Našle smo način, kako se na poti izogneš napihnjenosti in razdraženemu želodcu (pa ni za kaj!)

3. 8. 2022
Našle smo način, kako se na poti izogneš napihnjenosti in razdraženemu želodcu (pa ni za kaj!) (foto: Profimedia)
Profimedia

Na počitnicah ne moreš na stranišče, tvoj trebuh pa je napihnjen kot balon? No, tole bo rešilo tvoje težave. ❤️

Zdravo prehranjevanje se med potovanji, ko želimo poizkusiti vsako lokalno specialiteto, sliši kot oksimoron, kajne? A ni nujno. Posledic manj zdravih in kaloričnih živil se vsi zavedamo, marsikatero izmed teh živil pa nam lahko povzroči napihnjenost, razdraženost in utrujenost, česar pa si, zlasti na težko pričakovanem izletu, zagotovo ne želiš.

Ko si zaželiš grickanja …

Veliko boljša izbira kot vrečka čipsa ali tablica čokolade je zagotovo pest oreščkov, beljakovinska ploščica ali sveže sezonsko sadje. Za pravo malico vzemi še jogurt ali pa najljubšo narezano zelenjavo pomakaj v humus.

Astrologi RAZKRIVAJO, kateri dan bo v avgustu zate NAJBOLJŠI (glede na znamenje)

Ko ti močno kruli …

Če imaš možnost, da si glavne obroke kuhaš sama, lahko tako prihraniš veliko denarja in pripraviš bolj zdrav obrok, v nasprotnem primeru pa si lahko pred potjo pripraviš najljubši sendvič ali bogato solato, ki te bo nasitila.

Ko ti je dolgčas …

Se ti je že zgodilo, da si brez prave lakote začela brskati po predalih in posegla po prigrizku? Velikokrat se nam to zgodi takrat, ko se dolgočasimo, pa čeprav si morda ravno pojedla obrok. V tem primeru poskrbi za hidracijo, saj bo voda začasno zapolnila tvoj želodec.

Temu se na poti izogibaj

Če je restavracija tudi ob času kosila ali večerje prazna, medtem ko so druge nabito polne, je z razlogom, zato v njej raje ne naročaj. Izberi tako, ki jo priporočajo domačini, ali pa po večerjo skoči na ulično stojnico, kjer vidiš, kako pripravljajo tvoj obrok.

  • Ne uživaj surove hrane, saj je ta največkrat kriva za zastrupitve s hrano na potovanjih.
  • Preveri, ali je voda na tvoji izbrani destinaciji pitna, v nasprotnem primeru pa kupuj ustekleničeno. Če voda ni pitna, se izogibaj tudi pijači z ledom.
  • Sladke gazirane pijače te bodo slabo odžejale, povzročile ti bodo le napihnjenost in slabo počutje.

Fotografije: Profimedia