TRIK za hujšanje, ki ti bo spremenil življenje! Strokovnjaki pravijo: Če čokolado ješ TAKO, hujšaš

Pa saj ne moreš verjeti! Tole je naravnost revolucionarno! 🍫

TRIK za hujšanje, ki ti bo spremenil življenje! Strokovnjaki pravijo: Če čokolado ješ TAKO, hujšaš (foto: Profimedia) Profimedia
22. 5. 2022

Vsaka izmed vas prav zagotovo pozna pravilo, da pred obrokom ni priporočljivo zaužiti ničesar sladkega, saj bo to pokvarilo tvoj apetit. 

Na ta nasvet pa zdaj lahko pozabiš, saj je najnovejša raziskava pokazala, da ženske, ki namesto po mlečni ali beli čokoladi posežejo po temni, se pri glavnem obroku ne bodo prenajedle. 

To potrjuje tridnevna raziskava, ki so jo izvedli na John Moores University v Liverpoolu, v kateri je sodelovalo 14 žensk, starih od 50 do 65 let. 

"Tiste, ki so jedle temno čokolado, so imele večji občutek sitosti, v svojem telesu pa so imele skoraj sto kalorij manj kot tiste, ki so jedle mlečno čokolado."

"Po zaužitju temne čokolade do pojedle do 25 odstotkov manj hrane kot ostale ženske," so pojasnili na univerzi.

Strokovna razlaga za to ugotovitev je, da temna čokolada vsebuje več polifelenov, rastlinskih spojin, ki zmanjšujejo apetit.

Ženske, ki so uživale temno čokolado, so izgubile pol kilograma več kot tiste, ki so uživale mlečno.

Strokovnjaki pa opozarjajo, da to ni metoda, ki bi ti učinkovito pomagala pri hujšanju. Je le nasvet za tiste, ki si ne želijo odreči sladkarijam in bi hkrati rade obdržale vitko linijo.

Povzeto po hudo.com

Preberi še: Dokazano je! Ljudje iz TE regije najpogosteje zbolijo za rakom (najnevarnejša regija Slovenije)

Priporočamo tudi: S TO preprosto tehniko dihanja boš enostavno prišla do RAVNEGA trebuha (vse, kar potrebuješ)