov diete izpiral maščobe iz debelega črevesja, pomagal telesu prebaviti hrano in zmanjševal tek. A strokovnjaki opozarjajo, da kis ni zdravilo za hujšanje, saj znanstvenih dokazov za to ni (vsekakor pa se bomo vsi strinjali, da pušča v ustih neprijeten okus).

Christina Aguilera: barvna dieta

Si že slišala za barvno dieto? Gre za sedemdnevno dieto, pri kateri ješ le živila določene barve (ki jim seveda lahko dodaš začimbe). Pa vendar se nikar ne veseli, da boš na dan z belo barvo lahko jedla le beli kruh in sladke penice. Dieta ima namreč kar nekaj pogojev, ki na prvo mesto postavljajo zdravo hrano, predvsem zelenjavo.

Carmen Electra: eterično olje grenivke

Carmen Electra je menda nekaj časa povsod s seboj nosila stekleničko eteričnega olja grenivke. Ko je začutila lakoto, je vdihovala njegov vonj, in ta naj bi izginila. Seveda dokazov, da aroma olja grenivke v resnici zavira tek, ni.

Amanda Seyfried: surova hrana

Na neki točki svoje kariere je Amanda Seyfried jedla le surovo hrano in sledila pravilu, da nobena ne sme biti kuhana na več kot 45 stopinj Celzija. Tako je leta 2010 v intervjuju za Esquire povedala: "Sem na dieti s surovo hrano … Je naporno. In naravnost grozno. Kaj sem včeraj jedla za kosilo? Špinačo. Samo špinačo. Špinačo in nekaj semen."

Želiš izgubiti nekaj kilogramov? Uspelo ti bo, če boš uživala TEH 7 vrst zelenjave (in NE boš lačna!)

Madonna: dieta z zrakom

Kraljica popa naj bi nekoč imela dieto, pri kateri je dala hrano na krožnik, jo prerezala, nabodla na vilice in koščke hrane le povohala, nikoli pa je ni okusila, kaj šele pojedla. In kaj lahko ješ na dieti z zrakom? Juho iz vode in soli! Kako močno strokovnjaki to dieto odsvetujejo, nam verjetno ni treba posebej poudarjati.

Reese Witherspoon: otroške kašice

Reese Witherspoon naj bi bila ljubiteljica diete z otroškimi kašicami. In ne, ne govorimo o doma pripravljenih smutijih, ampak majhnih stekleničkah otroških kašic iz trgovine. Z njimi preprosto nadomesti zajtrk in kosilo, in sicer tako, da poje približno 14 stekleničk kašice. Omenjeni dieti naj bi sledili tudi Gwyneth Paltrow in Lady Gaga.

Beyoncé: veliko čiščenje

Ko se je Beyoncé leta 2006 pripravljala na vlogo v filmu Sanjske punce, je s pomočjo "velikega čiščenja" izgubila deset kilogramov. V tem obdobju se je treba najmanj deset dni odrekati surovi hrani in uživati le tekočino – limonado, vodo in odvajala. Zjutraj spiješ štiri kozarce slane vode, zvečer pa štiri skodelice zeliščnega čaja z odvajalnim učinkom. Čez dan spiješ od šest do dvanajst kozarcev limonade z dodatkom javorjevega sirupa in rdeče paprike. Ta dieta lahko privede do pomanjkanja hranljivih snovi, dolgoročnega rejenja, oslabljenega imunskega sistema ter težav s srcem in ledvicami.

Elizabeth Hurley: samo juha

Elizabeth Hurley je nekoč izgubila pet kilogramov v le sedmih dneh, in sicer z dieto, sestavljeno izključno iz navadne vodne kreše. "Juha iz vodne kreše nima maščob, ima nizko energijsko vrednost in je polna vitaminov ter železa, a je vseeno dovolj okusna, da jo lahko postrežeš za večerjo," je povedala Elizabeth, ki je dnevno spila šest skodelic. Vendar pa lahko ta dieta, podobno kot predhodna, povzroči pomanjkanje hranilnih snovi, oslabljen imunski sistem in hitro vrnitev na staro telesno težo.

Si vedela, da so VSI TI zvezdniki s seksom počakali do POROKE?