Te zanima, zakaj se trgovina Hofer drugod imenuje Aldi? (Presenečena boš nad odgovorom!)

Razkrivamo ti razlog, zakaj se pri nas in v Avstriji trgovina imenuje Hofer, povsod drugod pa Aldi in TEGA zagotovo nisi vedela!

Te zanima, zakaj se trgovina Hofer drugod imenuje Aldi? (Presenečena boš nad odgovorom!) (foto: Kaja Berlot) Kaja Berlot
22. 4. 2022

Zagotovo si se kdaj že vprašala, zakaj je ime drugačno, trgovina pa se pravzaprav ne razlikuje od preostalih. TU je odgovor, ki si ga iskala ...

Začetki HOFERjeve zgodbe o uspehu segajo v leto 1913, ko je družina Albrecht v nemškem Essnu odprla trgovino z živili. Družinsko podjetje sta leta 1946 prevzela sin Karl in Theo Albrecht, diskontna prodaja pa je bila takrat zgolj domiselna ideja. 

Podjetje ALDI (Albrecht Diskont) je raslo hitro, saj so bila pričakovanja kupcev že vse od začetka ključno merilo za odločitve vodstva. Leta 1948 sta brata pričela s širjenjem podjetja in tako je bilo leta 1960 v Nemčiji odprtih že 300 trgovin.

Pogled na razvoj podjetja se je med bratoma razlikoval, zato sta v tem obdobju ustanovila dve poslovno neodvisni skupini – ALDI SÜD in ALDI Nord – vsak pa je prevzel vodenje svoje polovice.

Podjetje je med širjenjem leta 1967 v Avstriji prevzelo obstoječo verigo trgovin Helmuta Hoferja. Zaradi prepoznavnosti imena so trgovine sicer prevzele ALDIjev uspešen poslovni koncept, a obdržale svoje uveljavljeno ime. V Avstriji in Sloveniji tako še vedno kupujemo v trgovinah HOFER.

Preberi še: Prva stvar, ki jo vidiš na sliki, razkriva, katera stvar je drugim na tebi NAJMANJ privlačna

Priporočamo tudi: TA gospodinjski izdelek iz Pepca je totalno navdušil Slovenke (stane le 2.5 evra, spremeni pa VSE)