Fotografinja, ki je posnela zadnjo uradno kraljičino fotko, razkrila kraljičine zadnje besede😞

Nikoli si ni mislila, da bodo te besede postale tako pomembne. 😞

Fotografinja, ki je posnela zadnjo uradno kraljičino fotko, razkrila kraljičine zadnje besede😞 (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2022

Kraljeva fotografinja Jane Barlow, ki je posnela zadnje javne podobe kraljice Elizabete II. (med prvim in edinim srečanjem njenega veličanstva z novo premierko Združenega kraljestva Liz Truss), je povedala, kakšno je bilo razpoloženje v Balmoralu tistega zdaj pretresljivega dne in kakšen je bil njun zadnji skupni pogovor.

Poleg tega, da je Barlow ujela trenutek, ko se je njeno veličanstvo rokovalo in pozdravilo Trussovo, je bila tudi nekaj minut sama s kraljico - ki jo opisuje kot slabotno, a "dobre volje" -, ko sta čakali na prihod premierke.

V klasičnem britanskem slogu Barlow pravi, da sta se s kraljico pogovarjali o vsakdanjih stvareh, kot je npr. nevihtno vreme na Škotskem.

Toda kljub sivemu nebu zunaj je njeno veličanstvo delovalo svetlo in optimistično.

"Od nje sem dobila veliko nasmehov," je dejala Barlow in se spomnila njune interakcije.

"Bila sem tam, da bi fotografirala njeno srečanje z novo premierko, a zame je bila najboljša slika tista, na kateri je kraljica sama. In očitno je zdaj postala še pomembnejša."

Dodaja, da je bila resnična "čast" in "privilegij", da je lahko ne le preživela čas z Njenim veličanstvom pred njeno smrtjo v starosti 96 let, ampak da je ta pomemben dan lahko tudi ohranila na filmu.

Druga oseba, ki je kraljico obiskala tik pred njeno smrtjo, je bil voditelj cerkve, duhovnik dr. Iain Greenshields, ki je dejal, da mu je težko dojeti, kako hitro se je poslabšalo zdravje njenega veličanstva.

Bil je povabljen, da gosti pridigo v cerkvi, kjer je častilo njeno veličanstvo, in je večerjal s kraljico le nekaj dni pred njeno smrtjo.

"Ta krhka dama je vstopila, vendar je bil še vedno tisti občutek, kdo je, in tisti resnični občutek, da se takoj počutiš lahkotno, da se s teboj takoj zaplete v pogovor, lep sijoč nasmeh, vse, kar bi pričakoval od svojega monarha," je povedal Greenshields.

"Njeno zdravje je bilo krhko, to smo vedeli, a ko sem jo v nedeljo zapustil, je bila zelo pozitivna in zelo težko verjamem, da so se v teh nekaj dneh stvari tako spremenile."

Greenshields je tudi odkrito razkril, da sta s kraljico med kosilom razpravljala o posmrtnem življenju in kako ji je Balmoral zagotovil pravi občutek miru.

"Govorila je le o nekaterih izjemnih ljudeh, ki jih je srečala," poroča The Telegraph.

"In samo razmišljala je o tem in razmišljala o življenju in kam to življenje vodi in pravkar sva govorila o tem in o večnem življenju in vstajenju ter o tem, kaj te stvari pomenijo. In potem, kot se zgodi v tistem pogovoru, preprosto greš naprej na nekaj drugega."

"Mislim, da ji je bilo všeč, kjer je bivala, in to je omenila več kot enkrat. V Balmoralu je našla svoj mir in mislim, da je morda zelo primerno, da je tam umrla."

Kraljica Elizabeta II. je v svojih 96 letih (70 jih je preživela na prestolu) postala ena najbolj fotografiranih in najbolj prepoznavnih javnih osebnosti na svetu.

Povzeto po Cosmopolitan UK

Preberi šeO šiiiiit! Izbrskali smo šokantno napoved, ki razkriva, kaj se bo zgodilo po smrti kraljice Elizabete II

Priporočamo tudi: Na dan pricurljale podrobnosti DRAME, ki se je dogajala ob kraljičini smrtni postelji (kako neprimerno)