Jamie Oliver je kar 12 kg izgubil BREZ diete in ekstremnega športanja (+njegov TOČEN recept)

Kaj točno je jedel in kaj točno je počel izveš v članku, razkrijemo pa ti lahko, da se odgovor ne skriva v nekem ultra športanju in prehrani, ki ti NE bo všeč. :) 

Jamie Oliver je kar 12 kg izgubil BREZ diete in ekstremnega športanja (+njegov TOČEN recept) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 9. 2022

Jamie Oliver je mojster slastnih receptv, zato ne dvomimo, da je svojo okusno hrano vključil tudi v dieto, s katero je v relativno hitrem času izgubil kar 12 kilogramov.

V intervjuju za radio Times je namreč razkril svojo skrivnost, zaradi katere je videti odlično in zdravo bolj kot kdajkoli prej.

Sledil je namreč dieti s le 500 kalorijami na dan, a pri tem jedel celo več kot običajno.

Osredotočil pa se je na to, kaj je jedel. 

"Vrnil sem se v šolo in začel preučevati hranila, potoval sem v predele sveta, kjer ljudje živijo najdlje in opazoval njihov življenjski slog. To je bilo pravo potovanje in bilo je neverjetno."

"Izgubil sem 12 kilogramov, in to relativno hitro. Moram povedati, da nisem stradal, ampak sem jedel, celo več kot prej. A seveda sem popolnoma zamenjal prehrano, zmanjšal sem vnos mesa, povečal pa sem količino zelenjave, več sem se začel gibati in predvsem sem začel redno spati.«

Pri tem ni iskal nobenega čudežnega živila, temveč se je odločil, da bo kuhal povsem enostavno. "Na primer moje popolno kosilo je bilo riba z grahom, beluši in zeleno solato. Bil sem sit in kosilo je bilo zelo okusno."

Punce, če lulate pod tušem, tega raje NE počnite! Strokovnjaki razkrivajo, kaj se ti lahko zgodi

Slavni chef sicer poudari tudi, če nameravaš zmanjšati vnos mesa, moraš najti druge vire beljakovin, da zagotoviš dobro ravnovesje hranil. 

Zmanjšal je tudi vnos alkohola. Več študij je že pokazalo, da je prekomerno uživanje alkohola med drugim povezano tudi s povečanjem telesne teže, saj alkohol vsebuje veliko skritih kalorij in lahko poveča občutek lakote. 

Jamie pa je spremenil tudi režim vadbe in končno našel takšno vadbo, ki je ustrezala njemu in njegovemu precej zasedenemu življenjskemu slogu. 

"Srečeval sem se s trenerjem, vendar sem to enostavno sovražil. Bilo je zares dolgočasno. Končno sem ugotovil, da je pomembno, da to počneš pod svojimi pogoji."

Pojasnil je, da je prestavil čas vadbe, s treningom tako opravil pred službo in ta je počasi postala del njegovega delovnega dne. 

A kot je dejal v intervjuju za Men's Health, ne gre za to, da vedno vse narediš popolno. Večino časa moraš stvari narediti prav. 

6-dnevna dieta, ki odpravlja NAPIHNJENOST in očisti jetra (+ jedilnik, po katerem NE boš lačna)

Preberite več na Aktivni.si

Fotografije: Profimedia