Nutricionistka razkriva živila iz KONZERVE, ki so ZELO zdrava zate (wow, tole te bo presenetilo!)

Ja, tudi hrana iz konzerve je lahko zdrava, in če se v njej nahaja TO živilo, si lahko prepričana, da je zate reeees super! Preveri. 

Nutricionistka razkriva živila iz KONZERVE, ki so ZELO zdrava zate (wow, tole te bo presenetilo!) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2021

Konzerviranje hrane to ohranja svežo in užitno. Tako ohranjamo jestljivost tudi tistih prehrambenih dobrin, ki bi bile sicer hitro pokvarljive. Na žalost ima konzerviranje hrane tudi svoje stranske učinke, in med njimi je izguba dragocenih sestavin, s katerimi se lahko pohvali le sveža hrana.

In čeravno večinsko javno mnenje konzervirana živila jemlje za manj zdravo alternativo, je nutricionistka dr. Jess Cording zdaj razkrila, da to še zdaleč ni nujno tako.

Še več. Njenemu mnenju se pridružuje tudi vsa stroka, ko spregovori o najbolj zdravi konzervirani hrani, ki jo imamo danes na voljo.

"To so brez dvoma sardele v konzervi in sardine. Odličen izvor proteinov, ki ne zahtevajo veliko priprav in kuhanja, pa so tudi druge konzervirane ribe," poudarja in dodaja, da ima dodajanje konzerviranih rib v prehrano številne zdravstvene prednosti.

"Konzervirane sardele vsebujejo tudi manj živega srebra kot druge vrste rib, zato jih upravičeno uvrščamo med najboljše, kar nam ima ponuditi morska hrana. To je še posebno pomembno, ko nimamo dostopa do svežih rib!"

Z njimi, še ve povedati dr. Cording, telo oskrbimo z veliko proteini, vitaminom D in protivnetnimi omega-3 maščobnimi kislinami, olivno olje pa je kot nenasičena maščoba odlično tudi za naše srce.

Kako jesti sardine?

Stroka priporoča, da tedensko zaužijemo dve do tri porcije rib (z nizko vsebnostjo živega srebra, Cordingova pa priporoča, da jih redno vmešamo v testenine ali pa jih zaužijemo za malico s sirom ali krekerji.

TAMPONI: Večina Slovenk pri uporabi dela TI 2 napaki (opozarjajo ginekologi)

"Osebno jih najraje pripravim tako, da jih stlačim z vilico in enostavno vržem v solato," je za Mind Body Green še povedala dr. Cording.

sardine

WAW! Naša IG urednica Ana razkriva, kako je preoblikovala svoje telo (in izgubila 10kg!)

Več na Metropolitan.si

Fotografije: Profimedia, osebni arhiv