TO moraš v resnici narediti, da se ti JAJCA nikoli več ne bodo prijela na ponev (in NI olje)

Tale TRIK smo odkrile danes zjutraj med pripravo zajtrka in čeprav mu sprva nismo verjele, tole spremeni čisto vse! 

TO moraš v resnici narediti, da se ti JAJCA nikoli več ne bodo prijela na ponev (in NI olje) (foto: Profimedia) Profimedia
23. 4. 2022

Tudi ti za zajtrk obožuješ jajca? Ner glede na to, ali pripravljaš pečena ali vmešana, se ti je verjetno že velikokrat zgodilo, da so se - kljub temu, da si uporabila olje ali maslo - sprijela na površino posode. Imamo prav?

No, če tudi to tebe strašno živcira, po tem, ko na ponev pokapaš nekaj olivnega olja, potrosi še nekaj soli.

Jajca se na tak način SPLOOOOH ne bodo oprijele površine tvoje posode, kar pomeni, da jih boš brez težav prenesla na krožnik in postregla v takšni obliki, kot jih dobiš na hotelskem zajtrku. 

Poznaš tudi ti kakšen dober trik? Zaupaj nam ga v komentarju! 

No, je pa naša urednica pred časom v kuhinji eksperimentirala tudi s pripravo poširanih jajc. In če se ti do zdaj špe niso posrečila, lahko slediš njenim spodnjim namigom.

  1. V vrečko za peko zlij nekaj kapljic olivnega olja in z njim enakomerno naolji njeno notranjost.
  2. Jajce ubij v skledo, dodaj sol, poper in drobnjak, ter ga nato previdno zlij v vrečko.
  3. Vrečko zapri s sponko za embalažo. Sponko namesti tik nad jajce, ter  vrečko postavi v vrelo vodo.
  4. Počakaj približno 7 minut, odpri vrečko in postrezi. 👌🏽

Zraven lahko dodaš še nekaj kapljic sladke glazure balzamičnega kisa, nekaj kapljc olivnega olja, malo popra in soli. ❤️

Te zanima, zakaj se trgovina Hofer drugod imenuje Aldi? (Presenečena boš nad odgovorom!)

Fotografije: Profimedia