Nikoli (ampak RES nikoli) ne zadržuj svojih prdcev (zakaj, razkrivajo ZDRAVNIKI)

Če se da, svojih prdcev NIKOLI ne zadržuj, saj zdravniki pravijo, da se ti v nasprotnem primeru obeta TOLE!

Nikoli (ampak RES nikoli) ne zadržuj svojih prdcev (zakaj, razkrivajo ZDRAVNIKI) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 2. 2021

Vsak izmed naj se je že znašel v situaciji, ko je v navzočnosti drugih v trebuhu začutil napenjanje, ki mu sledi spuščanje vetrov. To nas spravi v nelagodno situacijo in ker nočemo, da ljudje ugotovijo, da smo sprožitelj mi, vetrove zadržimo v sebi.

Pa si vedela, da to ni dobro za tvoje zdravje? V nadaljevanju si preberi razloge, zaradi katerih bo bolje, da nadležnih vetrov ne zadržuješ v sebi!

Zakaj sploh prihaja do vetrov?

Vetrovi nastajajo zaradi zraka in plinov, ki se kopičijo v črevesju. So posledica delovanja črevesja in nekaterih življenjskih navad, zato v mejah normale niso razlog za zaskrbljenost, čeprav vsi vemo, kako neprijetni so lahko za posameznika in njegovo okolico.

TRIK: Tako boš sama doma vzgojila BIO ingver 😍  (in nikoli več ga ne boš kupila v trgovini!)

Nekoliko pogosteje mučijo vegetarijance, saj zaužijejo veliko rastlinske hrane in stročnic, prav tako pa so njihovi vetrovi pogosto bolj smrdeči, saj zelenjava vsebuje manj vodikovega sulfida.

Več žvepla ko vsebuje hrana, ki jo uživate, bolj bodo zaudarjali vaši vetrovi. Težave pa so izrazitejše tudi pri nemirnih ljudeh, ki jedo hlastno in prehitro ter pri zgovornih ljudeh, ki med govorjenjem požrejo preveč zraka.

Zdravniki sporočajo, da vetrove spuščamo vsi in da naj bi povprečen človek prdnil kar dvajsetkrat na dan.

Pri tem poudarjajo, da vetrov ne smeš zadrževati v sebi, saj si s tem lahko nakoplješ zgago, napihnjenost in nepotrebno bolečino v trebuhu. Čeprav vetrove verjetno sovražiš, jim moraš biti do neke mere tudi hvaležna, saj zmanjšujejo napihnjenost, so koristni za zdravje našega črevesja in te lahko opozorijo na različne zdravstvene težave.

Vohanje njegovih prdcev lahko podaljša tvoje življenje, in TO je razlog!

Prav tako je za tvoje zdravje lahko koristen tudi vonj lastnih vetrov, saj nas lahko vodikov sulfat, ki je del le-teh, ščiti pred boleznimi, poškodbami celic in celo srčnim infarktom! 

Kaj pa lahko narediš, da tvoji vetrovi ne bodo preveč smrdeči?

Izogibaj se sladilom, ki jih tanko črevo težko absorbira, hkrati pa bodi pozorna na to, koliko beljakovin poješ. Poleg tega poskušaj omejiti uživanje vina zaradi količine sulfatov, ki jih vsebuje, izogibaj pa se tudi gazirani pijači. Pomagaš si lahko tudi z oljem poprove mete, ki sprošča črevesje.

Fotografije: Profimedia