Kdo pravi, da zdrava kremna omaka za testenine ne obstaja? Tale je pravi čudež! 😍
Si tudi ti komaj čakala, da bo iz tvoje kuhinje zadišalo po jesenskih receptih? No, zdaj je čas, da si resnično daš duška!
Tu je nekaj res dobrih jesenskih receptov, ki smo jih delile v preteklosti:
-
Ta RECEPT za slastno in NORO preprosto jabolčno pito moraš poskusiti (uspela ti bo tudi, če res NISI za peko)
-
7 čudovitih RECEPTOV za čaje, ki bodo pogreli (in posladkali) jesen (obvezno poskusi št. 3)
-
Enostaven recept za okusno jesensko bučno juho
-
Sobotni recept: Gobove palačinke (hitro in preprosto)
Potrebovala boš:
- Polovica hokaido buče brez semen
- Polovica rumene čebule, narezane na kolobarje
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 5 listov svežega žajblja
- Pol skodelice zelenjavne jušne osnove
- Pol skodelice indijskih oreščkov, namočenih čez noč
- Sol in poper po okusu
*Omaka se najbolje obnese v kombinaciji s testeninami.
Tako pa omako pripraviš:
1. Celo polovico buče postavi na višji pekač, obložen s peki papirjem. Prerez naj je obrnjen navzdol. Z vilicami preluknjaj njeno lupino, na pekač dodaj še čebulo in neolupljen česen ter vse skupaj pokrij s folijo. Vse skupaj peci pri temperaturi 180°C približno 45 minut, da se buča lepo zmehča. Zadnjih nekaj minut dodaj še žajbelj.
2. Počakaj, da se buča nekoliko ohladi, nato pa ji odstrani lupino in meso buče nareži na kose. Česen olupi.
3. V električni mešalnik daj jušno osnovo, bučo, čebulo, česen, žajbelj in indijske oreščke. Vse skupaj dobro zblendaj, da dobiš gosto, enakomerno omako. Nato primešaj še oljčno olje ter po okusu soli in poprae. Če je tvoja omaka pregosta, dodaj še malo juhe.
4. Omako premešaj s kuhanimi testeninami in postrezi.
Prehranski strokovnjaki razkrivajo, KOLIKO gob lahko v resnici poješ (da se ti nič ne bo zgodilo)
Preberite več na Aktivni.si
Fotografije: Profimedia
Novo na Metroplay: Nuša Lesar o najlepšem letu svojega življenja, materinstvu in delu voditeljice