"Ženi sem en teden vsak dan napisal ljubezensko sporočilo in rezultat je bil ..." (zapis novinarja)

Nek novinar se je odločil narediti poskus, zato je svoji ženi en teden vsak dan poslal po eno ljubezensko sporočilce. Preveri, kaj je spoznal!

"Ženi sem en teden vsak dan napisal ljubezensko sporočilo in rezultat je bil ..." (zapis novinarja) (foto: Profimedia) Profimedia
10. 12. 2020

Ljubezenska pisma so bila včasih romantično dejanje in so bila bolj kot ne nujna. Na njih se je s težkim pričakovanjem čakalo po več dni, celo tednov ali mesecev. Danes pa preprosto lahko svojemu dragemu preko mobitela pošlješ sporočilo ali fotografijo, ki jo dobi še v istem trenutku.

No, če izluščimo bistvo ljubezenskega pisma, dobimo ljubezensko sporočilo. Je preprosto, pozorno, iskreno. Ljubezensko sporočilo takoj preide k bistvu in zaradi njegove narave se je novinar Frank odločil preizkusiti, kaj se zgodi, če svoji ženi vsak dan en teden napiše eno kratko ljubezensko sporočilce.

Najprej je določil tri pravila:

1. Biti mora kratko in luštno.

2. Na dan bo napisal samo enega, brez popravkov.

3. Ženi ne bo povedal, zakaj to počne.

Prvi dan

"Najbolj sem bil nervozen pri prvem sporočilcu, saj je bil ta tisti, ki bo nastavil ves koncept. Zadnje, kar sem hotel, da se zgodi, je, da bo videla listič in rekla 'Kaj za vraga je to? Jaz nimam časa za takšno sr*nje.' in ga vrgla v koš. Odločil sem se, da bo sporočilo kratko, še posebej zato, ker ji ga bom dal zjutraj ob 6-ih pred službo.

To, kako ji ga bom dal, je bilo seveda odvisno od koncepta. Dandanes je vse skupaj veliko lažje, saj za pošiljanje sporočil uporabljamo mobitele. Ko pa dva preprosto stojita sredi svoje kuhinje (kjer sem se ji odločil predati sporočilce), pa ni tako enostavno.

Pisalo je 'Hvala, ker si se zbudila prej in skuhala kavo.'

Za to sem se odločil, ker ni preveč pocukrano, hkrati pa je iskreno. Resnično sem ji bil hvaležen, da je to naredila, saj se je zbudila pred menoj in vsa 'zalepljena' kuhala kavo, medtem ko je mene moja skodelica, ko sem se zbudil, že čakala. Kakorkoli, najpomembneje je, kako je moja žena reagirala.

Na začetku je bila videti nekoliko tečna in je ni pretirano presenetilo. 'Okej, super. Ni za kaj,' je odgovorila. Ampak ključ je, da ga je obdržala. Ni ga vrgla v koš ali ga pustila na pultu. Preden je odšla v službo, si ga je zataknila v svoj zadnji žep. Listič ni bil ne vem kaj, je pa bil očitno nekaj, kar jo bo čez dan spomnilo name."

Drugi dan

"Drugi dan je bil namenjen temu, da ustvarim vzorec. Čutil sem velik pritisk. Namreč, če bo že ugotovila, da to počnem zaradi službe, bo to veliko bolj očitno pri drugem sporočilcu. Razen tega sem spoznal tudi, da bo preprosto, iskreno sporočilce (namesto pocukranega) imelo večji smisel. Čeprav je enostavno zapisati razne variacije besed 'ljubim te', sem želel ženi povedati, zakaj jo ljubim.

Napisal sem ji sporočilce, kako rad jo gledam medtem ko se igra z najinim sinom.

Videti je bila presenečena, ko sem ji ga dal. Tokrat se mi je le zahvalila. Zdi se mi, da me je hotela vprašati, za kaj gre, a ni želela uničiti trenutka."

Tretji dan

"Dal sem ji listič, na katerem je pisalo, kako hvaležen sem ji, da me spodbuja k zdravi prehrani (sam sem se namreč že veliko krat vdal).

To je bilo še eno zgodnje jutranje sporočilce in imel sem občutek, kot da je postalo že del najine rutine. Zasmejala se je in mi rekla, naj ne bom 'smešen', a globoko v sebi je vedela, da je prav ona moja največja skala."

Četrti dan

"Tokrat me je celo vprašala, kje je danes njen listič. Povedal sem ji, da vsi ne pridejo ob zajtrku. Ugotovil sem namreč, da je dobro, da stvari malce spremenim. Na tej točki je že zagotovo vedela, da imam nekaj za bregom.

Naslednje sporočilce sem ji dal pri večerji, da bi ji dal vedeti, kako rad se vračam domov k njej."

Peti dan

"Petkovo sporočilce sem skril v njeno torbico, da bi ga našla kasneje. Ne vem, kako je reagirala, ampak sem prepričan, da je bilo pozitivno. Kasneje ta dan ga sicer ni omenila, ampak ko sem pogledal v njeno torbico, ga tam več ni bilo.

Napisal sem ji, da vedno upam, da bo imela najboljši dan, saj si to zasluži.

Lahko se norčujete kolikot hočete, ampak vem, da ji je to bilo všeč."

Šesti dan

"S tem sporočilcem sem jo povabil na zmenek. Čisto preprosto.

'Te lahko danes zvečer peljem na zmenek?'

Rekla je ja. Šla sva v bližnjo restavracijo. Sporočilce se ji je zdelo luštno, ampak tega ne morem preveč pogosto uporabiti, saj bo sicer izgubilo svojo čarobnost."

Sedmi dan

"Napisal sem ji sporočilce: 'Vsak dan si lepša.'

Zavila je z očmi in rekla, da mi ne verjame, a vendar upam, da ve, da mislim resno."

In zaključek?

Čeprav je njegovega poskusa konec, se je Frank odločil, da se bo potrudil to početi vsak dan. "Kljub temu da vem, da je skoraj nemogoče to početi v nedogled, želim poskusiti. Moji ženi so sporočila resnično všeč, kar pomeni, da jih tudi jaz rad pišem. To je kot pri darilih – občutek je še boljši, ko jih daš, kot ko jih dobiš."

Razlog, zakaj so ta sporočila tako dobra, je, da jih lahko shraniš. "Moja žena si jih lahko da v predal ali celo v mapico. Lahko pogleda za nazaj in vidi vse stvari, ki so mi bile takrat pri njej všeč in vse, kar je bilo pomembno. Svojo ženo ljubim in jo cenim. Lepo si je vzeti trenutek v dnevu in poskrbeti, da to ve tudi sama. Je to pocukrano? Seveda je. Ampak včasih je pocukrano dobro."

Vir: Cosmopolitan.com

Preberi še: "Ljubim te, a čas je, da sledim svojim sanjam" (iskrena izpoved mladega dekleta)

Priporočamo tudi: Moški pravijo, da jih TA VONJ na ženski v hipu obnori (si vedela? 🤔)