Punce, če lulate pod tušem, tega raje NE počnite! Strokovnjaki razkrivajo, kaj se ti lahko zgodi

Ginekologinja jasno in glasno razloži, kakšne so lahko posledice - in ne, niso čedne. Aja, pa tudi ne govorimo o kakšnih bakterijah, stvar je še hujša. 

Punce, če lulate pod tušem, tega raje NE počnite! Strokovnjaki razkrivajo, kaj se ti lahko zgodi (foto: k.b.) k.b.
30. 8. 2022

Statistično gledano, več kot polovica žensk, ki to bere, lula pod tušem. S tem sicer ni nič narobe, saj naj bi bil urin sterilen, lahko pa to na tvojem zdravju pusti dolgoročne posledice.

Ginekologinja opozarja, da lahko redno opravljanje male potrebe pod prho pripelje do drugih težav – povezanih z zdravjem.  

Dr Alicia Jeffrey-Thomas v videu (spodaj) pojasni, da anatomija ženskega telesa preprosto ni prilagojena opravljanju male potrebe stoje. 

»Mišice medeničnega dna se ne morejo povsem sprostiti, kar pomeni, da se mehur ne izprazni popolnoma,« je povedala zdravnica.  

VELIKI tedenski horoskop od 29. avgusta do 4. septembra (vse, kar se ti bo zgodilo)

Redno opravljanje male potrebe pod prho lahko tako pozneje v življenju povzroči nekaj nepričakovanih težav, kot so pogosta potreba po uriniranju in šibek mehur. 

Pri tem dr. Jeffrey-Thomas opozori še na eno težavo: če malo potrebo redno opravljaš pod prho, boš sčasoma v svojih možganih ustvarila povezavo med zvokom tekoče vode in potrebo po uriniranju.

Če je tvoj vaginalni izcedek TAK, bi te moralo skrbeti!

»Če to združimo z disfunkcijo medeničnega dna – zdaj ali kasneje – bo to potencialno vodilo do težav z nehotenim uhajanjem urina vsakokrat, ko boš slišala tekočo vodo.«

Tukaj si poglej še video:

@thepelvicdancefloor Reply to @gwas007 why you shouldn’t pee in the shower (probably part 1 of multiple?) #learnontiktok #tiktokpartner ♬ Similar Sensation (Instrumental) - BLVKSHP

 

Preberite več na Aktivni.si

Fotografije: Profimedia, K.B.