"Ljubim te, a čas je, da sledim svojim sanjam" (iskrena izpoved mladega dekleta)

Njegove sanje so bile vredne vsakega žrtvovanja, ko pa so prišle na vrsto njene, so postale nepraktične.

"Ljubim te, a čas je, da sledim svojim sanjam" (iskrena izpoved mladega dekleta) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 12. 2019

Pokazal si mi, kaj pomeni biti zaljubljen. Ko sem razmišljala o svoji prihodnosti, sem videla tebe. Najina lenobna jutra v postelji v tvojem varnem objemu, poljubljanje kot dva najstnika, saj se drug drugega nikakor nisva mogla naveličati, prepiri o tem, kaj bova gledala po televiziji, pa čeprav sva vedela, da to sploh ni važno, dokler sva skupaj.

Z občudovanjem sem te opazovala, medtem ko si sledil svojim sanjam, počel nekaj, kar si le malo ljudi upa in se ob tem počutila neverjetno ponosna. Postal si moja oseba, bil si ob meni, ko mi je bilo najhuje in mi pomagal prebroditi težke trenutke.

Dokler se vse to ni končalo. Vse najine sanje o skupnem "nekoč" so se razblinile, ko je bil čas, da sama sledim svojim sanjam.

Nisi prenesel razsežnosti mojih sanj, a vendar si jih tiho prenašal, dokler so predstavljale podobo najinega skupnega življenja.

Tvoja resnična čustva so prišla na plano in spoznala sem, kako malo ti pomenijo moje sanje, kako malo ti pomenim jaz. Odločil si se, da je lažje oditi kot se potruditi. Odločil si se, da nisva vredna. Odločil si se, da jaz nisem vredna. Vsi meseci, ko sva imela zvezo na daljavo, so bili vredni tega, dokler je šlo za tvoje sanje.

Ko pa so prišle na vrsto moje, so postale nepraktične.

Kljub temu da sem vse to vedela, te nisem mogla nehati ljubiti. Verjela sem ti, ko si mi rekel, da me še vedno ljubiš, da me boš za vedno imel rad, četudi ne bova skupaj. V tvojo posteljo sem padla s takšno lahkoto, kot so iz tvojih ust prihajale laži.

Potrebovala sem več mesecev, da se mi ob misli na to, da več nikoli ne bom govorila s teboj, niso zasolzile oči. A postala sva tako toksična, da se je vsako upanje za prijateljstvo razblinilo pod težo najine ljubezni, ki sva jo enkrat čutila drug do drugega. Odločila sem se, da živim svoje sanje naprej.

Odločila sem se za njih in obljubo, ki so jo nosile, saj sem vedela, da če se bom samo zaradi tebe odrekla vsemu, kar sem si kadarkoli želela, ti bom globoko zamerila.

Morda sem začela živeti svoje sanje, a vendar – so bile še vedno moje sanje, če v njih več ni bilo tebe? Spoznala sem, da so.

Dlje ko se nisva pogovarjala, bolj sem se začela zavedati pomanjkanja tvoje podpore, bolj sem začela videvati, kako je v resnici drugim fantom mar za njihova dekleta. Ljubili so jih kljub razdalji in različnim sanjam. Več ko sem videla, bolj se je moja goreča ljubezen manjšala, dokler ni ostal še majhen plamen.

Prvič, ko sem zaradi nekoga drugega začutila v trebuhu metuljčke, sem spoznala, da je tisto, kar me je vezalo nate, končno izginilo. Dnevi, ko sem imela občutek, da brez tebe ob sebi ne morem obstajati, so se počasi spremenili v izpopolnjenost in srečo.

Moje sanje so pomembnejše od nekoga, ki jih ne podpira.

Nekoga, ki mi ponuja iluzijo ljubezni in ne prave stvari. Zdaj vem, da si zaslužim najboljše, in to, da sem to sprejela, mi je nazaj vrnilo srečo, ki si jo skušal uničiti.

Vir: thoughtcatalog.com

Preberi še: "Po smrti partnerja se je moje življenje za vedno spremenilo, a spoznala sem, da ..." (osebna izpoved)

Priporočamo tudi: "Oprosti, če sem te prizadela, a ni mi žal, da sem sebe postavila na prvo mesto." (iskrena izpoved)