Boris Cavazza iskreno o družinski tragediji: "Dva otroka sta mi umrla, žena mi je umrla. Ko grem spat, pa ..."

10. 2. 2024

Legendarni igralec je iskreno in s solzami v očeh spregovoril o hudi tragediji.

Legendarni igralec Boris Cavazza je letos dopolnil 85 let in ob tej priložnosti je RTVS o njem posnela kratek portret z naslovom Gospod Karizma. Cavazza je svojem življenju nanizal lepo število uspehov in nagrad, o katerih je spregovoril v portretu. Dotaknil pa se je tudi močno osebne teme in spregovoril o dogodkih, za katere je povedal, da še vedno stopajo z njim.

Omenil je namreč najhujšo življenjsko tragedijo, ki ga je doletela. Izguba žene in dveh sinov. "Dva otroka sta mi umrla, žena mi je umrla," je dejal, nato pa pojasnil: "Nekateri so me spraševali zaradi otrok ... Zakaj si šel spet delat," je povedal in dodal, da je to storil, ker je moral.  "Preden grem spat, poljubim vse, od mojega očeta, od moje mame, tete, Mojce, mojega sina, pa drugega sina. Včasih pa se mi je že zgodilo, od mojega sina, ki je na zadnje šel ... ne zdržim ... to so stvari, ki stopajo z mano, tako da ...," je povedal s solzami v očeh.

Dotaknil pa se je tudi močno osebne teme in spregovoril o stvareh, za katere je povedal, da še vedno stopajo z njim.

Dotaknil pa se je tudi močno osebne teme in spregovoril o stvareh, za katere je povedal, da še vedno stopajo z njim.

Posnetek zaslona/RTV

Njegova prva žena Mojca in sin Kristijan sta umrla leta 1991, drugi sin Damijan pa je umrl leta 2009. O tem je Boris pred leti spregovoril tudi za revijo Obrazi. Dejal je, da je po smrti sina Kristjana in žene želel le skrbeti za sinova in ju učiti, kako naprej. Kot navaja njena.svet24.si je dejal, da je bila tudi smrt drugega sina neizmerno pretresljiva izkušnja, ki ga je zaznamovala za vso življenje.

O izjemnem igralcu in osebi pa je spregovorila tudi njegova žena Ksenija Benedetti in povedala: "Midva sva zmenjena za 25 let, tako da je še kar veliko poti pred nama. Vsako leto ga boljše spoznavam in vsako leto mi je lepše biti z njim. Res cenim te trenutke, on je car." Poročena sta že skoraj 10 let in skupaj jima je res zelo lepo. V prispevku pa je povedala tudi, da je Cavazza brutalno iskren, kar je včasih kar težko. "To, kar vidite, je to pred kamero, za kamero enako. Tak je!"

Boris, izjemni ste! ❤️

Morda te zanima še: Presenečenje: Nina Osenar svoje dolge temne lase pobarvala v platinasto blond

Preberi tudi: Znano je, koliko je v svoji karieri zaslužil izjemni Peter Prevc (številka je osupljiva)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ