Ti vsa ta prehranska dopolnila res koristijo? Preveri, kdo bi jih moral jemati (in kdaj!)

Tako ti strokovno odgovarjata Simona Fabjan, personalizirana prehranska svetovalka in Ana Debevc Prašnikar, zdravnica in specialistka interne medicine.

Ti vsa ta prehranska dopolnila res koristijo? Preveri, kdo bi jih moral jemati (in kdaj!) (foto: Profimedia) Profimedia
10. 3. 2023

V obdobju pandemije je veliko posameznikov (prvič) poseglo po prehranskih dopolnilih.

Toda ali smo res prepričani, da vemo, kaj naše telo potrebuje? Ali znamo na trgu, preplavljenem s prehranskimi ponudniki, ločiti seme od plev?

Na vsa ta vprašanja ti bosta na okrogli mizi pomagali odgovoriti strokovnjakinji Simona Fabjan in Ana Debevc Prašnikar, ki ti bosta tudi iz prve roke razkrili, kaj pravzaprav potrebuješ, katera prehranska dopolnila je vredno izbrati in kako jih - glede na svoje potrebe - tudi uživati.

Okrogli mizi prisluhni tukaj:

Simona Fabjan je nekdanja profesionalna odbojkarica na mivki, ki je med svojo kariero odkrila tudi drugo strast: prehrano. Svoje znanje je pozneje nadgradila s študijem na Biotehniški fakulteti in diplomo Mednarodnega olimpijskega komiteja iz prehrane športnikov, kjer je imela priložnost sodelovati z najboljšimi prehranskimi svetovalci in raziskovalci iz sveta športne prehrane. V zadnjih letih je svojo karierno pot posvetila študiju funkcionalne prehrane, ki temelji na celostni obravnavi problema ter iskanju ključnega vzroka za zdravstvene težave.

Ana Debevc Prašnikar je zdravnica in specialistka interne medicine z dolgoletno prakso v kardiologiji. Že med študijem je ohranjanje vitalnosti in iskanje načinov, kako podaljšati mladostno delovanje telesa, postalo njena raziskovalna ljubezen, ki jo že leta širi med prijatelji in znanci. Je tudi ustanoviteljica bloga in nadvse priljubljenega Instagramn profila @antiageanasan, za katerega si želi, da bi postal dnevnik njenih odkritij in razbijal mite o zdravstvenih stanjih, o katerih hočemo vedeti več, pa ne moremo pridobiti uporabnih informacij znotraj trenutnega zdravstvenega sistema.

Preberi še: Kontracepcijska TABLETKA: 8 situacij, v katerih NE BO delovala (dobro je vedeti!)

Priporočamo tudi: Si se kdaj vprašala, ZAKAJ bi v resnici morala narediti prav 10.000 korakov na dan?

Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik, Profimedia

Video: Danijel Čančarević