TE hrane nikar NE POGREVAJ v mikrovalovki (ker je lahko nevarno za tvoje zdravje!)

Ja, zelooo verjetno si jo do zdaj vedno pogrela v mikrovalovki! 😳

TE hrane nikar NE POGREVAJ v mikrovalovki (ker je lahko nevarno za tvoje zdravje!) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo) Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo
20. 2. 2023

Čeprav se zdi najhitrejša in najpreprostejša možnost, ko si zares lačna in se ti mudi, pogrevanje hrane v mikrovalovni pečici ni vedno najboljša ideja, sploh ko gre za ta živila.

Kot poroča The Healthy, se pri segrevanju kuhanih jajc v njih ustvari velika količina pare, ki nima kam uiti, zato lahko hitro počijo, ko jih vzameš iz mikrovalovne pečice.

Najbolje bi bilo, da jih ne pogrevaš, če pa že moraš, jih prej olupi in nareži na manjše kose. Enako velja za sadje, kot so jabolka, grozdje, breskve ...

Med kuhanjem ne sproščajo odvečne vlage, zato lahko počijo. Pred pogrevanjem jih narežemo na koščke ali z zobotrebcem prebodemo luknjice.

Mesni izdelki vsebujejo veliko konzervansov, da bi imeli čim daljši rok trajanja, pri pogrevanju pa postanejo ti konzervansi še bolj škodljivi za telo – lahko namreč spodbudijo oksidacijo holesterola, je pokazala ena od raziskav.

Britanska agencija za hrano FSA pravi, da lahko pogrevanje riža v mikrovalovni pečici povzroči celo zastrupitev s hrano, saj surovi riž vsebuje bakterije, ki lahko preživijo hitro kuhanje v mikrovalovni pečici.

Ko ga vzameš ven in pustiš, da se ohladi na sobno temperaturo, se bakterije razmnožijo.

Listnato zelenjavo, kot je špinača, prav tako ne približuj mikrovalovni pečici, saj vsebuje visoko koncentracijo nitratov, in čeprav so sami po sebi neškodljivi, se pri segrevanju spremenijo v škodljive snovi.

Preberi še: Si se kdaj vprašala, ZAKAJ bi v resnici morala narediti prav 10.000 korakov na dan?

Priporočamo tudi: Recept za BOŽANSKO kremno čokoladno torto z malinami (BREZ PEKE)